PL
|
EN
Ten serwis zostanie wyłączony 2025-02-11.
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu
Rocznik
2008
Tom
10
Numer
z. 4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
z. 4
artykuł:
Strategie marki regionalnej jako element kształtowania pozycji konkurencyjnej przedsiębiorstw
(
Angowski M.
), s. 9-14
artykuł:
Uwarunkowania konkurencyjności na rynku wołowiny
(
Bąk-Filipek E.
), s. 15-19
artykuł:
Konkurencyjność produktów regionalnych i tradycyjnych
(
Bilska B.
), s. 20-25
artykuł:
Czy możliwa jest konkurencja na rynku ubezpieczeń społecznych dla rolników? : uwarunkowania społeczno-ekonomiczne
(
Bobola A. M.
), s. 26-30
artykuł:
Konkurencyjność na rynku produktów tradycyjnych i regionalnych w UE
(
Borowska A.
), s. 31-36
artykuł:
Sytuacja kobiet wiejskich na rynku pracy
(
Braja M.
,
Drejerska N.
,
Sawicka J.
), s. 37-41
artykuł:
Znaczenie korporacji transnarodowych w polskim eksporcie żywności
(
Chechelski P.
), s. 42-46
artykuł:
Wielkość grupy producenckiej jako czynnik różnicujący zakres pełnionych przez nią funkcji
(
Chlebicka A.
,
Olejnik-Czerwonka I.
), s. 47-50
artykuł:
Ocena preferencji konsumentów produktów mleczarskich na przykładzie mieszkańców Krakowa
(
Cymanow P.
), s. 51-55
artykuł:
Konkurencyjność polskiego rynku drobiu i jaj w wymianie z Unią Europejską
(
Czyżewski A.
,
Danilczuk J.
), s. 56-61
artykuł:
Elastyczności cenowe popytu na żywność -analiza na podstawie modelu LA/AIDS
(
Dudek H.
), s. 62-67
artykuł:
Wpływ rozwoju produkcji biopaliw na rynki rolne
(
Fijałkowska-Jürgens E.
), s. 68-71
artykuł:
Produkcja i przetwórstwo produktów rolnych w aspekcie bezpieczeństwa żywności
(
Filipiak T.
), s. 72-78
artykuł:
Analiza zmian konkurencyjności polskiej wieprzowiny na rynkach krajów Unii Europejskiej
(
Gędek S.
), s. 79-85
artykuł:
Powiązania pomiędzy cenami zbóż na rynkach regionalnych w Polsce
(
Giłka-Zaporska J.
), s. 86-89
artykuł:
Dopłaty do roślin energetycznych jako czynnik konkurencyjności na rynku rzepaku
(
Ginter A.
), s. 90-94
artykuł:
Konkurencyjność produktów polskiego rolnictwa na rynku UE
(
Gołębiewski J.
), s. 95-100
artykuł:
Zmiany wspólnej polityki rolnej a konkurencyjność polskiej gospodarki żywnościowej
(
Gornowicz M.
), s. 101-105
artykuł:
Wpływ programu SAPARD na konkurencyjność przemysłu mięsnego
(
Gradziuk K.
), s. 106-111
artykuł:
Kanały dystrybucji ekologicznej produkcji rolniczej
(
Grzybowska-Brzezińska M.
), s. 112-116
artykuł:
Zróżnicowanie cen trzody chlewnej w Polsce w ujęciu regionalnym
(
Hamulczuk M.
), s. 117-123
artykuł:
Pozycja Polski w świecie jako producenta roślin ozdobnych
(
Jabłońska L.
), s. 124-129
artykuł:
Czynniki wpływające na wzrost konkurencyjności w produkcji zbóż
(
Jaczewska-Kalicka A.
), s. 130-133
artykuł:
Efektywność produkcji owoców i warzyw w wybranej grupie ekologicznych gospodarstw i ich konkurencyjność
(
Janowska-Biernat J.
), s. 134-138
artykuł:
Wykorzystanie znajomości motywów oraz barier konsumpcji owoców i produktów owocowych w dostosowaniu oferty rynkowej firmy do potrzeb nabywców
(
Jasiulewicz A.
), s. 139-144
artykuł:
Znajomość preferencji konsumentów czynnikiem zwiększającym konkurencyjność produktów na rynku warzyw
(
Jąder K.
), s. 145-148
artykuł:
Konkurencyjność polskiego sektora zbożowego
(
Judzińska A.
), s. 149-153
artykuł:
Polska jako konkurent na światowym rynku cebuli
(
Juszczak K.
), s. 154-160
artykuł:
Technologie informatyczne a konkurencyjność w rolnictwie : wybrane aspekty
(
Kalinowski J.
), s. 161-166
artykuł:
Produkcja warzyw i owoców oraz ich przetwórstwo w Polsce
(
Kierczyńska S.
