PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2011
Tom
44
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Aktywność przeciwutleniająca flawonoidów wobec anionorodnika ponadtlenkowego w układzie modelowym in vitro
(
Majewska M.
,
Czeczot H.
,
Skrzycki M.
,
Podsiad M.
), s. 1-7
artykuł:
Tłuszcz mlekowy - źródło antyoksydantów w diecie człowieka
(
Cichosz G.
,
Czeczot H.
), s. 8-16
artykuł:
Próba znalezienia współzależności pomiędzy zawartością witaminy C a barwą papryki
(
Surma-Zadora M.
,
Cieslik E.
,
Grzych-Tuleja E.
,
Bodzioch A.
), s. 17-24
artykuł:
Zawartość wybranych składników mineralnych w rzodkiewce zakupionej na placach targowych Krakowa
(
Baran A.
,
Jasiewicz C.
), s. 25-31
artykuł:
Wybrane parametry jakości bulw ziemniaka jadalnego pochodzącego z rejonu Podlasia
(
Zarzecka K.
,
Gugała M.
), s. 38-42
artykuł:
Ocena zawartości szczawianów w słodzie i brzeczce na przykładzie wybranych odmian jęczmienia browarnego
(
Salamon A.
,
Baca E.
,
Kapka A.
,
Meller D.
), s. 43-49
artykuł:
Stabilność oksydacyjna tłuszczów jadalnych - konsekwencje zdrowotne
(
Cichosz G.
,
Czeczot H.
), s. 50-60
artykuł:
Ocena spożycia włókna pokarmowego ogółem i frakcji w wybranej grupie studentów
(
Hamulka J.
,
Wawrzyniak A.
,
Wacinska E.
), s. 61-71
artykuł:
Ocena zawartości witaminy C i rutyny w wybranych suplementach diety
(
Kupcewicz B.
,
Michalska E.
,
Budzisz E.
), s. 72-75
artykuł:
Wpływ przechowywania mięsa jagnięcego na jego jakość fizyko-chemiczną
(
Klebaniuk R.
,
Patkowski K.
,
Kowalczuk-Vasilev E.
), s. 76-81
artykuł:
Ocena sposobu żywienia pacjentów hemiodializowanych z prawidłową masą ciała, z nadwagą i otyłością
(
Kardasz M.
,
Ostrowska L.
,
Stefanska E.
), s. 82-88
artykuł:
Ocena sposobu żywienia pacjentów z cukrzycą typu 2
(
Cieloszczyk K.
,
Zujko M. E.
,
Witkowska A.
), s. 89-94
artykuł:
Interakcje lek - żywność
(
Sobotta L.
,
Suliburska J. M.
,
Mielcarek J.
), s. 95-103
artykuł:
Ekstrakcja micelarna jako alternatywna technika przygotowania próbek do analizy chemicznej
(
Kiszkiel I.
,
Hryniewicka M.
), s. 104-116
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.