PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
19 (2012)
Tom
---
Numer
nr 4 (83)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 4 (83)
artykuł:
Biotechnologiczna synteza związków powierzchniowo czynnych i przykłady ich praktycznego zastosowania
(
Krzyczkowska J.
,
Białecka-Florjańczyk E.
), s. 5-23
artykuł:
Właściwości i zastosowanie owoców róży w przetwórstwie spożywczym
(
Cendrowski A.
,
Kalisz S.
,
Mitek M.
), s. 24-31
artykuł:
Porównanie składu i właściwości owoców dzikiej róży (Rosa rugosa) utrwalanych metodami liofilizacji i suszenia konwencjonalnego
(
Rutkowska J.
,
Adamska A.
,
Pielat M.
,
Białek M.
), s. 32-43
artykuł:
Wpływ nizyny i lizozymu na wzrost szczepów Alicyclobacillus acidoterrestris oraz możliwość zastosowania tych związków jako biokonserwantów w soku jabłkowym
(
Sokołowska B.
,
Niezgoda J.
,
Chotkiewicz M.
), s. 44-54
artykuł:
Aktywność biologiczna wybranych wytłoków owocowych oraz warzywnych
(
Tarko T.
,
Duda-Chodak A.
,
Bebak A.
), s. 55-65
artykuł:
Zmiany zawartości składników o charakterze prozdrowotnym w przechowywanych sorbetach z owoców jagodowych
(
Michalczyk M.
,
Kuczewski D.
), s. 66-74
artykuł:
Wpływ powlekania chitozanem korzeni pietruszki (Petroselinumhortense) na wybrane ich cechy podczas przechowywania
(
Złotek U.
,
Wójcik W.
), s. 75-85
artykuł:
Wzrost i przeżywalność bakterii z rodzaju Bifidobacterium w napoju sojowym
(
Zielińska D.
,
Kołożyn-Krajewska D.
,
Sidarenka A. V.
,
Novik G. I.
), s. 86-97
artykuł:
The Obtaining of Starch - and Oleic Acid - Based Ester and Its Properties
(
Boruczkowska H.
,
Boruczkowski T.
,
Leszczyński W.
,
Tomaszewska-Ciosk E.
,
Miedzianka J.
,
Drożdż W.
,
Regiec P.
), s. 98-107
artykuł:
Zmiany właściwości wypiekowych mąki pszennej pod wpływem dodatku maltodekstryn
(
Karolini-Skaradzińska Z.
,
Czubaszek A.
,
Stanisławska M.
,
Szewców P.
), s. 108-121
artykuł:
Wartość odżywcza i przydatność technologiczna mleka produkowanego w systemie intensywnym i tradycyjnym w trzech rejonach wschodniej Polski
(
Barłowska J.
,
Chabuz W.
,
Król J.
,
Szwajkowska M.
,
Litwińczuk Z.
), s. 122-135
artykuł:
Zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów rasy polskiej holsztyńsko-fryzyjskiej z uwzględnieniem ich wieku i fazy laktacji
(
Miciński J.
,
Pogorzelska J.
,
Kalicka A.
,
Kowalski I. M.
,
Szarek J.
), s. 136-150
artykuł:
Zastosowanie drugich i czwartych pochodnych widm UV do identyfikacji niskocząsteczkowej frakcji produktów hydrolizy kazeiny-ß przez plazminę
(
Darewicz M.
,
Minkiewicz P.
,
Dziuba M.
,
Panfil T.
), s. 151-160
artykuł:
Właściwości żelujące i tekstura żeli otrzymanych z białek serwatkowych pochodzących z mleka krów różnych ras
(
Brodziak A.
), s. 161-174
artykuł:
Wpływ genotypu i rodzaju mięśnia na profil kwasów tłuszczowych i zawartość cholesterolu w mięsie młodego bydła rzeźnego
(
Litwińczuk Z.
,
Grodzicki T.
,
Barłowska J.
,
Florek M.
), s. 175-184
artykuł:
Jakość jaj z chowu ekologicznego w pierwszym i drugim roku użytkowania niosek
(
Sokołowicz Z.
,
Krawczyk Z.
,
Herbut E.
), s. 185-194
artykuł:
Ocena wpływu wybranej mieszaniny dodatków do żywności na wskaźniki przemian węglowodanowo-lipidowych
(
Friedrich M.
,
Kuchlewska M.
), s. 195-210
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.