PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
42-43
Czasopismo
Roczniki Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego
Wydawca
-
Rocznik
2005
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
42-43
artykuł:
Meat in the human diet
(
Borys A.
)
artykuł:
Comparison of efficiency of activity of antioxidants in flaxseed oil, borage oil and blackcurrant seed oil
(
Minkowski K.
)
artykuł:
Ocena przydatnosci wybranych grup genetycznych swin do produkcji ciezkich tucznikow miesnych
(
Przybylski W.
,
Niemyjski S.
,
Pospiech E.
,
Rzosinska E.
,
Czyzak-Runowska G.
), s. 7-16
artykuł:
Wplyw klas miesnosci tusz wieprzowych na wydajnosc miesa przerobowego i dysekcyjnego
(
Borzuta K.
,
Strzelecki J.
,
Wajda S.
), s. 17-25
artykuł:
Standardy jakosci tusz jagniecych w wybranych krajach Unii Europejskiej - u glownych importerow polskiej jagnieciny
(
Bujas G.
,
Kedzior W.
), s. 27-35
artykuł:
Wplyw genotypu i plci na uzysk ubocznych surowcow poubojowych z jagniat tuczonych do wysokich standardow wagowych
(
Borys B.
,
Borzuta K.
,
Borys A.
), s. 49-59
artykuł:
Ocena wartosci rzeznej i wybranych cech jakosciowych miesa swin mieszancow ras pulawska x wbp oraz naima x P-76
(
Grzeskowiak E.
,
Strzelecki J.
,
Borzuta K.
,
Borys A.
,
Lisiak D.
), s. 61-71
artykuł:
Jakosc miesa z tusz swin tucznikow zakwalifikowanych do roznych klas w systemie EUROP
(
Wajda S.
,
Daszkiewicz T.
,
Borzuta K.
,
Winarski R.
), s. 73-79
artykuł:
Wartosc rzezna tucznikow zakwalifikowanych do poszczegolnych klas handlowych w systemie EUROP
(
Litwinczuk A.
,
Florek M.
,
Skalecki P.
), s. 81-89
artykuł:
Wyniki badania cech jakosciowych i sensorycznych elementow kulinarnych mlodego bydla rzeznego rasy ncb
(
Grzeskowiak E.
,
Borzuta K.
,
Strzelecki J.
), s. 99-107
artykuł:
Poziom tluszczu srodmiesniowego w zaleznosci od cech rzeznych i jakosc miesa tucznikow mieszancowych po knurach rasy Pietrain
(
Rybarczyk A.
,
Szaruga R.
,
Natalczyk-Szymkowska W.
), s. 109-117
artykuł:
Badania wspolzaleznosci pomiedzy wybranymi cechami fizykochemicznymi i sensorycznymi miesa jalowek o roznym genotypie
(
Smiecinska K.
,
Wajda S.
), s. 119-127
artykuł:
Zmiany jakosci sensorycznej i mikrobiologicznej miesa kurczat brojlerow, przechowywanego w modyfikowanej i kontrolowanej atmosferze
(
Kondratowicz J.
), s. 129-138
artykuł:
Wplyw zamrazania i czasu wykrawania na wybrane cechy jakosciowe elektrostymulowanego miesa wolowego
(
Banach J. K.
,
Zywica R.
), s. 139-146
artykuł:
Zmiany temperatury elektrostymulowanego miesa wolowego podczas rozmrazania
(
Zywica R.
,
Banach J. K.
), s. 147-153
artykuł:
Wplyw sonifikacji na przyspieszenie stezenia poubojowego w miesie wolowym
(
Dolatowski Z. J.
,
Stasiak D. M.
), s. 155-160
artykuł:
Zmiany struktury tkanki miesniowej i wodochlonnosci wodnistego miesa wieprzowego po sonifikacji
(
Twarda J.
,
Dolatowski Z. J.
), s. 161-169
artykuł:
Wplyw sonifikacji miesa wolowego na lepkosc homogenatow
(
Latoch A.
,
Dolatowski Z. J.
), s. 171-177
artykuł:
Modyfikacja wlasciwosci modelowych farszow miesno-tluszczowych technologia wysokich cisnien
(
Kwiatkowska A.
,
Dudkiewicz J.
,
Cierach M.
), s. 179-188
artykuł:
Charakterystyka jakosciowa szynek surowych dojrzewajacych wyprodukowanych z surowcow pochodzacych ze swin rasy pulawskiej i hybrydu PenArLan
(
Olkiewicz M.
,
Makala H.
,
Moch P.
), s. 189-198
artykuł:
Ocena jakosci wedlin wyprodukowanych z roznymi substancjami dodatkowymi w warunkach przemyslowych
(
Piotrowska E.
,
Dolata W.
,
Nowicka A.
), s. 199-207
artykuł:
Wplyw dodatku transglutaminazy na jakosc modelowej kielbasy homogenizowanej wytworzonej z udzialem miesa drobiowego oddzielonego mechanicznie
(
Cegielka A.
,
Flis A.
), s. 209-217
artykuł:
Rola wybranych preparatow blonnika w ksztaltowaniu wyroznikow tekstury produktu drobno rozdrobnionego
(
Makala H.
,
Olkiewicz M.
), s. 229-240
artykuł:
Miedzynarodowa normalizacja miesa bydlecego. Stan aktualny i perspektywy
(
Tyszkiewicz S.
), s. 241-253
artykuł:
Wlasiwosci fizykochemiczne wybranych mieszanek oleju rzepakowego i smalcu wieprzowego
(
Ptasznik S.
,
Jerzewska M.
), s. 255-262
artykuł:
Walidacja i niepewnosc wynikow oznaczania pozostalosci pestycydow chloroorganicznych w matrycy tluszczowej metoda chromatografii gazowej na przykladzie heksachlorobenzenu [HCB]
(
Cozel-Kasperek A.
), s. 273-284
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.