PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
28 (2021)
Tom
---
Numer
nr 2 (127)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 2 (127)
artykuł:
Biofilm bakteryjny i możliwości jego eliminacji w przemyśle spożywczym
(
Daniluk K. J.
,
Wójcicki M.
,
Juszczuk-Kubiak E.
), s. 5-20
artykuł:
Aminy biogenne - oszacowanie ryzyka spożycia i możliwości ograniczenia ich formowania w żywności fermentowanej
(
Świder O.
,
Wójcicki M.
,
Roszko M. Ł.
), s. 21-35
artykuł:
Interakcje związków endokrynnie czynnych obecnych w żywności z mikrobiotą jelitową człowieka
(
Średnicka P.
,
Juszczuk-Kubiak E.
,
Roszko M.
), s. 36-48
artykuł:
Porównanie metod identyfikacji bakterii Lactobacillus
(
Bucka-Kolendo J.
,
Sokołowska B.
), s. 49-60
artykuł:
Wykorzystanie fagów litycznych do ograniczania liczby pałeczek Salmonella w roślinnej matrycy żywnościowej
(
Shymialevich D.
,
Wójcicki M.
,
Błażejak S.
), s. 61-77
artykuł:
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego w krajach UE w latach 2019-2020
(
Skwarek P.
,
Libera J.
), s. 78-89
artykuł:
Konopie siewne Cannabis sativa L. - odmiany, właściwości, zastosowanie
(
Markowska J.
,
Polak E.
,
Drabent A.
,
Żak A.
), s. 91-106
artykuł:
Ocena zawartości azotanów(V) i azotanów(III) w kapuście kiszonej białej chłodniczo składowanej, pochodzącej z upraw konwencjonalnych i ekologicznych
(
Kapusta-Duch J.
,
Wisła-Świder A.
,
Nowak E.
), s. 106-120
artykuł:
Skala marnowania żywności wśród studentów Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
(
Tarczyńska A. S.
), s. 121-131
artykuł:
Preferowane źródła informacji dotyczącej żywności w opinii konsumentów
(
Niewczas-Dobrowolska M.
), s. 132-143
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.