PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego
Rocznik
2010
Tom
---
Numer
nr 2/1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 2/1
artykuł:
Żywność wysokiej jakości - perspektywa klienta
(
Zieliński G.
), s. 11-18
artykuł:
Bezpieczeństwo żywności w Polsce i UE
(
Malinowska E.
,
Szymańska-Brałkowska M.
), s. 19-27
artykuł:
Wpływ narodowości na postrzegane ryzyko i metody jego zmniejszenia - studia pilotażowe
(
Jakubowska D.
,
Radzymińska M.
,
Smoczyński S. S.
), s. 29-37
artykuł:
Podejście procesowe w systemie zarządzania jakością i systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności
(
Pigłowski M.
), s. 39-49
artykuł:
Audit wewnętrzny systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
(
Szczepańska K.
,
Onyszczuk J.
), s. 51-57
artykuł:
Uwarunkowania związane z certyfikacją systemów jakości w sektorze spożywczym
(
Urbaniak M.
), s. 59-66
artykuł:
Realizacja wymagań prawnych w zakresie identyfikowalności a wymagania normy ISO 22000 oraz ISO 22005 - studium przypadku
(
Górna J.
), s. 67-79
artykuł:
Nobilitacja Normy ISO 22000:2005
(
Berdowski J. B.
,
Zagroba A.
), s. 81-89
artykuł:
Różne systemy identyfikacji zagrożeń w łańcuchu żywnościowym
(
Matuszak L.
,
Maleszka A.
), s. 91-103
artykuł:
Etapy szacowania ryzyka mikrobiologicznego w zapewnianiu bezpieczeństwa żywności
(
Tarczyńska A. S.
), s. 105-114
artykuł:
Organizacja wewnętrznej kontroli systemu bezpieczeństwa żywnościowego na przykładzie placówek żywienia zbiorowego
(
Malinowska E.
), s. 115-125
artykuł:
Wymagania w zarządzaniu jakością dla zakładowych laboratoriów badawczych świadczących usługi zewnętrzne w sektorze rolno-spożywczym
(
Wierzowiecka J.
), s. 127-137
artykuł:
Kryteria wyboru dostawców w doskonaleniu jakości relacji na przykładzie branży spożywczej województwa pomorskiego
(
Szymańska-Brałkowska M.
,
Zieliński G.
), s. 139-146
artykuł:
Jakość i bezpieczeństwo owoców i warzyw - wymagania sieci hipermarketów
(
Lubańska A.
), s. 147-157
artykuł:
Wymagania GLOBALG.A.P. (EUREPGAP) jako narzędzie do oceny dostawców produktów rolnych na przykładzie Warmińskich Zakładów Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Sp. z o.o. w Kwidzynie
(
Wiśniewska M.
,
Bieżuńska B.
), s. 159-173
artykuł:
Synergia jakości w procesach rekonwersji MSP przetwórstwa owocowo-warzywnego w regionie częstochowskim
(
Kielesińska A.
,
Strzelczyk M.
), s. 175-184
artykuł:
Zagrożenia występujące w produkcji wód mineralnych oraz miejsca monitorowania tych zagrożeń
(
Nowicki P.
,
Sikora T.
), s. 185-195
artykuł:
Stan wdrożenia systemów identyfikowalności w krajowych przetwórniach rybnych
(
Szulecka O.
), s. 197-207
artykuł:
Mikrobiologia prognostyczna jako narzędzie do zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego produktów mleczarskich
(
Łobacz A.
,
Ziajka S.
), s. 209-216
artykuł:
Oznakowanie żywności funkcjonalnej a reakcje konsumentów
(
Światowski B.
,
Żulewska J.
), s. 217-226
artykuł:
Jakość żywności w łańcuchu wartości usług turystycznych
(
Zawadzka L.
,
Zieliński G.
), s. 227-234
artykuł:
Ocena stanu sanitarno-higienicznego w placówkach żywienia zbiorowego typu zamkniętego województwa pomorskiego : studium przypadku
(
Malinowska E.
), s. 235-247
artykuł:
Metoda wdrażania wymagań systemu zarządzania środowiskowego zgodnego z normą ISO 14001 do struktury organizacyjnej przedsiębiorstwa
(
Jagodzińska-Sadowska N.
,
Jagodziński K.
), s. 251-259
artykuł:
Prawne uwarunkowania efektywności systemu EMAS w Polsce
(
Bojar-Fijałkowski T.
), s. 261-271
artykuł:
Analiza procesu komunikowania w ekoetykietowaniu
(
Wojnarowska M.
), s. 273-284
artykuł:
Rolnictwo ekologiczne w Polsce - stan obecny i prognozy
(
Śmiechowska M.
), s. 285-295
artykuł:
Uwarunkowania rozwoju gospodarstw ekologicznych w powiecie siedleckim
(
Kucińska K.
,
Brzezina N.
,
Noras K.
,
Pachnowska B.
,
Pawłowska M.
), s. 297-312
artykuł:
Spełnienie wybranych wymagań rolnictwa ekologicznego w organizacjach prowadzących produkcję ekologiczną
(
Kafel P.
,
Sikora T.
), s. 313-318
artykuł:
Zachowania zakupowe konsumentów żywności ekologicznej
(
Rybowska A.
), s. 319-326
artykuł:
Postawy polskich przedsiębiorstw wobec zmian prawa dotyczącego ochrony środowiska w UE
(
Jagodziński K.
,
Jagodzińska-Sadowska N.
), s. 327-335
artykuł:
Upowszechnianie GMO - wybrane problemy środowiskowe, ekonomiczne i prawne
(
Borys T.
), s. 337-349
artykuł:
Struktury instytucjonalne jako determinant zrównoważenia środowiskowego w gospodarstwach rolnych - rozważania teoretyczne
(
Czyżewski B.
), s. 351-364
artykuł:
Struktury instytucjonalne jako determinant zrównoważenia środowiskowego w gospodarstwach rolnych - weryfikacja empiryczna
(
Matuszczak A.
), s. 365-376
artykuł:
Finansowanie działalności proekologicznej przedsiębiorstw
(
Zbaraszewski W.
), s. 377-386
artykuł:
Nadwyżka bezpośrednia w produkcji marchwi w systemach : ekologicznym i konwencjonalnym
(
Kurek A.
,
Studzińska B.
), s. 387-397
artykuł:
Ślad węglowy - innowacyjny wskaźnik oceny oddziaływania łańcucha żywieniowego na środowisko
(
Turowski J.
,
Tkacz K.
), s. 399-409
artykuł:
Problemy wykorzystania odnawialnych źródeł energii
(
Adamczyk W.
), s. 411-423
artykuł:
Zachowania proekologiczne przedsiębiorstw w sektorze mleczarskim
(
Łuczka-Bakuła W.
), s. 425-434
artykuł:
Zmiany w działaniach prośrodowiskowych po wstąpieniu Polski do UE na przykładzie sektora mleczarskiego
(
Hadryjańska B.
), s. 435-450
artykuł:
Czynniki kształtujące jakość ziół i przypraw z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
(
Newerli-Guz J.
), s. 451-459
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.