PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Z. 5
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Politechniki Białostockiej. Budowa i Eksploatacja Maszyn
Wydawca
Rocznik
1998
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Z. 5
artykuł:
Badanie właściwości reologicznych wybranych produktów spożywczych o złożonej strukturze wewnętrznej
(
Bakier S.
,
Cielesz A.
,
Obidziński S.
), s. 9-21
artykuł:
Określanie strat hydraulicznych w pompach rotacyjnych
(
Bakier S.
), s. 23-36
artykuł:
Mieszanie wibracyjne
(
Boss M.
,
Tukiendorf M.
), s. 37-48
artykuł:
Moc mieszania materiałów ziarnistych
(
Boss M.
,
Węgrzyn M.
), s. 49-58
artykuł:
Wpływ rodzaju substancji osmotycznej na właściwości dyfuzyjne jabłek suszonych sposobem osmotyczno-konwekcyjnym
(
Cerkowiak M.
,
Lenart A.
), s. 59-68
artykuł:
Właściwości reologiczne mas czekoladowych
(
Danak A.
,
Lenart A.
,
Lewicki P. P.
), s. 69-78
artykuł:
Mechanizm wytłaczania w układzie ślimakowym z rowkowanym cylindrem
(
Diakun J.
), s. 79-86
artykuł:
Wpływ ilości i sposobu dodawania preparatu VEPRO 95 HV na teksturę wędlin drobnorozdrobnionych
(
Dolata W.
,
Piotrowska E.
,
Mróz J.
,
Kaczmarek E.
), s. 87-96
artykuł:
Eksperymentalna weryfikacja modeli opisujących ruch ryby na drgającej płaszczyźnie
(
Dowgiałło A.
,
Dutkiewicz D.
), s. 97-110
artykuł:
Matematyczno-empiryczny model rolkowo-szczelinowego sortowania szprotów
(
Dowgiałło A.
), s. 111-123
artykuł:
Rozdrabnianie technologicznych elementów z tworzyw sztucznych
(
Flizikowski J.
,
Bieliński M.
), s. 125-138
artykuł:
Wpływ procesu mikronizacji na właściwości wytrzymałościowe nasion roślin strączkowych
(
Grochowicz J.
,
Andrejko D.
), s. 135-144
artykuł:
Konstrukcja suszarek cukru z mieszadłem w warstwie fluidalnej
(
Heim A.
,
Tomalczyk A.
), s. 145-154
artykuł:
Aglomeracyjna granulacja środków spożywczych
(
Heim A.
,
Kochański A.
,
Kochański B.
), s. 155-164
artykuł:
Procesy zużywania zaworów w homogenizatorach spożywczych
(
Hus W.
,
Weroński A.
), s. 165-176
artykuł:
Badanie eksploatacyjne prototypu dwuślimakowego ekstrudera Valeurex
(
Juśko S.
,
Mitrus M.
,
Mościcki L.
,
Rejak A.
,
Wójtowicz A.
), s. 177-188
artykuł:
Charakterystyka rozmrażania żywności przy użyciu nowego modelu analityczno-empirycznego
(
Kluza F.
,
Góral D.
), s. 189-196
artykuł:
Badanie energochłonności pracy homogenizatora ciśnieniowego
(
Komsta H.
), s. 197-206
artykuł:
Badanie aglomeracji pylistych produktów spożywczych w strumieniu powietrza pary wodnej
(
Korpal W.
), s. 207-215
artykuł:
Wpływ kształtu i masy próbki na wynik pomiarów właściwości mechanicznych na przykładzie jabłek
(
Lewicki P. P.
,
Jakubczyk E.
), s. 217-226
artykuł:
Wpływ stopnia rozdrobnienia selera na przebieg procesu suszenia oraz na cechy jakościowe suszu
(
Lisowa H.
,
Lis T.
,
Krzykowski A.
), s. 227-238
artykuł:
Issledovanie processa prodavlivanija farša čerez otverstvija rešetki mjasorežuščevo volka
(
Nekoz S. A.
,
Pušanko N. N.
,
Štefan E. V.
,
Hejft R.
,
Nekoz A. I.
), s. 239-246
artykuł:
Ciepło właściwe soków owocowych
(
Niesteruk R.
,
Obidziński S.
,
Jarmocik A.
), s. 247-254
artykuł:
Właściwości termofizyczne kremogenów
(
Niesteruk R.
,
Obidziński S.
,
Jarmocik A.
), s. 255-264
artykuł:
Badanie wpływu elementu rozdrabniającego i wielkości otworu sita na wydajność rozdrabniacza bijakowego
(
Opielak M.
), s. 265-270
artykuł:
Wpływ zmian temperatury powietrza w czasie suszenia na temperaturę suszonej marchwi
(
Piotrowski D.
,
Lenart A.
,
Bernat C.
), s. 271-279
artykuł:
Automatyzacja dyskretnych procesów produkcyjnych
(
Siemieniako F.
), s. 281-290
artykuł:
Modelowanie pracy przenośnika zabierakowo-zgrzebłowego z łańcuchem tworzywowym
(
Weiner W.
), s. 291-300
artykuł:
Wpływ metody suszenia na skurcz i porowatość jabłek
(
Witrowa-Rajchert D.
,
Turek W.
), s. 301-312
artykuł:
Parametry pracy modelu wyparki próżniowej z wznoszącym się filtrem cieczy
(
Zander L.
,
Zander Z.
,
Trzciński W.
), s. 313-322
artykuł:
Badanie odporności mechanicznej mięsa wołowego poddanego elektrostymulacji
(
Żywica R.
,
Cierach M.
,
Budny J.
,
Dziczek A.
), s. 323-329
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.