PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
142
Czasopismo
Pamiętnik Puławski
Wydawca
-
Rocznik
2006
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
142
artykuł:
Ocena organizacyjno-gospodarczych skutków scalania gruntów
(
Woch F.
)
artykuł:
Wpływ międzyplonu na wybrane elementy struktury plonu i jakość ziarna jęczmienia jarego uprawianego w czteroletniej monokulturze
(
Kwiatkowski C.
)
artykuł:
Wpływ wieloletniej uprawy kukurydzy na ziarno na występowanie chwastów
(
Golebiowska H.
)
artykuł:
Zawartość suchej masy, włókna surowego i białka surowego oraz jakość kiszonek z całych roślin kukurydzy produkowanych w latach 1955–2003
(
Podkowka Z.
,
Podkowka W.
)
artykuł:
Porównanie wybranych cech nieoplewionego i oplewionego ziarna jęczmienia jarego
(
Wiewiora B.
)
artykuł:
Wartość pokarmowa mieszanek jęczmienia, owsa i pszenżyta w zależności od ilości wysiewu
(
Sobkowicz P.
,
Podgorska M.
)
artykuł:
Ocena energetyczna różnych sposobów zagospodarowania odłogu
(
Marks M.
,
Nowicki J.
,
Nowicki M.
)
artykuł:
Kształtowanie plonu oraz parametrów przemiałowych i wypiekowych pszenicy jarej poprzez nawożenie azotem i siarką
(
Podlesna A.
,
Cacak-Pietrzak G.
)
artykuł:
Wpływ zagęszczenia gleby spowodowanego różną liczbą przejazdów ciągnikiem i szerokości międzyrzędzi na plon i jakość bulw
(
Starczewski J.
,
Turska E.
,
Czarnocki S.
)
artykuł:
Wspomnienie o magistrze Aleksym Bornusie (1928–2006)
(
Faber A.
)
artykuł:
Wpływ terminu i sposobu nawożenia azotem oraz herbicydu Sekator 6,25 WG na plonowanie i cechy jakościowe ziarna pszenicy ozimej
(
Sekutowski T.
,
Domaradzki K.
)
artykuł:
Badania naukowe jako podstawa technologii uprawy roślin pastewnych
(
Ksiezak J.
)
artykuł:
Efektywność różnych sposobów stosowania nawozów azotowych w produkcji pszenicy jarej na cele piekarskie
(
Sulek A.
,
Cacak-Pietrzak G.
,
Ceglinska A.
)
artykuł:
Wpływ zachwaszczenia łanu na plon ogólny i handlowy bulw ziemniaka w warunkach ekologicznego i integrowanego systemu produkcji
(
Sawicka B.
,
Barbas P.
,
Kus J.
)
artykuł:
Pobranie składników pokarmowych przez chmiel
(
Dwornikiewicz J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.