PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywienie Człowieka i Metabolizm. Suplement
Rocznik
2004
Tom
31
Numer
1 cz.1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1 cz.1
artykuł:
Zmiany beztłuszczowej masy ciała u kobiet z BMI>25 w wyniku zastosowania niskoenergetycznej diety
(
Pachocka L.
)
artykuł:
Zmiana sposobu żywienia mężczyzn w regionie północno-wschodniej Polski w badaniu prospektywnym obejmującym lata 1987-1998 oceniana metodą gęstości żywienia
(
Szpak A.
,
Witana K.
)
artykuł:
Zasady interpretacji wyników badań przy ustalaniu Najwyższych Dopuszczalnych Poziomów Pozostałości (NDP)
(
Czaja K.
,
Goralczyk K.
,
Strucinski P.
,
Ludwicki J. K.
)
artykuł:
Ustawodawstwo żywnościowe w Polsce dotyczące naturalnych miodów pszczelich
(
Borawska M. H.
,
Piekut J.
)
artykuł:
Ustalanie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości (NDP) w procesie rejestracji pestycydów
(
Strucinski P.
,
Czaja K.
,
Goralczyk K.
,
Ludwicki J. K.
)
artykuł:
Substancje o aktywności farmakologicznej pochodzenia ziołowego w żywności funkcjonalnej
(
Klusek T.
,
Mscisz A.
,
Mrozikiewicz P. M.
)
artykuł:
Skażenie promieniotwórcze żywności w Polsce w latach 1985-2002
(
Grabowski D.
,
Kurowski W.
,
Muszynski W.
,
Rubel B.
,
Swietochowska J.
)
artykuł:
Porównanie wartości odżywczej białka wybranych diet, ocenionej według bazy danych FOOD 3 i ALIMENTA 3
(
Klys W.
,
Kunachowicz H.
)
artykuł:
Podnoszenie we współpracy z UE efektywności Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie bezpieczeństwa żywności
(
Matuska J.
,
Szponar L.
)
artykuł:
Ochrona roślin i produkcja żywności w strefach oddziaływania przemysłu
(
Rosada J.
)
artykuł:
Ocena przesiewowa stanu odżywienia dzieci hospitalizowanych w oddziałach pediatrycznych
(
Ryzko J.
,
Socha J.
,
Romanczuk W.
,
Swierczek U.
,
Lachowicz A.
)
artykuł:
Ocena porównawcza zawartości energii i wybranych składników odżywczych w dietach oraz stanu odżywienia dzieci i młodzieży badanych w latach 1988/94 i 2000 roku
(
Szponar L.
,
Oltarzewski M.
)
artykuł:
Nowe dodatki do żywności wpływające na ekspresję genów
(
Burzynski S. R.
)
artykuł:
Krajowy program urzędowej kontroli środków żywienia zwierząt w zakresie nadzoru inspekcji weterynaryjnej w Polsce
(
Kwiatek K.
)
artykuł:
Genetyka a żywienie i zdrowie gdzie jesteśmy, dokąd zmierzamy
(
Nowicka G.
)
artykuł:
Edukacja żywieniowa w terapii pacjentów dializowanych
(
Gajewska D.
,
Narojek L.
)
artykuł:
Dokonania i możliwości dalszego rozwoju profilaktyki żywieniowozależnych chorób niezakaźnych
(
Szostak W. B.
)
artykuł:
Czynniki ryzyka choroby niedokrwiennej serca u młodych osób dorosłych urodzonych w Warszawie
(
Szostak-Wegierek D.
,
Szamotulska K.
,
Cichocka A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.