PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Nr 3
Czasopismo
Inżynieria i Aparatura Chemiczna
Wydawca
Rocznik
2011
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Nr 3
artykuł:
Aspekty energetyczne monitorowania technologii spożywczej
(
Bieliński K. S.
), s. 12-13
artykuł:
Modernizacja układu dozowania likworu i marshmallow
(
Bujnowski S.
,
Domanowski P.
,
Paliwoda J.
,
Wocianiec R.
), s. 14-15
artykuł:
Wpływ preparatów enzymatycznych na przebieg fermentacji alkoholowej
(
Czupryński B.
,
Kotarska K.
), s. 16-17
artykuł:
Zawartość kolagenu w mięśniach tylnej ćwierćtuszy wołowej
(
Dąbrowska E.
,
Jankowska B.
,
Kwiatkowska A.
,
Cierach M.
), s. 18-19
artykuł:
Metody i kryteria oceny stopnia umycia powierzchni urządzeń przetwórstwa spożywczego
(
Diakun J.
), s. 20-21
artykuł:
Intelligent grinding system
(
Flizikowski J.
), s. 22-24
artykuł:
Levels of intelligent grinding system
(
Flizikowski J.
), s. 24-26
artykuł:
Charakterystyka masy nasiennej komosy ryżowej po zbiorze
(
Gozdecka G.
,
Gęsiński K.
), s. 27-28
artykuł:
Zastosowanie trójdyszowych głowic natryskowych w metodzie water-jet do recyklingu opon samochodowych
(
Holka H.
,
Jarzyna T.
), s. 29-30
artykuł:
Wpływ konstrukcji zespołu roboczego rozdrabniacza udarowego na efektywność jego pracy
(
Kalwaj J.
), s. 31-32
artykuł:
Wpływ sposobu uprawy zbóż na ich wydajność energetyczną
(
Kaszkowiak E.
,
Kaszkowiak J.
), s. 33-34
artykuł:
Wykorzystanie ziarna kukurydzy na cele energetyczne
(
Kaszkowiak E.
,
Kaszkowiak J.
), s. 35-36
artykuł:
Proinnowacyjne i projakościowe działania w rozwoju produktów
(
Kłos Z.
), s. 37-38
artykuł:
Wpływ odmian kukurydzy na efektywność produkcji etanolu
(
Kotarska K.
,
Czupryński B.
), s. 39-40
artykuł:
Ocena zawartości produktów ubocznych weryfikujących jakość spirytusu surowego
(
Kotarska K.
,
Żakowicz A.
,
Czupryński B.
), s. 41-42
artykuł:
LCA jako narzędzie analizy kierunków rozwoju artykułów gospodarstwa domowego
(
Kurczewski P.
,
Lewicki R.
,
Kłos Z.
), s. 43-44
artykuł:
Wymogi konsumentów w aspekcie prośrodowiskowego projektowania chłodziarko-zamrażarek
(
Lewicki R.
,
Lewandowska A.
,
Kurczewski P.
), s. 45-46
artykuł:
Badania oraz analiza sił i odkształceń w rozdrabnianiu jednokrotnym
(
Macko M.
), s. 47-48
artykuł:
Oszacowanie cyklu życia rozdrabniaczy przy wykorzystaniu aplikacji SolidWorks Sustainability
(
Macko M.
,
Boniecka M.
,
Drop A.
,
Grabińska D.
,
Grzelczak B.
), s. 49-50
artykuł:
Kształtowanie przyrostowe modeli z zastosowaniem robota przemysłowego
(
Mikołajczyk T.
,
Lewandowski J.
), s. 51-52
artykuł:
Badania jakości organoleptycznej chipsów solonych
(
Mozolewski W.
,
Wieczorek J.
,
Pomianowski J. F.
), s. 53-54
artykuł:
Porównanie metod oznaczania zawartości glikogenu w wołowej tkance mięśniowej
(
Niedźwiedź J.
,
Ostoja H.
,
Żmijewski T.
,
Cierach M.
