PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
57
Czasopismo
Zeszyty Naukowe. Przegląd Hodowlany
Wydawca
-
Rocznik
2001
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
57
artykuł:
Zmiany w zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w żółtkach jaj kurzych w trakcie przechowywania
(
Boruta A.
,
Niemiec J.
,
Stepinska M.
)
artykuł:
Zmiany składu chemicznego woreczków żółtkowych piskląt żywionych mieszankami o zróżnicowanym poziomie białka
(
Wertelecki T.
,
Jamroz D.
)
artykuł:
Zawartość alfa-tokoferolu w niektórych tkankach oraz wskaźniki produkcyjne brojlerów przy różnym dodatku witaminy E do paszy
(
Mlodkowski M.
,
Koreleski J.
,
Swiatkiewicz S.
,
Slusarczyk K.
)
artykuł:
Zastosowanie mieszanki ziołowej w żywieniu kur nieśnych
(
Poltowicz K.
)
artykuł:
Wstępne badania nad wpływem rodzaju tłuszczu i przeciwutleniacza w paszy za zawartość kwasów tłuszczowych we frakcji lipidowej żółtka jaja kury
(
Drozd A.
,
Koreleski J.
,
Swiatkiewicz S.
,
Bebenek A.
)
artykuł:
Wpływ żywienia mieszankami paszowymi z różnym udziałem żyta na masę ciała i wymiary klatki piersiowej młodych kaczek
(
Gorski J.
,
Witak B.
,
Biesiada-Drzazga B.
)
artykuł:
Wpływ zastosowania dodatku węgla drzewnego na wyniki produkcyjne kur nieśnych Messa
(
Zaborowski M.
,
Majewska T.
)
artykuł:
Wpływ składu mieszanki prestarterowej w pierwszych 3 dniach życia piskląt na wyniki odchowu kurcząt rzeźnych
(
Koreleski J.
,
Swiatkiewicz S.
,
Kubicz M.
)
artykuł:
Wpływ różnych systemów ogrzewania budynków na produkcyjność i jakość kurcząt brojlerów
(
Sosnowka-Czajka E.
,
Herbut E.
,
Rychlik I.
)
artykuł:
Wpływ okresowego podawania witaminy C na odpowiedź serologiczną u kurcząt brojlerów szczepionych przeciw chorobie Gumboro metodą in ovo
(
Pijarska I.
,
Bugajak P.
)
artykuł:
Wpływ dodatku enzymów na wartość odżywczą mieszanek z łubinem dla kurcząt brojlerów
(
Mieczkowska A.
,
Smulikowska S.
)
artykuł:
Wpływ dodatku Cu na poziom frakcji białkowych w osoczu krwi indyków
(
Wojcik A.
,
Makarski B.
,
Polonis A.
)
artykuł:
Wpływ detergentu anionowego Sulforokanolu L 327/1 na wskaźniki hematologiczne krwi kurcząt brojlerów
(
Bombik T.
,
Bombik A.
,
Saba L.
)
artykuł:
Wpływ blokerów receptorów histaminowych na czas znoszenia jaja oraz poziom steroidów w jajowodzie kury
(
Hrabia A.
,
Paczoska-Eliasiewicz H.
,
Rzasa J.
,
Mika M.
)
artykuł:
Witaminy A i E w paszy a wartość biologiczna jaj gęsich
(
Lepek G.
,
Puchajda H.
)
artykuł:
Trendy czasowe kształtowania sie cech użytkowych w trzech pokoleniach zachowawczych kur niesnych
(
Cywa-Benko K.
,
Krawczyk J.
)
artykuł:
Tempo wzrostu masy i wymiarów ciała indyków od pierwszego dnia życia do końca odchowu
(
Lewczuk A.
,
Bochno R.
,
Michalik D.
,
Brzozowski W.
)
artykuł:
Szanse polskiego drobiarstwa w kryzysowej sytuacji zdrowotnej pogłowia zwierzat gospodarskich w UE
(
Wezyk S.
)
artykuł:
Skuteczność szczepień przeciwko chorobie Mareka i Gumboro przy zastosowaniu metody in ovo
(
Kozdrun W.
