PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Czasopismo
Journal of Agribusiness and Rural Development
Rocznik
2015
Tom
---
Numer
4(38)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4(38)
artykuł:
Assessing income effect of rural development programmes: a case study of Community-Based Agriculture and Rural Development Project in Kwara State (Nigeria)
(
Matthew O. A.
,
Abraham F.
,
Adefemi O. O.
), s. 607-616
artykuł:
Produkcja zbóż w wybranych krajach Unii Europejskiej – uwarunkowania strukturalne i polityczne
(
Agnieszka B.-N.
,
Ewa K.-D.
), s. 617-625
artykuł:
Economic zoning as the basis for development of infrastructural support for regional agricultural markets in Ukraine: theoretical approach
(
Vasyl C.
,
Vitaliy K.
), s. 627-634
artykuł:
Sources of growth in South Agriculture – a corporate finance perspective
(
Joseph C.
), s. 635-644
artykuł:
The realization of the agri-environmental management scheme in the area of Natura 2000 in the Valley of Biebrza river
(
Wojciech G.
,
Bartosz M.
), s. 657-664
artykuł:
Wybrane czynniki kształtujące procesy reprodukcji majątku gospodarstw rolnych prowadzących rachunkowość rolną (FADN)
(
Aleksander G.
), s. 665-673
artykuł:
Postawy osób starszych z terenu Wielkopolski wobec żywności funkcjonalnej w zależności od ich aktywności życiowej – badania pilotażowe
(
Anna J.-G.
,
Krystyna S.-B.
,
Katarzyna W.
,
Marek G.
,
Ewa J.
), s. 685-694
artykuł:
Financial exclusion of the rural population in Poland
(
Ryszard K.
,
Alina W.
,
Damian S. P.
), s. 705-715
artykuł:
Zmiany w uprawach pomidorów do przetwórstwa w Polsce w kontekście mechanizmu wspólnej organizacji rynku owoców i warzyw Unii Europejskiej
(
Sylwia K.
), s. 717-723
artykuł:
The use of services on farms in Poland (based on the Fadn data)
(
Małgorzata K.
), s. 725-736
artykuł:
Professional activity of working-age inhabitants of the Wielkopolskie voivodeship
(
Władysława Ł.
,
Lidia J.-P.
), s. 737-745
artykuł:
Zasoby i produktywność pracy przemysłu spożywczego krajów członkowskich Unii Europejskiej w kontekście konkurencyjności sektora
(
Katarzyna Ł.
), s. 747-756
artykuł:
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi i jego przewaga komparatywna w latach 2008–2013
(
Renata M.-B.
,
Wiesława L.
,
Izabela S.
), s. 757-767
artykuł:
A comparative stochastic frontier analysis of irrigated and rain-fed potato farms in Eastern Ethiopia
(
Kumilachew A. M.
,
Musa H. A.
), s. 769-781
artykuł:
Importance of the agri-environmental and climate scheme within the framework of the environmental protection system (in the light of the Polish Rural Development Programme 2014–2020)
(
Bartosz M.
,
Wojciech G.
), s. 783-792
artykuł:
Przedsiębiorcze działania mieszkańców wsi
(
Monika M.-K.
), s. 793-801
artykuł:
Profitability and marketing efficiency of maize in kwande local government area of Benue State (Nigeria)
(
Zacharias T. N.
,
Ali O.
), s. 803-810
artykuł:
Zróżnicowanie poziomu przedsiębiorczości obszarów wiejskich województwa zachodniopomorskiego w zależności od położenia wobec miast
(
Luiza O.
), s. 811-820
artykuł:
PROW 2007–2013 jako narzędzie polityki ukierunkowanej terytorialnie
(
Joanna R.
), s. 821-828
artykuł:
Wybrane aspekty ekonomiczne opracowania nowych technologii produkcji żywności bioaktywnej
(
Olga S.
,
Magdalena Z.-D.
), s. 829-838
artykuł:
Motywy wyboru żywności przez konsumentów soków – badania pilotażowe
(
Katarzyna W.
,
Katarzyna P.-L.
,
Tomasz G.
,
Ewa S.
), s. 839-847
artykuł:
Wpływ wybranych czynników społeczno-demograficznych i ekonomicznych na preferencje i zachowania studentów na rynku produktów mleczarskich.
(
Karolina J.
), s. 675–684
artykuł:
Bezpieczeństwo żywnościowe jako indykator zrównoważonego spożycia.
(
Franciszek K.
), s. 695–703
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.