PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
z. 130
Czasopismo
Zeszyty Naukowe. Budownictwo / Uniwersytet Zielonogórski
Wydawca
Rocznik
2003
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
z. 130
artykuł:
Budowa geologiczna i jakość wody z ujęcia "Serby"
(
Chrzan T.
), s. 5-10
artykuł:
Przykłady wyznaczania wskaźnika mrozowego na podstawie danych ze stacji IMGW Radzyń koło Sławy
(
Gontaszewska A.
), s. 11-16
artykuł:
Glacitektonika okolic Browaru w Zielonej Górze
(
Kraiński A.
,
Gontaszewska A.
), s. 17-27
artykuł:
Piaskowiec w architekturze średniowiecznych zabytków sakralnych Kościelca Kaliskiego i Kotłowa
(
Kasprzak M.
), s. 29-36
artykuł:
Udział czynnika antropogenicznego w formowaniu fali powodziowej
(
Kołodziejczyk U.
), s. 37-45
artykuł:
Naprężenia od lądolodu północnopolskiego w gruntach zastoiska zbąszyńsko-nowosolskiego
(
Kraiński A.
), s. 47-55
artykuł:
Porównanie współczynnika prekonsolidacji gruntów o różnej genezie ze Wschowy
(
Kraiński A.
), s. 57-67
artykuł:
Stanowisko glacitektoniczne "Krośnieńska" w Zielonej Górze
(
Kraiński A.
), s. 69-79
artykuł:
Uwagi o krach glacitektonicznych w osadach kemowych na Wale Zielonogórskim
(
Kraiński A.
), s. 81-91
artykuł:
The Muskauer Faltenbogen - a large-scale glacitectonic feature and its geomorphological texture on the earth's surface
(
Kupetz M.
), s. 93-114
artykuł:
Halotektoniczne uwarunkowania sedymentacji i deformacji osadów kenozoicznych w południowej części Monokliny Przedsudeckiej (SW Polska)
(
Markiewicz A.
), s. 115-124
artykuł:
Krotność i piętrowość struktur glacitektonicznych
(
Stankowski W.
), s. 125-135
artykuł:
Charakterystyka Dorzecza Lubszy i proponowane kierunki ekologicznego rozwoju
(
Szymańczyk A.
), s. 137-148
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.