PL
|
EN
Ten serwis zostanie wyłączony 2025-02-11.
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Zeszyty Naukowe. Seria 1 / Akademia Ekonomiczna w Poznaniu
Rocznik
1986
Tom
---
Numer
nr 149 Prace z zakresu towaroznawstwa i chemii
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 149 Prace z zakresu towaroznawstwa i chemii
artykuł:
Zmiany właściwości wytrzymałościowych przędzy poliamidowej w tkaninach technicznych powlekanych - w wyniku termodestrukcji
(
Iwińska I.
,
Brzozowska K.
), s. 175-181
artykuł:
Zastosowanie spektroskopii w podczerwieni do oceny właściwości folii polietylenowej
(
Karczewski J.
), s. 199-204
artykuł:
XXX-lecie kierunku towaroznawstwa w Akademii Ekonomicznej w Poznaniu
(
Kozioł J.
), s. 12-17
artykuł:
Wpływ substancji niekauczukowych na właściwości wulkanizatów z kauczuku naturalnego i syntetycznego kauczuku poliizoprenowego
(
Błaszak-Barczyk E.
,
Kwiatkowski J.
), s. 192-198
artykuł:
Wpływ płci jagniąt na cechy jakościowe mięsa
(
Kędzior W.
), s. 117-123
artykuł:
Wpływ czasu przechowywania mięsa kaczek w temperaturze -18°C na właściwości emulgujące homogenatu mięsnego i właściwości reologiczne kiełbasy modelowej
(
Lesiów T.
,
Skrabka-Błotnicka T.
), s. 107-116
artykuł:
Trwałość preparatów glukoamylazy unieruchomionej w cienkich warstwach usieciowanej żelatyny na różnych podłożach
(
Wawrzyniak B.
,
Krauze J.
), s. 140-148
artykuł:
Towaroznawstwo tworzyw sztucznych stosowanych w medycynie
(
Łaś J.
,
Borucka J.
), s. 227-232
artykuł:
Struktura i fizykochemiczne właściwości pigmentów do barwienia włókien polipropylenowych w masie
(
Repka J.
), s. 182-191
artykuł:
Służby odbioru jakościowego i jakość towarów
(
Kałążny W.
), s. 52-54
artykuł:
Przemiany zachodzące w tłuszczach spożywczych w okresie indukcyjnym
(
Bielawny J.
), s. 78-88
artykuł:
Problemy badawcze towaroznawstwa ze szczególnym uwzględnieniem towaroznawstwa przemysłowego
(
Duda I.
), s. 31-37
artykuł:
Powłoki ceramiczne dla wyrobów przemysłu motoryzacyjnego
(
Nalepa W.
,
Ostrowski A.
,
Hornik S.
), s. 205-209
artykuł:
Potencjalne zastosowanie analizy wektorów charakterystycznych w naukach przyrodniczo-technicznych
(
Zalewski R. I.
), s. 38-43
artykuł:
Poprawa jakości wyrobów przemysłowych poprzez zakup licencji i know-how
(
Terek S.
), s. 59-66
artykuł:
Odporność materiałów podpodeszwowych na działanie grzybów
(
Grela-Jaśkowska J.
,
Duda I.
,
Szostak-Kotowa J.
,
Marcinkowska E.
), s. 162-167
artykuł:
Ocena wpływu opakowania i dodatku stabilizatora na zmiany jakości twarogu mrożonego podczas przechowywania
(
Świtka J.
,
Szostka A.
), s. 95-101
artykuł:
O niektórych zagadnieniach doskonalenia systemu sterowania jakością towarów w handlu spożywczym CSRS
(
Kovacz V.
), s. 55-58
artykuł:
Nauki i kadry towaroznawcze oraz ich miejsce w teorii i praktyce gospodarczej
(
Skrzypek M.
), s. 48-51
artykuł:
Mikrobiologiczna ocena wybranych kremów kosmetycznych
(
Miłkowska A.
,
Hofmann T.
), s. 156-161
artykuł:
Jakość opakowań i możliwości jej mierzenia
(
Kerekes S.
,
Kulifay J.
), s. 67-70
artykuł:
Główne kierunki badań w zakresie towaroznawstwa artykułów spożywczych w latach 1954-1984
(
Kasperek M.
), s. 18-30
artykuł:
Ekonomika jakości a towaroznawstwo
(
Wilczyński W.
), s. 44-47
artykuł:
Bakteriobójcze działanie mydeł leczniczych
(
Miłkowska A.
,
Hofmann T.
), s. 149-155
artykuł:
Badanie wpływu wybranych szczepów psychrotrofowych na pH i barwę mięsa mielonego
(
Woźniakiewicz T.
,
Miłkowska A.
), s. 124-133
artykuł:
Badanie olejów smarnych metodą termodyfuzji i metodami spektralnymi
(
Hudak C.
,
Repka J.
,
Baxa J.
), s. 210-219
artykuł:
Badanie mikrobiologiczne mleka w rejonie Katowic
(
Miłkowska A.
,
Barczak M.
), s. 102-106
artykuł:
Badanie ilościowego składu kwasów tłuszczowych w tłuszczu mleka surowego
(
Krełowska-Kułas M.
), s. 89-94
artykuł:
Badania nad szybkością przebiegu procesów oksydacyjnych w oleju sojowym
(
Czechowska-Liszka M.
), s. 72-77
artykuł:
Badania nad lepkością dynamiczną klarownych soków owocowych (depektynizowanych)
(
Borowiec W.
), s. 134-139
artykuł:
Antybakteryjne działanie dichlorofenu wprowadzonego do materiałów obuwniczych
(
Szostak-Kotowa J.
,
Grela-Jaśkowska J.
,
Miłkowska A.
), s. 168-174
artykuł:
Analiza wpływu grupy imoniowej na przesunięcia chemiczne 13C pochodnych alkaloidów chinolizydynowych
(
Podkowińska H.
,
Pietrzak P.
,
Urbańska K.
,
Skolik J.
), s. 220-226
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.