PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
17 (2010)
Tom
---
Numer
nr 3 (70)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 3 (70)
artykuł:
Wykorzystanie mąki owsianej - produktu ubocznego przy produkcji koncentratu z owsa - w piekarstwie
(
Gibiński M.
,
Gambuś H.
,
Nowakowski K.
,
Mickowska B.
,
Pastuszka D.
,
Augustyn G.
,
Sabat R.
), s. 56-75
artykuł:
Wybrane właściwości fizykochemiczne skrobi wyizolowanych z polskich odmian i rodów owsa nagoziarnistego
(
Berski W.
), s. 76-87
artykuł:
Współczesne trendy w produkcji piekarskiej - wykorzystanie owsa i jęczmienia jako zbóż niechlebowych
(
Kawka A.
), s. 25-43
artykuł:
Wpływ nawożenia mineralnego i regulatorów wzrostu na transmisję promieniowania biologicznie czynnego przez łan owsa nagoziarnistego
(
Witkowicz R.
,
Pisulewska E.
), s. 182-189
artykuł:
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na plonowanie owsa nagoziarnistego
(
Leszczyńska D.
,
Noworolnik K.
), s. 197-204
artykuł:
Właściwości antyoksydacyjne wybranych odmian owsa siewnego
(
Piątkowska E.
,
Witkowicz R.
,
Pisulewska E.
), s. 100-107
artykuł:
Reakcja owsa oplewionego i nagoziarnistego na działanie regulatorów wzrostu
(
Tobiasz-Salach R.
,
Bobrecka-Jamro D.
,
Buczek J.
,
Szpunar-Krok E.
), s. 174-181
artykuł:
Produkty owsiane jako żywność funkcjonalna
(
Lange E.
), s. 7-24
artykuł:
Porównanie składu chemicznego pieczywa pszenno-owsianego i pszenno-jęczmiennego z udziałem zakwasów fermentowanych starterem LV2
(
Kawka A.
,
Górecka D.
), s. 44-55
artykuł:
Porównanie produkcyjności i architektury łanu owsa brunatnoplewkowej odmiany "Gniady" w zależności od doboru kompleksu glebowego
(
Sułek A.
), s. 205-215
artykuł:
Porównanie plonowania i zawartości białka mieszanek owsa oplewionego i łubinu wąskolistnego
(
Buraczyńska D.
), s. 160-173
artykuł:
Porównanie plonowania i cech morfologicznych roślin owsa oplewionego uprawianego w siewie czystym i mieszanym na terenie powiatu sanockiego
(
Zając T.
,
Oleksy A.
,
Pińczuk G.
,
Witkowicz R.
), s. 148-159
artykuł:
Podstawowy skład chemiczny wybranych odmian owsa siewnego
(
Piątkowska E.
,
Witkowicz R.
,
Pisulewska E.
), s. 88-99
artykuł:
Plonowanie i jakość ziarna owsa w zależności od wilgotności podłoża i dawki azotu
(
Noworolnik K.
), s. 190-196
artykuł:
Plonowanie i efektywność ekonomiczna uprawy owsa w siewie czystym i mieszanym w systemie ekologicznym i konwencjonalnym
(
Klima K.
,
Łabza T.
), s. 141-147
artykuł:
Plon, komponenty składowe plonu oraz celność ziarna wybranych odmian owsa siewnego
(
Pisulewska E.
,
Witkowicz R.
,
Kidacka A.
), s. 117-126
artykuł:
Effect of Fertilization and Variety on the ß-Glucan Content in the Grain of Oats
(
Dvončová D.
,
Havrlentová M.
,
Hlinková A.
,
Hozlár P.
), s. 108-116
artykuł:
Analiza plonowania i stabilności genotypów owsa za pomocą metody graficznej typu GGE
(
Ukalski K.
,
Śmiałowski T.
,
Ukalska J.
), s. 127-140
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.