PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
524
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
2008
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
524
artykuł:
Wpływ temperatury na zmiany w poziomie transkrypcji genu katalazy (Cat2) podczas regeneracji kalusa Triticum aestivum L.
(
Dabrowska G.
,
Skrzypek E.
,
Kata A.
,
Szechynska-Hebda M.
)
artykuł:
Wpływ IBA na aktywność redoksową i zmiany pH środowiska inkubacyjnego segmentów koleoptyli kukurydzy
(
Lekacz H.
,
Karcz W.
,
Burdach Z.
)
artykuł:
Resistance mechanisms of winter cereals and forage grasses to snow mould fungi
(
Marzec K.
,
Plazek A.
)
artykuł:
Reakcja dwóch odmian pszenicy ozimej na niedobór azotu
(
Kocon A.
)
artykuł:
Influence of some herbicides with adjuvant Atpolan on photosynthetic electron transport in leaves of Chenopodium album L. and Beta vulgaris L. estimated by means of modulated chlorophyll fluorescence
(
Skorska E.
,
Swarcewicz M.
,
Wrzesinska E.
)
artykuł:
Glucosylation of hydroquinone to arbutin by hairy roots of Physalis ixocarpa
(
Bergier K.
,
Polaszczyk B.
,
Gajewska E.
,
Wielanek M.
,
Krolicka A.
,
Sklodowska M.
)
artykuł:
Emision and excitation spectra of drought-stressed and non-stressed maize and triticale seedling leaves
(
Grzesiak M.
,
Rzepka A.
,
Czyczylo-Mysza I.
,
Hura T.
,
Dziurka M.
)
artykuł:
Czy temperatura pomiaru aktywności peroksydazy askorbinianowej i katalazy może zaburzyć ocenę chłodoodporności siewek kukurydzy?
(
Baczek-Kwinta R.
)
artykuł:
Changes in root architecture and physiological characteristics of the above-ground part in maize and triticale seedlings grown in conditions of different soil compaction
(
Grzesiak M.
,
Rzepka A.
,
Dziurka M.
,
Czyczylo-Mysza I.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.