PL
|
EN
Ten serwis zostanie wyłączony 2025-02-11.
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
53
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej w Krakowie. Sesja Naukowa
Wydawca
-
Rocznik
1998
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
53
artykuł:
Zastosowanie HACCP w systemach zapewnienia jakosci zywnosci pochodzenia zwierzecego
(
Sikora T.
,
Kolozyn-Krajewska D.
), s. 11-18
artykuł:
Wplyw wieku, genotypu i plci na wartosc rzezna kurczat brojlerow
(
Szalkowska H.
,
Meller Z.
), s. 19-32
artykuł:
Wartosc rzezna i jakosc miesa loszek czterech ras, pochodzacych po rodzicach importowanych z Danii
(
Wajda S.
,
Okruszek A.
,
Puchalski A.
), s. 33-41
artykuł:
Porownanie miesnosci i jakosci miesa tucznikow firmy PIC z tucznikami pochodzacymi ze skupu masowego
(
Meller Z.
,
Wajda S.
,
Daszkiewicz T.
), s. 43-49
artykuł:
Zmiany fizykochemiczne miesa wieprzowego normalnego oraz z wadami PSE i DFD mrozonego metoda owiewowa i za pomoca cieklego dwutlenku wegla
(
Bak T.
,
Kondratowicz J.
,
Denaburski J.
), s. 51-61
artykuł:
Wydajnosc mleczna krow rasy czarno-bialej, czerwono-bialej i simentalskiej w Polsce poludniowo-wschodniej w latach 1982-1996
(
Polanski S.
,
Liga J.
), s. 63-71
artykuł:
Zmiany wydajnosci i skladu chemicznego mleka krow czarno-bialych ze szczegolnym uwzglednieniem zawartosci bialka i kazeiny
(
Litwinczuk A.
,
Litwinczuk Z.
,
Florek M.
,
Barlowska J.
,
Zakrzewska R.
), s. 73-82
artykuł:
Stan mikrobiologiczny mleka surowego pozyskiwanego w roznych warunkach higienicznych
(
Kukula E.
,
Wojton B.
), s. 83-89
artykuł:
Zmiany w populacjach Eisenia fetida [Sav.] na wybranych podlozach organicznych
(
Kostecka J.
), s. 91-98
artykuł:
Czy ryby dorzecza gornego Sanu moga byc atrakcja turystyczna Bieszczadow?
(
Kukula K.
), s. 99-107
artykuł:
Analiza wynikow badan sanitarno-weterynatyjnych w wybranych zakladach miesnych Polski poludniowo-wschodniej
(
Wojciechowski A.
,
Glodek E.
), s. 109-117
artykuł:
Wplyw krotkotrwalego obnizania temperatury na wyniki odchowu i jakosc tuszek kurczat brojlerow
(
Herbut E.
,
Sosnowka E.
,
Sokolowicz Z.
), s. 121-125
artykuł:
Wzgledna masa nadnerczy i stezenie glukozy w plazmie krwi kurczat poddanych dzialaniu chronicznego stresu termicznego
(
Sokolowicz Z.
,
Herbut E.
), s. 127-132
artykuł:
Koszty produkcji kurczat brojlerow w Polsce na tle wybranych krajow swiata
(
Krawczyk J.
,
Wezyk S.
,
Poltowicz K.
), s. 139-145
artykuł:
Energochlonnosc tuczu brojlerow kurzych
(
Popiolek W.
,
Kuczynska M.
), s. 147-150
artykuł:
Ocena zanieczyszczenia rtecia tkanek bydla z poludniowo-wschodniej Polski
(
Krupa J.
), s. 167-171
artykuł:
Analiza wspolzaleznosci miedzy zawartoscia metali ciezkich w miesniach i narzadach wewnetrznych bydla
(
Krupa J.
), s. 173-177
artykuł:
Badanie zawartosci metali w miesniach i narzadach wewnetrznych zwierzat rzeznych
(
Krelowska-Kulas M.
), s. 179-183
artykuł:
Sklad i wlasciwosci mleka krow rasy polskiej czerwonej
(
Felenczak A.
,
Szarek J.
,
Gil Z.
), s. 185-188
artykuł:
Jakosc mikrobiologiczna mleka spozywczego dostepnego na rynku rzeszowskim
(
Kukula E.
), s. 189-192
artykuł:
Przemiany ilosciowo-jakosciowe w owczarstwie poludniowo-wschodniej Polski
(
Cach-Czaja K.
), s. 193-197
artykuł:
Cechy jakosciowe miesa jagniat i kozlat z regionu Podlasia
(
Pieniak-Lendzion K.
,
Szeliga W.
,
Niedziolka R.
), s. 205-209
artykuł:
Wplyw krzyzowania koz na jakosc miesa kozlat w warunkach chowu ekstensywnego
(
Kedzior W.
,
Kalinowska B.
,
Cecugiewicz S.
), s. 211-215
artykuł:
Zawartosc mikro- i makroelementow w mleku kozim surowym
(
Kudelka W.
), s. 217-219
artykuł:
Wyniki obserwacji stosowania systemu glebokiej sciolki w tuczu swin
(
Falkowski J.
,
Wernik A.
), s. 227-230
artykuł:
Ocena miesnosci tusz wieprzowych systemem EUROP w polnocno-wschodniej Polsce
(
Kozlowski M.
), s. 231-234
artykuł:
Wplyw miesnosci na dojrzalosc plciowa i wskaznik owulacji loszek czystorasowych i mieszancow
(
Koczanowski J.
,
Migdal W.
,
Tuz R.
,
Borowiec F.
,
Furgal K.
), s. 235-239
artykuł:
Fizykochemiczna charakterystyka miodu spadziowego
(
Popek S.
), s. 241-245
artykuł:
Prognozowanie trwalosci mikrobiologicznej miesnych produktow typu ready-to-eat
(
Kolozyn-Krajewska D.
,
Jalosinska-Pienkowska M.
), s. 247-253
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.