PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
30 (2023)
Tom
---
Numer
nr 4 (137)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 4 (137)
artykuł:
Brewers' Spent Grain - Simply Waste or Potential Ingredient of Functional Food?
(
Hejna A.
,
Szulc J.
,
Błaszak B.
), s. 5-23
artykuł:
Quality and Technological Suitability of Meat from Polish Native Breeds for the Production of Traditional Pork Products
(
Węsierska E.
,
Pasternak M.
,
Niemczycka-Wróbel K.
), s. 24-38
artykuł:
Wpływ dodatku glukonianu i cytrynianu magnezu na jakość koziego i krowiego mleka fermentowanego przez Lactobacillus acidophilus
(
Szopa K.
,
Znamirowska-Piotrowska A.
), s. 39-51
artykuł:
Health Behavior f Children from Rural Areas of the Elbląg District (in Poland) with Regard to Fat Consumption: a Pilot Study
(
Platta A.
,
Koszyńska M.
,
Żukowska A.
,
Mikulec A.
), s. 52-65
artykuł:
Freeze-Dried Raspberry Pomace: a Rich Reservoir of Polyphenols with Antioxidant and Protective Effects as a Promising Functional Food Additive
(
Wójciak M.
,
Sowa I.
,
Wójciak W.
,
Żuk M.
), s. 66-78
artykuł:
Effect of Carrot Fiber Addition on the Quality of Reduced Fat Muffins
(
Żbikowska A.
,
Marciniak-Łukasiak K.
,
Myślińska A.
,
Łukasiak P.
,
Kowalska M.
,
Rutkowska J.
,
Żbikowska K.
), s. 79-93
artykuł:
Physicochemical Properties of Innovative Multicomponent Dietary Supplements
(
Ruszkowska M.
,
Śmiechowska M.
), s. 94-114
artykuł:
Wybrane właściwości fizykochemiczne modelowych układów emulsyjnych zwierających olej ze słodkich migdałów, lecytynę i β-glukan
(
Kowalska M.
,
Ludwiński P.
,
Żbikowska A.
,
Ivanińová E.
), s. 115-132
artykuł:
The Influence of Preventing Crystallization Treatment on the Selected Quality Parameters of Honey
(
Szulc J.
,
Skórczewska K.
,
Gozdecka G.
,
Poćwiardowski W.
,
Lewandowski K.
,
Daniluk M.
,
Tomaszewska S.
,
Wituła M.
,
Błaszak B.
), s. 133-154
artykuł:
Wpływ produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego na środowisko naturalne w opinii badanej grupy polskich konsumentów
(
Kazimierczak R.
,
Góralska-Walczak
,
Kopczyńska K.
,
Średnicka-Tober D.
), s. 155-167
artykuł:
The Phenolic Profile of Rapeseed Honey Enriched with Melilotus Albus Flowers and its Inhibitory Effect on Rat Platelet Aggregation
(
Sowa-Borowiec P.
,
Nagalievska M.
,
Piechowiak T.
,
Sybirna N.
,
Dżugan M.
), s. 168-183
artykuł:
Przyspieszone dojrzewanie destylatu pszenicznego
(
Balcerek M.
,
Pielech-Przybylska K.
,
Dziekońska-Kubczak U.
,
Kleszcz M.
), s. 184-210
artykuł:
Ocena wpływu metody utrwalania na wybrane determinanty jakości jabłek
(
Halagarda M.
,
Kowa-Halagarda K.
,
Popek S.
), s. 211-225
artykuł:
Wiedza pracowników i właścicieli restauracji w zakresie wdrożenia i funkcjonowania systemów zapewnienia bezpieczeństwa żywności i jej determinanty
(
Czernyszewicz E.
,
Król J.
,
Sikora T.
), s. 226-244
artykuł:
Zanieczyszczenia żywności - charakterystyka i regulacje prawne. Część I - Toksyny roślinne
(
Gałkowska D.
,
Pycia K.
,
Kapuśniak K.
,
Juszczak L.
), s. 245-263
artykuł:
Wykresy fazowe hydrolizatów o różnym stopniu depolimeryzacji otrzymanych na bazie skrobi modyfikowanych chemicznie
(
Witczak T.
,
Pycia K.
,
Wikiera A.
,
Witczak M.
), s. 264-287
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.