PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
13 (2006)
Tom
---
Numer
nr 1 (46)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 1 (46)
artykuł:
Zawartość karbaminianu etylu w destylatach owocowych
(
Balcerek M.
,
Szopa J. S.
), s. 91-101
artykuł:
Wpływ toksycznych metabolitów trawienia na proliferację i uszkodzenia DNA nabłonkowych komórek jelitowych in vitro
(
Olejnik A.
,
Schmidt M.
,
Wojnarowska K.
,
Grajek W.
), s. 46-57
artykuł:
Wpływ sposobu gotowania i przechowywania po ugotowaniu na temperaturę, wydajność i jakość sensoryczną brokułów
(
Szydłowska A.
,
Czarniecka-Skubina E.
), s. 117-132
artykuł:
Wpływ oddziaływania impulsowego i ciągłego pola mikrofalowego na wartość żywieniową i właściwości przeciwutleniające kiełkowanych nasion soi
(
Pysz P.
,
Pisulewski P. M.
,
Leszczyńska T.
), s. 102-116
artykuł:
Wpływ dodatku preparatów serwatki na właściwości reologiczne jogurtów
(
Glibowski P.
,
Krępacka A.
), s. 74-82
artykuł:
Wpływ czasu przechowywania na właściwości fizyczne i stabilność kakao z dodatkiem kwasu L-askorbinowego
(
Kowalska J.
,
Lenart A.
,
Dobrowolska J.
), s. 83-90
artykuł:
Obecność mutagenów i kancerogenów w żywności oraz ich wpływ na organizm człowieka
(
Stachelska A.
), s. 21-29
artykuł:
Modele przewodu pokarmowego in vitro do badań nad biodostępnością składników odżywczych
(
Neumann M.
,
Goderska K.
,
Grajek K.
,
Grajek W.
), s. 30-45
artykuł:
Degradacja parakazeiny w serach gouda wyprodukowanych z dodatkiem kultur Lactobacillus
(
Cichosz G.
,
Szpendowski J.
,
Cichosz A. J.
,
Kornacki M.
), s. 58-65
artykuł:
Charakterystyka enzymów pochodzenia mikrobiologicznego biorących udział w degradacji arabinoksylanów i ich rola w pozyskiwaniu kwasu ferulowego z wysłodzin piwowarskich
(
Szwajgier D.
,
Targoński Z.
), s. 5-20
artykuł:
Aktywność peptydazowa wybranych szczepów Lactobacillus
(
Cichosz G.
,
Kornacki M.
,
Giczewska M.
,
Konopka A.
), s. 66-73
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.