PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
27 (2020)
Tom
---
Numer
nr 3 (124)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 3 (124)
artykuł:
Zmiany nomenklatury taksonomicznej ważnych gatunków probiotycznych bakterii Lactobacillus
(
Zielińska D.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 5-14
artykuł:
Zastosowanie analizy strategicznej do zmian technologicznych w małym zakładzie piekarniczo-cukierniczym
(
Mielczarek B.
,
Śliżewska K.
,
Olejnik T. P.
), s. 113-130
artykuł:
Wykorzystanie procesów fermentacyjnych do opracowania innowacyjnej metody otrzymywania octu jabłkowego o właściwościach prozdrowotnych
(
Gajewska M.
,
Bartodziejska B.
,
Szosland-Fałtyn A.
), s. 77-86
artykuł:
Wybrane zwyczaje zakupowe mieszkańców województwa łódzkiego jako przyczyna marnotrawstwa żywności
(
Żyromska E.
,
Bilska B.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 143-157
artykuł:
Wpływ zamienników cukru na stopień napowietrzenia i topliwość średnio twardych lodów śmietankowych
(
Ostróżka K.
,
Wichrowska D.
), s. 52-65
artykuł:
Wpływ procesu zamrażania i rozmrażania na bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka kobiecego
(
Rosiak E.
,
Gemba M.
,
Wesołowska A.
), s. 40-51
artykuł:
Wpływ miejsca pozyskania drewna na jakość i bezpieczeństwo zdrowotne kiełbas wędzonych
(
Ruda B.
,
Okoń A.
,
Trząskowska M.
,
Szymański P.
,
Dolatowski Z. J.
), s. 100-112
artykuł:
Wpływ dodatku inuliny na jakość sorbetów owocowych i warzywnych
(
Przybylski W.
,
Sionek B.
,
Jaworska D.
,
Spychalska A.
,
Rupińska M.
), s. 66-76
artykuł:
Skład i wartość odżywcza mleka klaczy i oślic w porównaniu z mlekiem krów
(
Dmytrów I.
,
Włodarczyk K.
), s. 28-39
artykuł:
Ocena spożycia podstawowych składników odżywczych przez osoby starsze z powiatu częstochowskiego
(
Mikuta B.
,
Miłkowska I.
,
Sobczyk N.
,
Szczechowicz A.
), s. 131-142
artykuł:
Ocena dostępności oraz składu suplementów diety zawierających ksantofile - luteinę, zeaksantynę i astaksantynę
(
Rewucka A.
,
Hamułka J.
), s. 87-99
artykuł:
Bakterie kwasu octowego jako potencjalne probiotyki nowej generacji
(
Neffe-Skocińska K.
,
Wójtowicz M.
,
Dąbrowski M.
,
Jaworska D.
), s. 15-27
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.