PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
21 (2014)
Tom
---
Numer
nr 6 (97)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 6 (97)
artykuł:
Wpływ wzbogacenia paszy algami morskimi i siemieniem lnianym na skład morfologiczny i cechy fizykochemiczne jaj przepiórek japońskich
(
Trziszka T.
,
Łukaszewicz E.
,
Bobak Ł.
,
Kowalczyk A.
,
Adamski M.
,
Dobrzański Z.
), s. 138-149
artykuł:
Wpływ wybranych produktów tłuszczowych na stabilność chlorowodorku tiaminy
(
Szymandera-Buszka K.
,
Waszkowiak K.
), s. 150-158
artykuł:
Wpływ rozproszonego promieniowania słonecznego na wybrane właściwości kiełków koniczyny czerwonej (Trifolium pratense L.)
(
Brzozowska E.
,
Gałązka-Czarnecka I.
,
Krala L.
), s. 67-80
artykuł:
Wpływ intensywności żywienia tuczników na jakość mięsa
(
Lisiak D.
,
Grześkowiak E.
,
Janiszewski P.
,
Borzuta K.
,
Pepliński B.
,
Wajszczuk K.
), s. 102-112
artykuł:
Właściwości teksturalne i reologiczne mieszaniny inuliny i tłuszczu mlecznego stabilizowanej lecytyną
(
Kramek K.
,
Glibowski P.
), s. 159-169
artykuł:
Właściwości reologiczne kleików z mąki pszennej jako wskaźnik oceny jej wartości wypiekowej
(
Zarzycki P.
,
Kasprzak M.
,
Rzedzicki Z.
,
Sobota A.
,
Sykut-Domańska E.
), s. 50-66
artykuł:
Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA) w wędzonym pstrągu tęczowym (Oncorhynchus mykiss)
(
Parol J.
,
Pietrzak-Fiećko R.
,
Smoczyński S. S.
), s. 125-137
artykuł:
Uwarunkowania akceptacji konsumenckiej innowacyjnych produktów żywnościowych
(
Jeżewska-Zychowicz M.
), s. 5-17
artykuł:
Przydatność do suszenia owoców śliw uprawianych w Polsce w aspekcie przemian związków bioaktywnych i tworzących się produktów reakcji Maillarda
(
Michalska A.
,
Łysiak G.
), s. 29-38
artykuł:
Prognozowanie smaku gorzkiego wybranych alkaloidów chinolizydynowych
(
Kikut-Ligaj D.
), s. 182-196
artykuł:
Pochodzenie, metody otrzymywania i trwałość oksydacyjna tłuszczów wysokooleinowych
(
Onacik-Gür S.
,
Żbikowska A.
,
Marciniak-Łukasiak K.
), s. 18-28
artykuł:
Określenie zależności pomiędzy zawartością manganu w pożywce a stężeniem pierwiastków śladowych w owocach pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.)
(
Kleiber T.
,
Szablewski T.
,
Stuper-Szablewska K.
,
Cegielska-Radziejewska R.
), s. 81-91
artykuł:
Ocena przeżywalności bakterii Lactobacillus zawartych w preparacie probiotycznym podczas pasażu w symulowanym przewodzie pokarmowym
(
Klewicka E.
,
Śliżewska K.
,
Nowak A.
), s. 170-181
artykuł:
Jakość mięsa, profil kwasów tłuszczowych i wartość rzeźna jagniąt żywionych intensywnie z udziałem ubocznych produktów biopaliw
(
Borzuta K.
,
Borys B.
,
Lisiak D.
,
Grześkowiak E.
,
Janiszewski P.
,
Powałowski K.
,
Lisiak B.
), s. 113-124
artykuł:
Analiza in silico alergennych białek orzecha ziemnego (Arachis hypogaea L.), głównie Ara h 9, w prognozowaniu epitopów surowców roślinnych reagujących krzyżowo
(
Nałęcz D.
,
Pagur J.
,
Szerszunowicz I.
), s. 39-49
artykuł:
Adaptacja metody IC-DAD z własną modyfikacją przygotowania próbek do oznaczania zawartości azotanów(III) i azotanów(V) w produktach spożywczych
(
Czajkowska A.
,
Gajewska M.
,
Bartodziejska B.
), s. 92-101
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.