PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
06
Czasopismo
Roczniki Naukowe Zootechniki. Suplement
Wydawca
-
Rocznik
2000
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
06
artykuł:
Zwiększenie poziomu ksantofili w żółtku jaja pod wpływem naturalnego koncentratu barwnikowo-tłuszczowego i enzymu
(
Kuchta M.
,
Koreleski J.
,
Mlodkowski M.
)
artykuł:
Zawartość białka i tłuszczu oraz jakość mleka krów w zależności od modelu żywienia w gospodarstwach specjalistycznych środkowo-wschodniej Polski
(
Matras J.
,
Klebaniuk R.
,
Bujanowicz B.
,
Wojtasik J.
)
artykuł:
Zastosowanie całego ziarna pszenicy w żywieniu kurcząt brojlerów
(
Rutkowski A.
,
Wiaz M.
)
artykuł:
Wyniki produkcyjne gęsi rzeźnych utrzymywanych w fermach towarowych na Podlasiu
(
Biesiada-Drzazga B.
,
Gorski J.
,
Witak B.
)
artykuł:
Wpływ żywienia i masy ubojowej na skład chemiczny masy ciała netto tryczków mieszańców merynos polski x Suffolk
(
Urbaniak M.
,
Frankiewicz A.
,
Potkanski A.
,
Lyczynski A.
,
Pospiech E.
,
Przybecka I.
,
Szyszka P.
)
artykuł:
Wpływ wybranych czynników pozagenetycznych na związek między liczbą komórek somatycznych a cechami mleczności krów
(
Sawa A.
,
Bogucki M.
,
Cieslak M.
)
artykuł:
Wpływ warunków utrzymania dojonych owiec na higieniczną ocenę jakości mleka
(
Pakulski T.
,
Osikowski M.
)
artykuł:
Wpływ stanu zdrowotnego gruczołów mlekowych na jakość mleka owczego
(
Olechnowicz J.
,
Steppa R.
)
artykuł:
Wpływ skarmiania śruty żytniej w dawkach pokarmowych krów na wartość odżywczą mleka i masła
(
Kraszewski J.
,
Kozlowski J.
)
artykuł:
Wpływ skarmiania nasion rzepaku w żywieniu pastwiskowym jagniąt na wzrost, wydajność rzeźną oraz skład mięsa
(
Piechnik S.
,
Borowiec F.
,
Furgal K.
,
Micek P.
,
Marcinski M.
)
artykuł:
Wpływ sezonu na jakość mleka towarowego produkowanego w regionie lubelskim
(
Litwinczuk A.
,
Pierog M.
,
Krol J.
)
artykuł:
Wpływ różnego rodzaju mieszanki ziołowej w dawkach na cechy tuczne i rzeźne świń rosnących
(
Paschma J.
)
artykuł:
Wpływ rodzaju ściółki na wyniki produkcyjne i jakość tuszek kurcząt brojlerów
(
Sosnowka-Czajka E.
,
Herbut E.
)
artykuł:
Wpływ poziomu żywienia na jakość wyrębów w tuszach tryczków
(
Korman K.
)
artykuł:
Wpływ poziomu energii i aminokwasów w mieszankach dla kurcząt brojlerów na wyniki produkcyjne i jakość rzeźną tusz
(
Skomial J.
,
Swierczewska E.
,
Mroczek J.
,
Niemiec J.
,
Grzybowska A.
)
artykuł:
Wpływ pochodzenia kwasów tłuszczowych w mydłach wapniowych na wydajność i skład mleka krów
(
Kowalski Z. M.
)
artykuł:
Wpływ osłaniania solami wapniowymi kwasów tłuszczowych białka pasz wysokobiałkowych na jego strawność w żwaczu i w jelicie cienkim
(
Pieszka M.
,
Brzoska F.
,
Sala K.
)
artykuł:
Wpływ oligosacharydów na wartość dietetyczną jaj przepiórczych
(
Tarasewicz Z.
,
Danczak A.
,
Szczerbinska D.
,
Romaniszyn K.
,
Ligocki M.
)
artykuł:
Wpływ masy ciała przy uboju na wartość rzeźną i jakość mięsa jałówek czarno-białych i mieszańców F1 z buhajami ras mięsnych
(
Mlynek K.
,
Litwinczuk Z.
,
Gulinski P.
)
artykuł:
Wpływ koncentracji składników pokarmowych w mieszankach oraz systemu żywienia na wyniki tuczu świń
(
Potkanski A.
,
Frankiewicz A.
,
Urbaniak M.
,
Pospiech E.
,
Borzuta K.
,
Kasprowicz M.
)
artykuł:
Wpływ dodatku betainy do mieszanek o zróżnicowanym poziomie energii na cechy rzeźne oraz skład tkanki mięśniowej i tłuszczowej tuczników
(
Gagucki M.
,
Skomial J.
)
artykuł:
Wartość opasowa i rzeźna buhajków mieszańców towarowych utrzymywanych w warunkach ekologicznych
(
Trela J.
,
Czaja H.
,
Choroszy Z.
,
Rygallo K.
)
artykuł:
Określenie wpływu poziomu dobrostanu rosnących świń na wartość poubojową tusz
(
Walczak J.
)
artykuł:
Mikroklimat w budynkach inwentarskich i jakość higieniczna mleka zbiorczego z gospodarstw ekologicznych i konwencjonalnych
(
Szejniuk B.
,
Jurek A.
,
Lassa H.
)
artykuł:
Mieszanki lucerny z trawami w użytkowaniu pastwiskowym
(
Borowiecki J.
,
Gawel E.
)
artykuł:
Masa ciała i jakość tuszek kurcząt brojlerów odchowywanych w różnych warunkach termicznych
(
Sokolowicz Z.
,
Herbut E.
,
Ruda M.
)
artykuł:
Jakość mleka surowego produkowanego w gospodarstwach objętych i nie objętych bezpośrednim odbiorem
(
Borkowska D.
,
Janus E.
,
Koziol M.
)
artykuł:
Czas pustodoju w ćwiartkach wymion krów w zależności od organizacji doju
(
Winnicki S.
,
Olechnowicz J.
,
Turki H.
)
artykuł:
Cechy rzeźne świń ubijanych przy różnej masie ciała
(
Lyczynski A.
,
Pospiech E.
,
Urbaniak M.
,
Frankiewicz A.
,
Rzosinska E.
,
Bartkowiak Z.
)
artykuł:
Cechy funkcjonalne mięsa jagnięcego w zależności od metody tuczu i standardu wagowego
(
Borys B.
,
Borys A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.