PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
13
Czasopismo
Biuletyn Naukowy. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Wydawca
-
Rocznik
2001
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
13
artykuł:
Zrodla zagrozen jakosci produktow pszczelich
(
Grabowski P.
,
Bartkowski J.
), s. 107-111
artykuł:
Znaczenie uzytkowe soi oraz wartosc odzywcza jej produktow
(
Szwejkowska B.
), s. 229-235
artykuł:
Zmiany w ilosci i jakosci skupowanego mleka w latach 1995-1997 na przykladzie dzialalnosci Zakladu Mleczarskiego w Plocku
(
Czaplicka M.
,
Puchajda Z.
,
Lewandowski M.
,
Radzka-Ratynska E.
,
Szatkowski R.
), s. 197-202
artykuł:
Zmiany chemiczne i fizykochemiczne miesa wieprzowego normalnego oraz z wadami PSE i DFD mrozonego roznymi metodami w czasie 6-miesiecznego przechowywania w niskich temperaturach
(
Kondratowicz J.
,
Kuldo Z.
,
Kawalko P.
), s. 187-196
artykuł:
Zastosowanie metod immunometrycznych w analizie wybranych enzymow koagulacyjnych
(
Wroblewska B.
,
Jedrychowski L.
), s. 95-99
artykuł:
Wystepowanie toksyn fuzaryjnych w ziarnie owsa w Polsce w latach 1997-1998
(
Basinski T.
,
Perkowski J.
), s. 65-70
artykuł:
Wystepowanie toksyn fuzaryjnych w pszenicach konsumpcyjnych
(
Tomczak M.
,
Kostecki M.
,
Wisniewska H.
,
Chelkowski J.
,
Golinski P.
), s. 71-75
artykuł:
Tatarak zwyczajny [Acorus calamus L.] roslina o znaczeniu leczniczym, kosmetycznym, spozywczym i ozdobnym
(
Brych A.
), s. 247-252
artykuł:
Rzodkiewka [Raphanus sativus L.subvar.radicula Pers] - warzywo uprawiane od wiosny do jesieni
(
Majkowska J.
), s. 277-282
artykuł:
Przezywalnosc paleczek Salmonella enteritidis Gartner w mrozonych surowcach rybnych
(
Zmyslowska I.
,
Golas I.
), s. 49-52
artykuł:
Przezywalnosc bakterii kefirowych w niskich wartosciach pH i w obecnosci zolci
(
Usajewicz I.
,
Herman J.
,
Nalepa B.
), s. 61-64
artykuł:
Morwa - roslina alternatywna w uprawach ogrodowych
(
Wazbinska J.
), s. 253-256
artykuł:
Mikrobiologiczna ocena wybranych przypraw
(
Warminska-Radyko I.
,
Laniewska-Moroz L.
), s. 53-56
artykuł:
Jakosc i oplacalnosc produkcji zywca wieprzowego w latach 1999-2000
(
Palach R. S.
,
Kisiel R.
,
Jermakow A.
), s. 203-207
artykuł:
Fundusze przedakcesyjne Unii Europejskiej szansa rozwoju polskiego rolnictwa
(
Kondratowicz J.
,
Rytwinska K.
), s. 127-131
artykuł:
Escherichia coli 0157 - nowe zagrozenie odzywnosciowe
(
Uradzinski J.
), s. 33-41
artykuł:
Efektywnosc tuczu z zastosowaniem mieszanek z zawartoscia premiksow wzbogaconych roznymi dodatkami paszowymi
(
Rogiewicz A.
,
Florczyk W.
,
Jarczyk A.
), s. 159-164
artykuł:
Charakterystyka immunometryczna aktywnych frakcji koagulujacych wyizolowanych z preparatu enzymatycznego HABO
(
Wroblewska B.
,
Jedrychowski L.
), s. 89-94
artykuł:
Bioakumulacja polichlorowanych bifenyli w tkance miesnej ryb oraz tluszczu okolonerkowym saren i ocena ryzyka
(
Zasadowski A.
,
Wyszynska A.
,
Guziur J.
), s. 77-82
artykuł:
Antybakteryjne oddzialywanie szczepow Enterococcus izolowanych z przewodu pokarmowego prosiat na wybrane patogeny
(
Sienkiewicz J.
,
Klebukowska L.
,
Kornacki K.
), s. 137-140
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.