PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
86
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Rolnictwo
Wydawca
-
Rocznik
2005
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
86
artykuł:
Wplyw sposobu produkcji rozsady na plonowanie pora uprawianego na zbior jesienny
(
Adamczewska-Sowinska K.
,
Kolota E.
), s. 18-23
artykuł:
Dzialanie nastepcze zywych sciolek w uprawie selera korzeniowego
(
Adamczewska-Sowinska K.
), s. 25-32
artykuł:
Wplyw sposobu produkcji rozsady na jej jakosc i plonowanie kalarepy [Brassica oleracea L. var. gongylodes L.] uprawianej na zbior wiosenny
(
Biesiada A.
,
Kolota E.
), s. 39-45
artykuł:
Plonowanie cebuli w uprawie wspolrzednej z warzywami korzeniowymi
(
Blazewicz-Wozniak M.
,
Kesik T.
,
Konopinski M.
), s. 55-60
artykuł:
Plonowanie kapusty glowiastej bialej [Brassica oleracea var. capitata f. alba] w zaleznosci od nawadniania i nawozenia azotem
(
Chohura P.
,
Kolota E.
), s. 77-86
artykuł:
Charakterystyka sensoryczna kilku polskich lokalnych typow chrzanu [Armoracia rusticana Gaertn.] a zawartosc izotiocyjanianu allilu w korzeniach
(
Dabrowska B.
,
Majewska A.
,
Radzanowska J.
), s. 95-102
artykuł:
Zmiany zawartosci suchej masy i kwasu L-askorbinowego w lisciach roslin dwu odmian selera naciowego [Apium graveolens L. var. dulce Mill./Pers.] w zaleznosci od wieku zbieranych roslin i sciolkowania gleby
(
Dyduch J.
,
Najda A.
), s. 111-119
artykuł:
Wplyw stosowania oslon plaskich na wielkosc i jakosc plonu rzodkiewki
(
Francke A.
), s. 133-138
artykuł:
Ocena plonowania i jakosc owocow nowych mieszancow papryki slodkiej [Capsicum annuum L.]
(
Gajc-Wolska J.
,
Zielony T.
,
Radzanowska J.
), s. 139-147
artykuł:
Zdolnosc przechowalnicza i jakosc sensoryczna wybranych japonskich odmian cebuli [Allium cepa L.]
(
Gajewski M.
,
Dabrowska B.
,
Radzanowska J.
), s. 149-155
artykuł:
Wplyw nawozenia wapniowego na powstawanie pustych przestrzeni w zgrubieniach selera korzeniowego [Apium graveolens L. var. rapaceum [Mill] Gaud.]
(
Gaweda M.
), s. 157-163
artykuł:
Wplyw metody uprawy na plonowanie pasternaku
(
Gruszecki R.
), s. 173-178
artykuł:
Wplyw pH srodowiska na zawartosc i translokacje selenu w warzywach lisciowych
(
Hawrylak B.
,
Szymanska M.
), s. 187-193
artykuł:
Wplyw nawozow zielonych w postaci miedzyplonow ozimych, nawozenia obornikiem oraz sloma na plonowanie selera korzeniowego
(
Jablonska-Ceglarek R.
,
Franczuk J.
,
Zaniewicz-Bajkowska A.
,
Rosa R.
), s. 195-201
artykuł:
Ocena plonowania nowych odmian bobu w uprawie na niedojrzale nasiona
(
Jadczak D.
,
Grzeszczuk M.
,
Rekowska E.
), s. 217-222
artykuł:
Wspolczesne systemy uprawy roli
(
Kesik T.
), s. 231-241
artykuł:
Aktualne tendencje w zywieniu roslin warzywnych uprawianych pod oslonami
(
Komosa A.
), s. 267-278
artykuł:
Plon i jakosc owocow pepino [Solanum muricatum Ait.] w zaleznosci od klonu i roku uprawy
(
Kowalczyk K.
,
Zielony T.
), s. 279-287
artykuł:
Wartosc produkcyjna cebuli dymki w zaleznosci od jej wielkosci i sposobu przechowywania
(
Krawiec M.