,
Samorek-Salamonowicz E.
,
Czekaj H.
)
artykuł:
Skład tkankowy tuszki i niektóre cechy jakościowe mięsa kaczek ze stad zachowawczych
(
Kisiel T.
)
artykuł:
Rola zakładu wylęgu drobiu jako integratora w produkcji drobiu mięsnego
(
Bak J.
)
artykuł:
Rodzaje zmian histopatologicznych w mięśniu piersiowym powierzchownym (m. pectoralis superficialis) gęsi różnych grup genetycznych
(
Bogucka J.
,
Klosowska D.
,
Elmianowska-Wenda G.
,
Walasik K.
,
Puchajda H.
,
Grymuza D.
)
artykuł:
Przyczyny nieskuteczności szczepień przeciwko chorobie Mareka
(
Kozdrun W.
,
Samorek-Salamonowicz E.
,
Czekaj H.
)
artykuł:
Profil hormonów tarczycy w pęcherzykach jajnikowych kury podczas cyklu owulacyjnego
(
Sechman A.
,
Rzasa J.
,
Paczoska-Eliasiewicz H.
,
Proszkowiec M.
)
artykuł:
Porównanie wzrostu, cech jaj i wyników wylęgu kuropatwiaków włoskich odmiany srebrzystej i złocistej
(
Adamski M.
,
Bernacki Z.
)
artykuł:
Porównanie kilku wariantów recepturowych mieszanek paszowych przeznaczonych dla brojlerów kurzych
(
Jozefiak D.
,
Fratczak M.
,
Rutkowski A.
)
artykuł:
Ocena wzrostu, cech poubojowych i udziału kwasów tłuszczowych w mięśniach piersiowych kaczek z dwóch rodów hodowlanych
(
Bernacki Z.
,
Adamski M.
)
artykuł:
Ocena jakości jaj emu (Dromaius novaehollandiae) w pierwszym sezonie reprodukcyjnym
(
Majewska D.
)
artykuł:
Ocena jaj indyczych przeznaczonych do wylęgu w kolejnych miesiącach nieśności
(
Norkiewicz A.
,
Pyk A.
,
Przystupa M.
)
artykuł:
Nicień Eucoleus contortus (Nematoda) u krzyżówki Anas platyrhynchos L.
(
Betlejewska K.
,
Bobrowska K.
)
artykuł:
Japanese quail and egg production
(
Przywarova A.
,
Kadlec J.
,
Klecker D.
)
artykuł:
Jakość jaj z siedmiu grup kur nieśnych w pierwszym okresie produkcji
(
Korytkowska H.
,
Bernacki Z.
,
Lakota P.
)
artykuł:
Effect of enzyme mixture treatment on performance, digestibility and carcass of growing Japanese quail fed diets containing different levels of rice bran
(
Zeweil H. S.
,
Genedy S. G.
,
Isshak N. S.
)
artykuł:
Efektywność stosowania preparatów ksylanazy w mieszankach paszowych dla kurczat brojlerów
(
Faruga A.
,
Mikulski D.
,
Mikulska M.
)
artykuł:
Efektywność stosowania owsa w żywieniu gęsi reprodukcyjnych
(
Puchajda H.
,
Lepek G.
,
Pudyszak K.
,
Rusewicz A.
)
artykuł:
Efektywność stosowania avilamycyny w żywieniu brojlerów kurzych
(
Filonik A.
,
Niemiec J.
)
artykuł:
Czy istnieje późny cytoplazmatyczny blok przeciwko polispermii w oocytach ptaka?
(
Stepinska U.
,
Olszanska B.
)
artykuł:
Analiza parametrów użytkowych 6 rodzicielskich stad indyków
(
Brzezicki M.
,
Kawalczyk A.
,
Parecki P.
,
Przystupa M.
)
artykuł:
Aktywność lizozymu w białku jaj w zależności od warunków utrzymania i żywienia kur
(
Noworyta-Glowacka J.
,
Swierczewska E.
)
artykuł:
Aktywność 5'-monodejodynazy w pęcherzykach jajnikowych kury domowej (Gallus domesticus)
(
Jacek T.
,
Sechman A.
,
Bobek S.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.