PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
T. 14, nr 1
Czasopismo
Aparatura Badawcza i Dydaktyczna
Wydawca
Rocznik
2009
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
T. 14, nr 1
artykuł:
Analiza procesu oddestylowania rozpuszczalników organicznych z klejów rozpuszczalnikowych w celu otrzymania klejów bezrozpuszczalnikowych
(
Butwin A.
,
Czech Z.
), s. 8-15
artykuł:
Charakterystyka i wykorzystanie produktów przemiału ziarna żyta o zwiększonej zawartości wybranych składników prozdrowotnych do produkcji ekstrudatów
(
Jasińska I.
,
Kołodziejczyk P.
,
Michniewicz J.
), s. 16-22
artykuł:
Metoda emisji akustycznej w zastosowaniu do suszenia młodocianego drewna sosny
(
Kowalski S. J.
,
Smoczkiewicz-Wojciechowska A.
), s. 23-29
artykuł:
Niektóre wskaźniki rozrodu nutrii
(
Cholewa R.
), s. 30-35
artykuł:
Promieniowanie UV jako metoda higienizacji skorupy jaj konsumpcyjnych zanieczyszczonych bakteriami Escherichia coli
(
Szablewski T.
,
Kijowski J.
,
Cegielska-Radziejewska R.
,
Kaczmarek A.
,
Pytel A.
), s. 36-40
artykuł:
Właściwości mąki orkiszowej jako surowca do produkcji makaronu
(
Makowska A.
,
Obuchowski W.
,
Gutsche M.
), s. 41-47
artykuł:
Wpływ częściowej wymiany mięsa preparatem białkowym na cechy sensoryczne kiełbas drobno rozdrobnionych
(
Dolata W.
,
Piotrowska E.
), s. 48-52
artykuł:
Wpływ lewanu na stabilność emulsji
(
Szwengiel A.
,
Czarnecka M.
,
Goderska K.
,
Czarnecki Z.
), s. 53-62
artykuł:
Wpływ metody zagęszczania na właściwości wybranych soków owocowych
(
Dembczyński R.
,
Białas W.
,
Biegańska-Marecik R.
,
Jankowski T.
), s. 63-70
artykuł:
Wpływ stopnia dojrzałości na zmiany parametrów barwy owoców wybranych odmian śliwek
(
Walkowiak-Tomczak D.
,
Łysiak G.
), s. 71-75
artykuł:
Wpływ temperatury i czasu wędzenia na wybrane cechy jakościowe szynki wiejskiej
(
Dolata W.
,
Piątek M.
,
Piasecki M.
), s. 75-79
artykuł:
Wykorzystanie chlorofilometru do oceny przydatności roślin w procesie fitoremediacji
(
Marecik R.
,
Cyplik P.
,
Olejnik A.
), s. 80-83
artykuł:
Wykorzystanie modelu przewodu pokarmowego do wstępnej oceny zmian składników funkcjonalnych żywności
(
Gumienna M.
,
Goderska K.
,
Czarnecki Z.
), s. 84-91
artykuł:
Zależność pomiędzy parametrami barwy skali CIE L*, a*, b* a podstawowym składem chemicznym permeatu i koncentratu mleka poddanego mikro- i ultrafiltracji
(
Cais-Sokolińska D.
,
Majcher M.
), s. 92-96
artykuł:
Zmiany barwy szpinaku i jarmużu pakowanych i przechowywanych w atmosferze modyfikowanej
(
Biegańska-Marecik R.
,
Radziejewska-Kubzdela E.
), s. 97-104
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.