,
Palonka S.
), s. 307-314
artykuł:
Przydatnosc wybranych odmian buraka cwiklowego do uprawy na zbior peczkowy, do przechowywania i przetworstwa
(
Krezel J.
), s. 325-332
artykuł:
Wplyw sposobu oslaniania na plonowanie fasoli szparagowej w uprawie przyspieszonej
(
Labuda H.
,
Baran A.
), s. 333-338
artykuł:
Wplyw metody uprawy i gestosci sadzenia rozsady na wielkosc plonu selera naciowego
(
Michalik L.
,
Szwejkowska B.
), s. 353-358
artykuł:
Plon i sklad chemiczny lisci kalarepy w zaleznosci od odmiany i rodzaju nawozenia azotowego
(
Nurzynska-Wierdak R.
), s. 379-385
artykuł:
Wplyw sposobu zbioru fasoli wielokwiatowej [Phaseolus coccineus L.] odmiany 'Piekny Jas' na zawartosc fenolokwasow i garbnikow w owocni [Phaseoli pericarpium]
(
Paplinski R.
), s. 395-400
artykuł:
Plonowanie salaty rzymskiej [Lactuca sativa L.] var. longifolia] uprawianej w roznych terminach
(
Rodkiewicz T.
), s. 441-446
artykuł:
Mozliwosci uprawy patisona [Cucurbita pepo var.patissonia Greb.] w warunkach nawadniania kroplowego na glebie bardzo lekkiej
(
Rolbiecki R.
,
Rolbiecki S.
), s. 447-453
artykuł:
Plon handlowy pieciu odmian rabarbaru [Rheum rhaponticum L.] w zaleznosci od liczby lisci
(
Salata A.
), s. 477-482
artykuł:
Wplyw oslon z folii i wlokniny w uprawie wczesnej selera naciowego na wielkosc i jakosc plonu
(
Siwek P.
,
Libik A.
), s. 483-490
artykuł:
Wplyw podloza z trocin i jego termicznego traktowania na wzrost grzybni i plon soplowki jezowatej Hericium erinaceus [Bull.Fr.] Pers.
(
Siwulski M.
,
Pawlak R.
), s. 491-496
artykuł:
Wplyw terminu siewu nasion na plonowanie rokietty siewnej
(
Slodkowski P.
,
Rekowska E.
), s. 497-502
artykuł:
Wplyw pasazowania na wzrost grzybni i wiazanie owocnikow pieczarki szlachetnej Agaricus bitorquis [Quel.] Sacc.
(
Sobieralski K.
,
Grzebielucha I.
), s. 503-509
artykuł:
Wplyw sposobu przyspieszania na plonowanie odmian wczesnych ziemniaka
(
Stefaniak J.
,
Wanga K.
,
Krzesinski W.
,
Gapinski M.
), s. 519-524
artykuł:
Wplyw sposobu uprawy i nawozenia azotem na zawartosc azotu ogolem i azotanowego w mlodych bulwach ziemniaka
(
Wadas W.
,
Kosterna E.
,
Sawicki M.
,
Zebrowska T.
), s. 535-541
artykuł:
Zawartosc kwasu askorbinowego w mlodych bulwach ziemniaka w zaleznosci od warunkow wzrostu
(
Wadas W.
,
Kosterna E.
), s. 543-549
artykuł:
Zawartosc skladnikow organicznych i mineralnych w glowkach wybranych odmian czosnku [Allium sativum L.]
(
Wierzbicka B.
,
Majkowska-Gadomska J.
), s. 559-563
artykuł:
Wplyw nawadniania deszczownianego, nawozenia azotowego i przechowywania na ciemnienie bulw ziemniakow surowych
(
Wojdyla T.
,
Pinska M.
,
Rzekanowski C.
,
Rolbiecki S.
,
Rolbiecki R.
), s. 571-576
artykuł:
Zawartosc niektorych skladnikow chemicznych w lisciu podagrycznika pospolitego [Aegopodium podagraria L.]
(
Zawislak G.
,
Dyduch J.
), s. 585-590
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.