PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
9 (2002)
Tom
---
Numer
nr 1 (30)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 1 (30)
artykuł:
W poszukiwaniu racjonalnych zasad deklarowania właściwości żywieniowych i zdrowotnych na etykietach i w reklamie produktów spożywczych
(
Tyszkiewicz S.
), s. 5-18
artykuł:
Alergeny i alergie pokarmowe
(
Czernecki T.
,
Targoński Z.
), s. 19-33
artykuł:
Jakość sensoryczna rynkowych soków jabłkowych i pomarańczowych
(
Baryłko-Pikielna N.
,
Matuszewska I.
,
Szczecińska A.
,
Radzanowska J.
,
Jeruszka M.
), s. 34-51
artykuł:
Wpływ mikrobiologicznej redukcji azotanów(V) w soku z buraka ćwikłowego na jego właściwości sensoryczne
(
Walkowiak-Tomczak D.
,
Czapski J.
), s. 52-65
artykuł:
Wpływ aktywności wody na właściwości mechaniczne kostek jabłka suszonych sublimacyjnie
(
Rowicka R.
,
Nowak D.
,
Lewicki P. P.
), s. 66-78
artykuł:
Przydatność nasion lędźwianu siewnego do mrożenia i sterylizacji
(
Korus A.
), s. 79-87
artykuł:
Wybrane właściwości reologiczne ketchupów handlowych
(
Juszczak L.
,
Fortuna T.
,
Maziarz M.
), s. 88-98
artykuł:
Stabilizacja emulsji olejowych antyoksydantami naturalnymi
(
Jarosławska A.
,
Sokół-Łętowska A.
,
Oszmiański J.
), s. 99-108
artykuł:
Charakterystyka jogurtów z mleka owczego o normalizowanej zawartości tłuszczu
(
Bonczar G.
,
Wszołek M.
), s. 109-115
artykuł:
Analiza histochemiczna lipidów mięśni jasnych i ciemnych kurcząt żywionych paszą wzbogaconą w oleje roślinne i alfa-tokoferol
(
Smolińska T.
,
Malczyk E.
,
Krzowski R.
), s. 116-131
artykuł:
Oszacowanie zawartości składników mineralnych w racjach pokarmowych młodzieży szkolnej
(
Przysiężna E.
,
Klisz P.
,
Orkusz A.
), s. 132-140
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.