), s. 55-56
artykuł:
Porównanie wartości maksymalnej siły cięcia wybranych mięśni z tylnej ćwierćtuszy wołowej
(
Niedźwiedź J.
,
Żmijewski T.
,
Ostoja H.
,
Cierach M.
), s. 57-58
artykuł:
Ocena możliwości zastosowania testów przyspieszonych w prognozowaniu trwałości makaronów
(
Ocieczek A.
), s. 59-60
artykuł:
Wpływ składu granulometrycznego i mikrostruktury powierzchni na zwilżalność kisieli typu instant
(
Ocieczek A.
), s. 61-62
artykuł:
Proces produkcji i jego wpływ na jakość pralin likworowych
(
Paliwoda J.
), s. 63-64
artykuł:
Ocena pozostałości związków chloroorganicznych w różnych produktach tłuszczowych
(
Pomianowski J. F.
,
Wieczorek J.
,
Mozolewski W.
), s. 65-66
artykuł:
Wartość odżywcza mięsa kurcząt brojlerów transportowanych na różne odległości
(
Pomianowski J. F.
,
Wójcik A.
,
Sowińska J.
,
Mituniewicz T.
,
Witkowska D.
,
Chorąży Ł.
,
Kwiatkowska-Stenzel A.
), s. 67-68
artykuł:
Analiza technik dzielenia i formowania kęsów ciasta chlebowego
(
Raczkowska A.
,
Rydzkowski T.
), s. 69-70
artykuł:
Możliwości zmniejszenia hałasu technologicznego przecinarek tarczowych do drewna
(
Sadowski J.
), s. 71-72
artykuł:
Zastosowanie programu Ansys-Polyflow do wspomagania wytwarzania opakowań formowanych próżniowo
(
Sykutera D.
,
Pepliński K.
), s. 73-74
artykuł:
Rozwój konstrukcji rozdrabniaczy biomateriałów. Część I: Model obiektu badań
(
Tomporowski A.
), s. 75-76
artykuł:
Rozwój konstrukcji rozdrabniaczy biomateriałów. Część II: Opis badań
(
Tomporowski A.
), s. 77-78
artykuł:
Konstrukcyjna transformacja precyzyjnego rozdrabniacza materiałów biologicznych
(
Tyszczuk K.
,
Domek G.
), s. 79-80
artykuł:
Komputerowo wspomagany proces rozdrabniania za pomocą rozdrabniacza precyzyjnego
(
Tyszczuk K.
,
Jankowski M.
), s. 81-82
artykuł:
Spawanie stali przeznaczonych do kontaktu z żywnością
(
Wendorff P.
,
Mroziński A.
), s. 83-84
artykuł:
Wpływ obrotu przedubojowego kurcząt brojlerów na jakość technologiczną mięsa
(
Wójcik A.
,
Pomianowski J. F.
,
Sowińska J.
,
Mituniewicz T.
,
Witkowska D.
,
Chorąży Ł.
,
Piotrowska J.
), s. 85-86
artykuł:
Sprawność hydrostatycznych układów napędowych o złożonej strukturze
(
Zastempowski B.
), s. 87-88
artykuł:
Badania energochłonności cięcia materiału roślinnego. Część I: Metodyka badań
(
Zastempowski M.
,
Bochat A.
), s. 89-90
artykuł:
Badania energochłonności cięcia materiału roślinnego. Część II - Wyniki Badań
(
Zastempowski M.
,
Bochat A.
), s. 91-92
artykuł:
Pośrednia metoda pomiaru mikroprzecieków w zaworach hydraulicznych
(
Zastempowski B.
,
Domanowski P.
), s. 93-94
artykuł:
Recykling materiałowy folii termoplastycznych stosowanych w przemyśle opakowaniowym i rolno- spożywczym
(
Zimniak J.
), s. 95-96
artykuł:
Zmiany stopnia odtworzenia mleka z odtłuszczonego proszku mlecznego w naparze kawowym w zależności od temperatury i twardości wody
(
Żbikowska A.
,
Żbikowski Z.
), s. 97-98
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.