PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
19 (2012)
Tom
---
Numer
nr 1 (80)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 1 (80)
artykuł:
Zawartość wybranych pierwiastków w mięsie kurcząt brojlerów poddanych różnym wariantom obrotu przedubojowego
(
Wójcik A.
,
Pomianowski J. F.
,
Tońska E.
,
Sowińska J.
,
Mituniewicz T.
,
Witkowska D.
,
Chorąży Ł.
,
Piotrowska J.
,
Kwiatkowska-Stenzel A.
,
Rudnicki Z.
,
Murawska D.
,
Mielcarek S.
), s. 164-174
artykuł:
Wskaźniki użytkowości mięsnej królików burgundzkich i ich mieszańców z białymi nowozelandzkimi
(
Bieniek J.
,
Maj D.
,
Derewicka O.
,
Bonczar Z.
), s. 154-163
artykuł:
Wpływ zastosowania genetycznie zmodyfikowanej poekstrakcyjnej śruty sojowej oraz poekstrakcyjnej śruty rzepakowej ,,00'' na efekty tuczu, właściwości technologiczne i sensoryczne mięsa świń
(
Sobotka W.
,
Pomianowski J. F.
,
Wójcik A.
), s. 106-115
artykuł:
Wpływ wieku i płci królików na wskaźniki jakości ich mięsa
(
Maj D.
,
Bieniek J.
,
Bekas Z.
), s. 142-153
artykuł:
Wpływ sposobu parzenia różnych rodzajów herbat na zawartość w nich szczawianów rozpuszczalnych
(
Jabłońska-Ryś E.
), s. 187-195
artykuł:
Wpływ sezonu produkcji mleka na profil kwasów tłuszczowych tłuszczu mlekowego
(
Lipiński K.
,
Stasiewicz M.
,
Rafałowski R.
,
Kaliniewicz J.
,
Purwin C.
), s. 72-80
artykuł:
Wpływ naparów herbaty czarnej i zielonej na zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz wzrost kiełków rzodkiewki
(
Michalczyk M.
), s. 175-186
artykuł:
Wpływ dodatku przetworów z nasion gryki na jakość pasztetów podczas przechowywania
(
Olszak M.
,
Jałosińska M.
,
Jaworska D.
,
Dolatowski Z. J.
), s. 128-141
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne wołowiny i mikrostruktura mięśni w zależności od występowania włókien olbrzymich
(
Młynek K.
,
Dzido A.
,
Janiuk I.
), s. 93-105
artykuł:
System HACCP w gastronomii - wiedza pracowników o implementacji jego zasad na przykładzie regionu świętokrzyskiego
(
Gajda R.
,
Jeżewska-Zychowicz M.
), s. 206-217
artykuł:
Skład kwasów tłuszczowych tłuszczu mleka krów z chowu alkierzowego w okresie letnim i zimowym
(
Felkner-Poźniakowska B.
,
Pietrzak-Fiećko R.
,
Kotlarska M.
,
Kacprzak S.
), s. 81-92
artykuł:
Rola paciorkowców mlekowych i pałeczek propionowych w procesie dojrzewania sera typu szwajcarsko-holenderskiego
(
Mikš -Krajnik M. H.
), s. 45-59
artykuł:
Przeciwutleniacze ziarniaków zbóż
(
Zieliński H.
,
Achremowicz B.
,
Przygodzka M.
), s. 5-26
artykuł:
Próba identyfikacji czynników wpływających na preferencje młodych kobiet wobec piw ciemnych produkowanych metodą tradycyjną
(
Wawszczak S.
,
Śmiechowska M.
,
Sterczyński R.
), s. 196-205
artykuł:
Oleje tłoczone na zimno jako żywność funkcjonalna
(
Obiedzińska A.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 27-44
artykuł:
Ocena właściwości reologicznych analogów serów topionych o zmniejszonej zawartości tłuszczu
(
Sołowiej B.
), s. 60-71
artykuł:
Jakość technologiczna i sensoryczna wadliwego mięsa wieprzowego
(
Przybylski W.
,
Jaworska D.
,
Boruszewska K.
,
Borejko M.
,
Podsiadły W.
), s. 116-127
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.