PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
54
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej. Technologia i Chemia Spożywcza
Wydawca
-
Rocznik
1995
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
54
artykuł:
Stan badan i nauczania na Wydziale Chemii Spozywczej i Biotechnologii po 45 latach dzialalnosci
(
Wysocki S.
,
Bielecki S.
,
Libudzisz Z.
), s. 5-13
artykuł:
Nowe tendencje w enzymologii wykorzystywane w produkcji zywnosci
(
Galas E.
), s. 15-29
artykuł:
Freeze - thaw effect on viability and activity of Lactobacillus acidophilus
(
Oberman H.
,
Piatkiewicz A.
,
Libudzisz Z.
,
Mokrosinska K.
), s. 31-42
artykuł:
Niektore aspekty chlodniczego przechowywania zywnosci w kontrolowanej i modyfikowanej atmosferze
(
Krala L.
,
Mokrosinska K.
,
Michalowski S.
), s. 57-75
artykuł:
Analiza warunkow hydrodynamiczno-termicznych w strefie dozujacej ekstrudera jednoslimakowego
(
Iciek J.
,
Piotrowski M.
), s. 103-123
artykuł:
Elektrody enzymatyczne
(
Przybyt M.
), s. 125-144
artykuł:
Metody immunoenzymatyczne w analizie zywnosci i w badaniach biomedycznych
(
Maslowska J.
,
Leszczynska J.
), s. 165-173
artykuł:
Modelowanie procesu degradacji termicznej tiaminy w mediach wodnych sterylizowanych w przeplywie
(
Iciek J.
,
Cywinska U.
,
Stolarek P.
,
Chacuk A.
), s. 175-192
artykuł:
Mathematical analysis of polarographic curves obtained for irreversible reduction processes
(
Chruscinska E.
,
Chruscinski L.
,
Maslowska J.
), s. 225-231
artykuł:
Enzymatyczne metody detekcji i oznaczania sladowych ilosci detergentow na chromatogramach bibulowych
(
Maslowska J.
,
Owczarek A.
), s. 233-248
artykuł:
Taniny i fityniany w warzywach straczkowych
(
Wilska-Jeszka J.
,
Stasiak A.
), s. 249-258
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.