PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Przegląd Zbożowo-Młynarski
Rocznik
2003
Tom
47
Numer
08
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
08
artykuł:
Program i zakres działania Zarządu Głównego Stowarzyszenia Młynarzy Rzeczypospolitej Polskiej w kadencji lat 2003-2007
(
Rothkaehl J.
)
artykuł:
Znaczenie wapnia i wzbogacanie nim produktów zbożowych
artykuł:
Witaminy w ziarnie pszenicy i przetworach pszennych
(
Gasiorowski H.
)
artykuł:
Składniki mineralne w ziarnie pszenicy i przetworach pszennych
(
Gasiorowski H.
)
artykuł:
Aktualne regulacje prawne dotyczące wzbogacania środków spożywczych - w tym np. mąki
artykuł:
Omówienie prezentacji Gorisa van Lit z US Wheat Associates wygłoszonej na Seminarium Młynarskim w Przysieku w dniu 25 kwietnia 2003 r.
(
Rothkaehl J.
)
artykuł:
Krajowy rynek zbożowy w sezonie gospodarczym 2003/04
(
Judzinski B.
)
artykuł:
Ocena alweograficzna wartości wypiekowej ziarna pszenicy i mąki pszennej
(
Abramczyk D.
)
artykuł:
Uwagi końcowe do "Poradnika młynarza"
(
Jurga R.
)
artykuł:
Ocena jakości wypiekowej mąki za pomocą ekstensografu
artykuł:
Wzbogacanie mąki w witaminy oraz sole wapnia
(
Jurga R.
)
artykuł:
Wartość wypiekowa mąki pszennej oceniana za pomocą właściwości reologicznych ciasta
artykuł:
System kontroli na rynku zbóż w 2003 roku
(
RoJ
)
artykuł:
Działalność Zarządu Głównego Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego w 2002 roku
(
T.D.
)
artykuł:
Wymagania wobec makaronów we Francji
artykuł:
Jubileusz 50-lecia pierwszych absolwentów Technikum Przemysłu Młynarskiego w Krajence
(
Jurga R.
)
artykuł:
Parlament Europejski uchwalił 2 lipca br. ustawę znoszącą embargo na import żywności GMO
(
RoJ
)
artykuł:
Seminarium młynarskie pod hasłem "Już za rok w Unii Europejskiej"
artykuł:
Zmiany w handlu zagranicznym zbożami przed i po akcesji Polski do UE
(
RoJ
)
artykuł:
Oznaczanie wodochłonności mąki i właściwości reologicznych ciasta za pomocą farinografu
(
Jurga R.
)
artykuł:
Wartość technologiczna ziarna żyta a dobór odmiany i dawki azotu
(
Glen A.
)
artykuł:
Ocena stopnia aktywności alfa-amylazy przy zastosowaniu amylografu
(
Rothkaehl J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.