), s. 167-170
artykuł:
Regionalna baza surowcowa jako źródło przewag konkurencyjnych przedsiębiorstw mleczarskich
(
Komor A.
), s. 171-176
artykuł:
Sprzedaż bezpośrednia produktów ekologicznych
(
Koreleska E.
), s. 177-179
artykuł:
Konkurencja na rynku piwa w Polsce
(
Kowalska A.
), s. 180-184
artykuł:
Konkurencja cenowa w handlu detalicznym artykułami spożywczymi
(
Kozłowski W.
), s. 185-190
artykuł:
Procesy liberalizacji w światowym handlu rolnym
(
Kraciuk J.
), s. 191-196
artykuł:
Weryfikacja wybranych założeń modelu Blacka-Scholesa na przykładzie europejskiego rynku zbóż
(
Krawiec M.
), s. 197-202
artykuł:
Polski handel zbożami z wybranymi krajami UE
(
Krzemiński M.
), s. 203-208
artykuł:
Zastosowanie koncepcji klastrów w sektorze przetwórstwa żywności
(
Kuberska D.
), s. 209-214
artykuł:
Współzależności ekonomiczne na rynku pszenicy i rzepaku w Polsce w latach 1997-2006
(
Kucharski K.
), s. 215-219
artykuł:
Konkurencyjność przemysłu drzewnego i sektora leśno-drzewnego w Polsce na tle Unii Europejskiej
(
Lis W.
), s. 220-226
artykuł:
Światowy rynek ciągników i maszyn rolniczych
(
Lorencowicz E.
), s. 227-232
artykuł:
Cross Docking jako scentralizowana forma dystrybucji świeżych artykułów żywnościowych na przykładzie sieci detalicznej Tesco
(
Lubańska A.
), s. 233-237
artykuł:
Marka jako czynnik konkurencyjności na rynku produktów mleczarskich
(
Łaba S.
), s. 238-242
artykuł:
Pozycja konkurencyjna polskiego handlu rolno-spożywczego
(
Łapińska J.
), s. 243-248
artykuł:
Wpływ działań i kosztów współistnienia produktów modyfikowanych genetycznie i niezmienionych na strategie konkurencyjne producentów pasz treściwych
(
Maciejczak M.
), s. 249-254
artykuł:
Pszczelarstwo jako czynnik wpływający na konkurencyjność w rolnictwie
(
Majewski J.
), s. 255-259
artykuł:
Rola marki w decyzjach nabywczych konsumentów produktów żywnościowych
(
Matysik-Pejas R.
), s. 260-265
artykuł:
Nowe aspekty konkurencyjności i dystrybucji produktów ekologicznych w Polsce
(
Michota-Katulska E.
,
Boniecka I.
,
Sińska B.
,
Milewska M.
), s. 266-269
artykuł:
Produkcja roślin zielarskich w Polsce
(
Mikołajczyk-Grzelak N.
), s. 270-273
artykuł:
Dochody gospodarstw domowych rolników
(
Muszyńska J.
), s. 274-278
artykuł:
Uwarunkowania rozwoju rynku żywności ekologicznej - wyniki badań empirycznych
(
Niedzielski E.
), s. 279-283
artykuł:
Konkurencyjność polskich i zagranicznych odmian na krajowym rynku ziemniaka jadalnego
(
Nowacki W.
), s. 284-287
artykuł:
Konkurencyjność producentów żywa wołowego w Polsce na rynku Unii Europejskiej ze szczególnym uwzględnieniem zmian cen skupu i relacji tych cen w latach 2003-2007
(
Olszańska A.
), s. 288-293
artykuł:
Czynniki wpływające na konkurencyjność produkcji bydła mięsnego
(
Oszczygieł A.
), s. 294-297
artykuł:
Konkurencyjność międzynarodowa małych przedsiębiorstw środkiem rozwoju obszarów wiejskich
(
Paszkowski S.
,
Naglak B.
), s. 298-304
artykuł:
Jakość handlowa owoców jako czynnik konkurencyjności polskiego sadownictwa
(
Pawlak J.
), s. 305-311
artykuł:
Konkurencyjność polskiego sektora rolno-spożywczego na jednolitym rynku europejskim w warunkach liberalizacji światowego handlu rolnego
(
Pawlak K.
,
Poczta W.
), s. 312-319
artykuł:
Rozwój rynku żywności ekologicznej
(
Pawlewicz A.
,
Gotkiewicz W.
), s. 320-324
artykuł:
Energia odnawialna w Polsce szansą na zwiększenie konkurencyjności sektora rolnego
(
Pawłowski R.
), s. 325-330
artykuł:
Prognoza cen żywca wieprzowego w Polsce w latach 2008-2011
(
Pepliński B.
,
Majchrzycki D.
,
Dobek A.
), s. 331-336
artykuł:
Znaczenie nowoczesnych kanałów dystrybucji w osiąganiu przewagi konkurencyjnej w bankowości
(
Piwnicka M. T.
