PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Biuletyn Naukowy. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Rocznik
2003
Tom
---
Numer
22
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
22
artykuł:
Zmiany przewodnictwa elektrycznego koncentratu soku jabłkowego w zależności od zawartości ekstraktu
(
Wojcik J.
,
Zywica R.
,
Pierzynowska-Korniak G.
)
artykuł:
Zmiany podstawowego skladu mleka krów, u których stwierdzono obecność przeciwciał MAP w surowicy krwi
(
Fus M.
,
Szteyn J.
,
Wiszniewska A.
)
artykuł:
Zmiany jakości surowca mlecznego w latach 1998-2002 na podstawie badań niezależnego laboratorium
(
Szteyn J.
,
Cichosz W.
,
Wiszniewska A.
,
Fus M.
)
artykuł:
Zawartość trichotecenów w ziarnie, plewach oraz źdźble owsa
(
Basinski T.
,
Busko M.
,
Wiwart M.
,
Perkowski J.
)
artykuł:
Zawartość rtęci i kadmu w wątrobie kurcząt brojlerów chowu fermowego z wybranych miejscowości województwa warmińsko-mazurskiego
(
Zasadowski A.
,
Barski D.
,
Spodniewska A.
,
Wysocki A.
)
artykuł:
Zawartość ochratoksyny A w paszach
(
Waskiewicz A.
,
Kotowski K.
,
Kostecki M.
,
Golinski P.
)
artykuł:
Zawartość cukrów w wybranych gatunkach warzyw - parametr jakości
(
Stachowiak J.
,
Gasecka M.
,
Krzesinski W.
,
Knaflewski M.
,
Golcz A.
,
Markiewicz B.
,
Kujawski P.
)
artykuł:
Zastosowanie parametrów spektroskopowych do identyfikacji peptydów
(
Darewicz M.
,
Dziuba J.
,
Panfil T.
,
Minkiewicz P.
)
artykuł:
Wyniki odchowu i aktywność enzymów surowicy krwi indyków żywionych mieszankami z zawartością flawomycyny lub preparatu ziołowego
(
Faruga A.
,
Polak M.
,
Jedryczko R.
,
Lowczak I.
)
artykuł:
Wpływ żywienia wczesnowiosennego na poziom kwasów tłuszczowych w mleku krów
(
Nalecz-Tarwacka T.
,
Grodzki H.
)
artykuł:
Wpływ różnych sposobów utrzymania gleby na plonowanie i zawartość związków organicznych w owocach aronii
(
Tomaszewska Z.
,
Kopytowski J.
)
artykuł:
Wpływ elektrostymulacji i wieku zwierząt na wybrane cechy tektury szynek wołowych wyprodukowanych z mięśnia półścięgnistego
(
Zywica R.
,
Banach J.
)
artykuł:
Wartość odżywcza brokułu włoskiego w uprawie jesiennej na tle warunków pogodowych
(
Francke A.
)
artykuł:
Skuteczność preparatu glinokrzemianowego w tuczu świń paszami o niskim stężeniu mikotoksyn
(
Jarczyk A.
,
Wierzchoslawski K.
,
Szczebiot A.
,
Nowotka K.
,
Drozdza W.
,
Mandecki A.
,
Kamyczek M.
)
artykuł:
Skład chemiczny owoców niektórych odmian jabłoni
(
Wazbinska J.
,
Brych A.
)
artykuł:
Rośliny ozdobne wpływające na zanieczyszczenie powietrza w mieszkaniu
(
Wazbinska J.
)
artykuł:
Potencjalna wartość odżywcza osadów pochodzących z wód poprodukcyjnych w zakładzie przetwórstwa rybnego
(
Bakula T.
,
Gajecki M.
,
Apoznanski J.
)
artykuł:
Porównanie wyników urzędowej kontroli skuteczności zabiegów mycia i dezynfekcji z wynikami badań prowadzonych w ramach nadzoru właścicielskiego
(
Liburski A.
,
Szteyn J.
)
artykuł:
Porównanie składu mikroflory mleka pochodzącego z dwóch rejonów województwa warmińsko-mazurskiego
(
Wiszniewska A.
,
Szteyn J.
,
Fus M.
,
Cichosz W.
)
artykuł:
Oddziaływanie KCl i K2SO4 na plon i jakość owoców papryki ostrej (Capsicum annuum L.)
(
Kujawski P.
,
Golcz A.
)
artykuł:
Możliwość wykorzystania dziczyzny do produkcji pasztetów
(
Pomianowski J.
,
Zmijewski T.
)
artykuł:
Jeżówka purpurowa (Echinacea purpurea L.) Moench - roślina ozdobna i lecznicza
(
Kwiatkowska E.
)
artykuł:
Dodatki roślinne w żywieniu kurcząt brojlerów
(
Majewska T.
,
Pudyszak K.
)
artykuł:
Chromatograficzna charakterystyka frakcji peptydowych fermentowanych produktów mleczarskich
(
Minkiewicz P.
,
Dziuba J.
,
Czaplinski M.
)
artykuł:
Chemiczne zagrożenie żywności - aktualne problemy dotyczące konsumentów
(
Smoczynski S.
)
artykuł:
Akryloamid zagrożeniem jakości zdrowej żywności
(
Skibniewska K.
,
Wieczorek J.
,
Mozolewski W.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.