PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
552
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
2010
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
552
artykuł:
Wpływ procesu mieszania drobnego mięsa wieprzowego na dokładność szacowania metodą komputerowej analizy obrazu zawartości tłuszczu i wybranych wyróżników jakości technologicznej
(
Dasiewicz K.
,
Slowinski M.
,
Pisula A.
,
Chmiel M.
)
artykuł:
Wpływ wysokich ciśnień na wybrane właściwości mięsa kurcząt
(
Pietrzak D.
,
Mroczek J.
,
Lukasik K.
)
artykuł:
Wpływ metody grillowania na poziom zanieczyszczenia produktów mięsnych wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi oznaczonymi metodą HPLC-FLD/DAD
(
Ciecierska M.
,
Obiedzinski M.
)
artykuł:
Porównanie jakości wysokotłuszczowych produktów kruchych uzyskanych bez i z dodatkiem środka spulchniającego
(
Zbikowska A.
,
Marcinkiewicz A.
)
artykuł:
Wpływ fizycznych metod utrwalania aloesu na jego aktywność biostatyczną
(
Kukulowicz A.
,
Steinka I.
)
artykuł:
Wpływ procesu fermentacji kiełbas wieprzowych na skład frakcji sterolowej
(
Derewiaka D.
,
Obiedzinski M.
)
artykuł:
Wpływ przechowywania w atmosferze modyfikowanej na zmiany zawartości azotanów(V) i (III) w szpinaku pochodzącym z uprawy jesiennej i wiosennej
(
Bieganska-Marecik R.
,
Walkowiak-Tomczak D.
,
Radziejewska-Kubzdela E.
)
artykuł:
Wpływ obróbki termicznej na stabilność barwy miąższu dyni odwadnianego osmotycznie
(
Pekoslawska-Garstka A.
,
Lenart A.
)
artykuł:
Przyjazna środowisku metoda zmniejszania zanieczyszczenia mikrobiologicznego powierzchni świeżych tuszek drobiowych
(
Dobrucka R.
,
Konieczny P.
)
artykuł:
Właściwości reologiczne niskotłuszczowych majonezów z inuliną i wybranymi hydrokoloidami
(
Florowska A.
,
Jedrzejkiewicz K.
)
artykuł:
Wpływ parametrów mikrokapsułkowania na stabilność aromatu rozmarynowego podczas przechowywania
(
Janiszewska E.
,
Witrowa-Rajchert D.
)
artykuł:
Wpływ sposobu peklowania na jakość szynek restrukturyzowanych
(
Adamczak L.
,
Florowski T.
,
Kurowska J.
,
Pisula A.
)
artykuł:
Strata składników rozpuszczalnych z wstępnie odwadnianych osmotycznie liofilizowanych truskawek w czasie rehydracji
(
Piotrowski D.
,
Lenart A.
,
Berner W.
)
artykuł:
Wpływ metody odwadniania śliwek (Prunus domestica "Valor") na zawartość polifenoli i zdolność przeciwutleniającą
(
Walkowiak-Tomczak D.
)
artykuł:
Wpływ parametrów odwadniania osmotycznego i dodatku kwasu askorbinowego na właściwości sorpcyjne suszy jabłkowych
(
Kowalska H.
,
Marzec A.
,
Lenart A.
)
artykuł:
Wpływ dodatku izolowanych białek sojowych na jakość wypieczonego z koncentratu chleba bezglutenowego
(
Marciniak-Lukasiak K.
,
Dluzewska E.
,
Kalinkiewicz K.
)
artykuł:
Wpływ parametrów obróbki wstępnej na właściwości strukturalne oraz rozkład pierwiastków w liofilizowanym suszu selera korzeniowego
(
Lentas K.
,
Witrowa-Rajchert D.
)
artykuł:
Zmiany zdolności przeciwrodnikowej i zawartości polifenoli w suszach jabłkowych podczas przechowywania
(
Rzaca M.
,
Witrowa-Rajchert D.
)
artykuł:
Wpływ odwadniania osmotycznego na emisję akustyczną jabłek suszonych konwekcyjnie
(
Marzec A.
,
Kowalska H.
)
artykuł:
Wpływ obróbki wstępnej roztworem nadtlenku wodoru na jakość mało przetworzonego selera korzeniowego
(
Radziejewska-Kubzdela E.
,
Czapski J.
,
Czaczyk K.
)
artykuł:
Wpływ suszenia rozpyłowego oraz dodatków stabilizujących na degradację preparatu alfa-amylazy
(
Samborska K.
,
Wronka M.
,
Witrowa-Rajchert D.
)
artykuł:
Zmiany zawartości składników prozdrowotnych oraz zdolności antyoksydacyjnej podczas produkcji soku tłoczonego z marchwi purpurowej
(
Kidon M.
,
Czapski J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.