PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Zeszyty Naukowe. Technologia i Chemia Spożywcza / Politechnika Łódzka
Rocznik
1998
Tom
---
Numer
nr 58 (nr 782)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 58 (nr 782)
artykuł:
Żywność XXI wieku : jaką żywność będą preparować absolwenci Wydziału Chemii Spożywczej i Biotechnologii Politechniki Łódzkiej? Rocznik 2002
(
Twardowski T.
), s. 5-9
artykuł:
Immunoenzymatyczne metody oznaczania śladowych ilości pestycydów triazynowych oraz glutenu w żywności
(
Masłowska J.
), s. 11-28
artykuł:
Pozakomórkowe proteinazy bakterii z rodzaju Bacillus
(
Trzmiel T.
), s. 29-47
artykuł:
A Short Synthesis of New Ketone with Amber-like Odour from Longifolene
(
Kula J.
,
Masarweh A.
), s. 48-52
artykuł:
Glucose assay in food products in flow system with glucose electrode
(
Przybyt M.
), s. 53-67
artykuł:
Wpływ składu węglowodanowego syropów skrobiowych na jakość i trwałość wyrobów piankowych
(
Nebesny E.
,
Pierzgalski T.
,
Rosicka J.
), s. 68-94
artykuł:
Wpływ oddziaływania fal wysokiej częstotliwości na stopień retencji wybranych składników ziemniaka w procesie jego suszenia
(
Krysiak W.
,
Iciek J.
), s. 95-109
artykuł:
Wpływ obróbki enzymatycznej tytoniu mieszaniną preparatów Proteopol BP-S i Pektopol PT na właściwości organoleptyczne i zawartość substancji szkodliwych w dymie
(
Olejniczak W.
,
Patyk E.
), s. 110-121
artykuł:
Wpływ obróbki tytoniu Pektopolem PT na właściwości organoleptyczne i zawartość substancji szkodliwych w dymie
(
Olejniczak W.
,
Patyk E.
), s. 123-137
artykuł:
Otrzymywanie i regeneracja sferoplastów bakterii Zymomonas mobilis
(
Piotrowska M.
,
Szopa J. S.
), s. 139-147
artykuł:
Nizyna jako konserwant żywności
(
Więdłocha M.
,
Masłowska J.
), s. 149-164
artykuł:
Cyjanowodór w wyrobach spirytusowych otrzymywanych z owoców pestkowych
(
Balcerek M.
), s. 165-176
artykuł:
Badanie szybkości wzrostu kryształków sacharozy w wygrzewanych roztworach czystych
(
Grabka J.
,
Wawro P.
), s. 177-187
artykuł:
Oznaczanie selenu w materiałach biologicznych. Przegląd wybranych metod
(
Bryszewska M.
,
Pęczkowska B.
), s. 189-213
artykuł:
Aktualne kierunki poszukiwań technologii produkcji bezwodnego bioetanolu jako komponentu paliw silnikowych
(
Burczyc J.
), s. 215-226
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.