PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Gleboznawcze
Rocznik
2011
Tom
62
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Zróżnicowanie zawartości rtęci w glebach leśnych Opolszczyzny
(
Pisarek I.
,
Glowacki M.
)
artykuł:
Zróżnicowanie wybranych właściwości gleb drzewostanów sosnowych w południowo-zachodniej Polsce
(
Sewerniak P.
)
artykuł:
Zawartość WWA w glebach regionu kujawsko-pomorskiego narażonych i nienarażonych na bezpośrednie zanieczyszczenia WWA
(
Debska B.
,
Banach-Szott M.
,
Drag M.
)
artykuł:
Wpływ pedogenezy na skład mineralogiczny frakcji ilastej gleb wytworzonych z gliny zwałowej
(
Kobierski M.
,
Dlugosz J.
)
artykuł:
Składniki strumienia emisji CO2 z ekosystemu łąkowego na glebie torfowo-murszowej
(
Turbiak J.
)
artykuł:
Sezonowe zmiany aktywności beta-glukozydazy w glebie pod uprawą koniczyny czerwonej oraz pszenicy ozimej w następstwie oddziaływania nawożenia mineralnego, naturalnego i naturalno-mineralnego
(
Piotrowska A.
,
Koper J.
)
artykuł:
Poziom pozostałości substancji aktywnych herbicydów w glebie w zależności od wybranych czynników
(
Domaradzki K.
,
Sadowski J.
,
Kucharski M.
)
artykuł:
Porównanie wyników oznaczania zawartości węgla organicznego w glebach Pogórza Karpackiego uzyskanych metodą Tiurina i metodą suchego spalania (termiczną)
(
Jozefowska A.
,
Miechowka A.
)
artykuł:
Ocena struktury gleb płowych i czarnych ziem wytworzonych z utworów pyłowych
(
Paluszek J.
)
artykuł:
Morfologia oraz podstawowe właściwości chemiczne gleb zespołu jaworzyny z języcznikiem zwyczajnym (Phyllitido-Aceretum Moor 1952) w Polsce
(
Zwydak M.
)
artykuł:
Dynamika uwilgotnienia gleby płowej w wieloletnim doświadczeniu z różnymi systemami uprawy roli
(
Wlodek S.
,
Biskupski A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.