PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
7 (2000)
Tom
---
Numer
nr 2 (23)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 2 (23)
artykuł:
Charakterystyka jakości sensorycznej kondensatów aromatu jabłkowego uzyskanych z surowca o zróżnicowanej jakości technologicznej i składzie odmianowym
(
Baryłko-Pikielna N.
,
Matuszewska I.
,
Szczecińska A.
,
Radzanowska J.
), s. 5-20
artykuł:
Wpływ rodzaju opakowań szklanych i warunków przechowywania na zmiany jakości soków Bobo-Frut
(
Macura R.
,
Fik M.
), s. 21-28
artykuł:
Właściwości fizyczne marchwi suszonej konwekcyjnie w powietrzu o zmiennej temperaturze
(
Lenart A.
,
Piotrowski D.
,
Bernat C.
), s. 29-38
artykuł:
Badania wpływu czasu tłoczenia na jakość oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
(
Krygier K.
,
Wroniak M.
,
Wódka M.
,
Grześkiewicz S.
,
Obiedziński M.
), s. 39-48
artykuł:
Wykorzystanie wybranych frakcji nasion grochu i fasoli po rozdzielaniu pneumatycznym w produktach ekstrudowanych
(
Czarnecki Z.
,
Czarnecka M.
,
Nowak J.
,
Kiryluk J.
), s. 49-58
artykuł:
Otrzymywanie lizozymu z białka jaja kurzego metoda bezpośredniej ultrafiltracji
(
Leśnierowski G.
,
Kijowski J.
), s. 59-69
artykuł:
Wpływ sezonowych zmian w składzie mleka koziego na teksture jogurtu
(
Domagała J.
,
Wszołek M.
), s. 70-78
artykuł:
Wpływ rodzaju zakwasu i czasu dojrzewania na stopień hydrolizy białka w półtwardych podpuszczkowych serach owczych
(
Bonczar G.
,
Wszołek M.
,
Zaród W.
), s. 79-90
artykuł:
Badanie preferencji konsumenckich mięsa i jego przetworów w południowo-wschodnim makroregionie Polski
(
Krupa J.
,
Majka A.
), s. 91-99
artykuł:
Maltodekstryny i ich wykorzystanie w przemyśle spożywczym
(
Fortuna T.
,
Sobolewska J.
), s. 100-109
artykuł:
Zbożowe białkowe inhibitory enzymów hydrolitycznych i ich znaczenie. Część 1. Białkowe inhibitory alfa-amylaz
(
Piasecka-Kwiatkowska D.
,
Warchalewski J. R.
), s. 110-119
artykuł:
Chromatograficzny rozdział enancjomerów w analizie żywności i produktów naturalnych
(
Bojarski J.
), s. 120-127
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.