PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
15 (2008)
Tom
---
Numer
nr 6 (61)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 6 (61)
artykuł:
Rola fazy ciekłokrystalicznej w procesach przetwarzania żywności
(
Białecka-Florjańczyk E.
), s. 5-15
artykuł:
Lektyny żywności
(
Wociór A.
,
Kostyra H.
,
Kuśmierczyk M.
), s. 16-24
artykuł:
Karcynogenna aktywność mikroorganizmów jelitowych
(
Nowak A.
,
Libudzisz Z.
), s. 25-39
artykuł:
Ocena aktywności cytotoksycznej ekstrudatów fasolowo-kukurydzianych względem nowotworowych komórek nabłonka jelitowego
(
Tomczyk J.
,
Olejnik A.
,
Kowalska K.
,
Białas W.
,
Grajek W.
), s. 40-54
artykuł:
Określenie zależności między zawartością wybranych związków fenolowych a wartością przemiałową ziarna pszenicy
(
Klepacka J.
,
Fornal Ł.
), s. 55-64
artykuł:
Charakterystyka chemiczna i żywieniowa hydrolizatów owsianych o niskim stopniu scukrzenia
(
Gibiński M.
), s. 65-76
artykuł:
Zawartość wybranych związków biologicznie aktywnych w ekstraktach z suszonych moreli oraz ich właściwości przeciwutleniające
(
Drużyńska B.
,
Strzecha I.
,
Wołosiak R.
,
Worobiej E.
), s. 77-87
artykuł:
Wpływ czasu i temperatury ekstrakcji na zawartość katechin w wodnych ekstraktach herbaty białej
(
Mika M.
,
Wikiera A.
,
Żyła K.
), s. 88-94
artykuł:
Temperatura cieplnej koagulacji białek mięśniowych ryb i zwierząt rzeźnych wybranych gatunków
(
Kołakowski E.
,
Wianecki M.
,
Milewska I.
), s. 95-104
artykuł:
Enzymatyczna synteza galaktooligosacharydów i laktulozy w permeacie po ultrafiltracji serwatki
(
Adamczak M.
,
Bednarski W.
), s. 105-117
artykuł:
Wpływ sposobu zagęszczania oraz rodzaju szczepionki na teksturę i podatność na synerezę jogurtu i biojogurtów z mleka koziego
(
Domagała J.
,
Wszołek M.
), s. 118-128
artykuł:
Wybrane elementy zachowań żywieniowych uczniów szkół średnich
(
Czarniecka-Skubina E.
,
Namysław I.
), s. 129-143
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.