PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
1999
Tom
---
Numer
R. 6, nr 4, Supl. (21)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
R. 6, nr 4, Supl. (21)
artykuł:
Żywność funkcjonalna - dodatki - biznes
(
Rutkowski A.
), s. 7-19
artykuł:
Funkcje żywności i jej składników w kształtowaniu procesów psychologicznych
(
Baryłko-Pikielna N.
,
Jawor-Kulesza
), s. 20-30
artykuł:
Wartość odżywcza żywności funkcjonalnej
(
Janicki A.
), s. 31-39
artykuł:
Jakość mikrobiologiczna żywności funkcjonalnej w aspekcie jej zdrowotności
(
Kołożyn-Krajewska D.
,
Libudzisz Z.
), s. 40-52
artykuł:
Żywność modyfikowana genetycznie - nowy rodzaj żywności funkcjonalnej
(
Fornal J.
,
Zduńczyk Z.
), s. 53-62
artykuł:
Rola naturalnych substancji nieodżywczych pochodzenia roślinnego jako składników żywności funkcjonalnej
(
Kozłowska H.
,
Troszyńska A.
), s. 63-74
artykuł:
Znaczenie biologicznie aktywnych nieodżywczych składników diet w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym
(
Zduńczyk Z.
), s. 75-89
artykuł:
Wykorzystanie owoców i warzyw w produkcji żywności funkcjonalnej
(
Czapski J.
), s. 90-101
artykuł:
Żywność funkcjonalna z surowców i produktów tłuszczowych
(
Krygier K.
), s. 102-112
artykuł:
Współczesne koncentraty witaminowe
(
Macura R.
), s. 113-124
artykuł:
Charakterystyka żywności dla grup narodowościowych, religijnych i społecznych
(
Jaworska G.
), s. 125-134
artykuł:
System prozdrowotnego żywienia w gastronomii
(
Zalewski S.
), s. 135-149
artykuł:
Przyczyny, kierunki rozwoju i segmentacja rynku żywności prozdrowotnej na tle doświadczeń światowych
(
Krajewski K.
), s. 150-167
artykuł:
Antagonistyczna aktywność bakterii fermentacji mlekowej Lactobacillus acidophius
(
Klewicka E.
,
Libudzisz Z.
,
Czajka D.
,
Kuc K.
), s. 168-175
artykuł:
Wpływ dodatku inuliny na cechy jakościowe biojogurtów
(
Wszołek M.
), s. 176-184
artykuł:
Zdrowotne aspekty chleba z dodatkiem nasion lnu oleistego
(
Gambuś H.
,
Borowiec F.
,
Gambuś F.
,
Zając T.
), s. 185-194
artykuł:
Wzbogacone w selen pieczywo na zakwasach
(
Diowksz A.
,
Pęczkowska B.
,
Ambroziak W.
,
Włodarczyk M.
), s. 195-203
artykuł:
Technologiczne możliwości produkcji konserw rybnych o cechach żywności funkcjonalnej
(
Bykowski P. J.
,
Kołodziejski W.
,
Nadolna I.
,
Pawlikowski B.
,
Przygoda B.
), s. 204-213
artykuł:
Charakterystyka składu wybranych koncentratów oligosacharydów o właściwościach funkcjonalnych
(
Król B.
,
Klewicki R.
), s. 214-222
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.