), s. 337-341
artykuł:
Konkurencja na rynku nawozów mineralnych w Polsce
(
Piwowar A.
), s. 342-346
artykuł:
Konkurencyjność produktów rolno-żywnościowych z krajów wysoko rozwiniętych na światowych rynkach rolnych w świetle różnych scenariuszy liberalizacji
(
Poczta-Wajda A.
), s. 347-353
artykuł:
Ekonomiczna efektywność działalności pszczelarskiej
(
Podstawka M.
), s. 354-357
artykuł:
Konkurencyjność a powiązania cen produktów rolnych w Polsce z cenami na rynkach UE
(
Rembeza J.
), s. 358-361
artykuł:
Konkurencyjność mięsa jagnięcego na rynku UE i w Polsce
(
Rokicki T.
), s. 362-366
artykuł:
Polski handel artykułami rolno-spożywczymi i jego konkurencyjność w odniesieniu do krajów członkowskich UE
(
Rytko A.
,
Kołyska J.
), s. 367-372
artykuł:
System zarządzania jakością w przedsiębiorstwie spożywczym jako element jego konkurencyjności
(
Sikorska D.
), s. 373-375
artykuł:
Znaczenie branży żywnościowej na rynku reklamy w Polsce
(
Skowronek-Grądziel A.
), s. 376-381
artykuł:
Koszty i opłacalność niskotowarowej produkcji kurcząt brojlerów w latach 2005-2007
(
Sokołowicz Z.
,
Krawczyk J.
), s. 382-388
artykuł:
Pochodne instrumenty pogodowe jako narzędzia ograniczenia ryzyka w rolnictwie
(
Sokołowska E.
), s. 389-394
artykuł:
Ocena konkurencyjności podmiotu prowadzącego produkcję rybacką na terenie rezerwatu przyrody w oparciu o wybrane wskaźniki finansowe w latach 2004-2006
(
Stachowiak M.
), s. 395-400
artykuł:
Tendencje w produkcji, handlu zagranicznym i konsumpcji wieprzowiny w Polsce w latach 1990-2007
(
Stańko S.
), s. 401-404
artykuł:
Determinanty konkurencyjności rynku wieprzowiny w Danii
(
Stępień S.
), s. 405-410
artykuł:
Analiza porównawcza poziomu cen żywności w wybranych państwach UE
(
Szczególska M.
), s. 411-415
artykuł:
Ocena konkurencyjności polskich producentów żywności na rynku Unii Europejskiej
(
Szczepaniak I.
), s. 416-421
artykuł:
Wpływ zmian ekonomiczno-organizacyjnych na konkurencyjność gospodarki leśnej w Polsce
(
Szramka H.
), s. 422-426
artykuł:
Przestrzenny aspekt zaopatrzenia miast Dolnego Śląska w warzywa i owoce
(
Szybiga K.
,
Nowak M.
), s. 427-432
artykuł:
Reklama społeczna jako narzędzie poprawy konkurencyjności w przypadku produkcji żywności naturalnej w Polsce
(
Świątkowska M.
,
Krajewski K.
), s. 433-437
artykuł:
Rynek usług dla rolnictwa w Polsce w 2007 roku
(
Talarska M.
), s. 438-441
artykuł:
Konkurencyjność w handlu hurtowym artykułami nabiałowymi w województwie Dolnośląskim oceniana w oparciu o internetowy zasób informacji
(
Tarnowska A.
), s. 442-447
artykuł:
Zmiany cen na hurtowym rynku pomidorów spod osłon w Polsce po wejściu do Unii Europejskiej
(
Trzęsowski M.
), s. 448-451
artykuł:
Konkurencyjność na rynku wina w Polsce
(
Tul-Krzyszczuk A.
,
Kołakowska-Paszkiewicz A.
), s. 452-456
artykuł:
Problemy ekonomiczne produkcji warzywniczej i konkurencyjność polskich produktów na rynkach zagranicznych
(
Winnicki T.
,
Szwejkowska B.
), s. 463-468
artykuł:
Poziom konkurencyjności krajowej produkcji cebul i bulw kwiatowych
(
Wróblewska W.
), s. 469-474
artykuł:
Integracja sieci handlowych a procesy konkurencji na polskim rynku
(
Wrzesińska J.
), s. 475-479
artykuł:
Koszty produkcji i ceny sprzedaży jako element konkurencyjności przedsiębiorstw
(
Wyszkowska Z.
), s. 480-485
artykuł:
Absorpcja wybranych środków pomocowych UE dla rolnictwa i obszarów wiejskich
(
Zając J.
), s. 486-490
artykuł:
Kanały dystrybucji produktów mleczarskich instrumentem ekonomicznej konkurencyjności mleczarni
(
Zuba J.
), s. 491-496
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.