PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywienie Człowieka i Metabolizm. Suplement
Rocznik
2004
Tom
31
Numer
2 cz.2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2 cz.2
artykuł:
Zawartość magnezu w dietach młodzieży
(
Chwojnowska Z.
,
Charzewska J.
,
Chabros E.
,
Wajszczyk B.
,
Rogalska-Niedzwiedz M.
), s. 109-115
artykuł:
Zawartość kwasu benzoesowego oraz butylohydroksyanizolu [BHA] w dietach dzieci w wieku 7-12 lat
(
Traczyk I.
,
Walkiewicz A.
,
Matuska J.
,
Gielecinska I.
,
Szponar L.
), s. 363-368
artykuł:
Zawartość kwasów tłuszczowych oleju żmijowca [Echium ssp.L.] - potencjalnego surowca w profilaktyce, terapii i żywieniu
(
Krol B.
,
Kowalski R.
), s. 166-171
artykuł:
Zawartość izomerów trans w tłuszczach wyrobów cukierniczych i przekąskach typu 'fast food'
(
Swiderski F.
,
Obiedzinski M.
,
Waszkiewicz-Robak B.
,
Matias D.
), s. 250-256
artykuł:
Zawartość i skład olejów w surowcach zielarskich oraz możliwość ich wykorzystania w żywieniu
(
Szczyglewska D.
,
Kozlowski J.
,
Buchwald W.
), s. 358-362
artykuł:
Zawartość cholesterolu w wybranych produktach spożywczych
(
Gielecinska I.
), s. 296-302
artykuł:
Zawartość błonnika pokarmowego z rozróżnieniem na frakcje w wybranych typach mąk
(
Paczkowska M.
,
Kunachowicz H.
), s. 228-233
artykuł:
Zachowania żywieniowe osób z nowotworami przewodu pokarmowego przed chorobą i po jej ujawnieniu
(
Kollajtis-Dolowy A.
,
Dziewiecka J.
,
Chmara-Pawlinska R.
), s. 211-222
artykuł:
Wykrywanie napromieniowanych przypraw w produktach spożywczych
(
Malec-Czechowska K.
,
Stachowicz W.
), s. 399-408
artykuł:
Wartość odżywcza ciast biszkoptowo-tłuszczowych z dodatkiem margaryn płynnych
(
Kowalska D.
,
Rutkowska J.
), s. 324-330
artykuł:
Świadczenie usług żywieniowych w gospodarstwach agroturystycznych
(
Wozniczko M.
), s. 425-440
artykuł:
Suplementy diety w Polsce w świetle regulacji prawnych zharmonizowanych z wymogami Unii Europejskiej
(
Stos K.
,
Nalewczynska M.
,
Orlowska K.
,
Szponar L.
), s. 223-227
artykuł:
Styl życia a częstotliwość występowania otyłości u kobiet w starszym wieku
(
Chabros E.
,
Charzewska J.
,
Rogalska-Niedzwiedz M.
,
Chwojnowska Z.
,
Wajszczyk B.
), s. 56-62
artykuł:
Spożycie wielonasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny N-3 i N-6 przez dorosłych mieszkańców Warszawy na tle spożycia krajowego
(
Dybkowska E.
,
Swiderski F.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 130-136
artykuł:
Spożycie sodu z dietą w populacji osób dorosłych w Polsce
(
Szponar L.
,
Oltarzewski M.
), s. 41-47
artykuł:
Różnice w spożyciu żywności przez ludność miejską i wiejską
(
Sekula W.
,
Figurska K.
,
Jutrowska I.
,
Barysz A.
), s. 415-424
artykuł:
Poradniki dobrej praktyki higienicznej [GHP], dobrej praktyki produkcyjnej [GMP] i systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli [HACCP] - praktyczne narzędzia przy wdrażaniu systemów zapewnienia jakości zdrowotnej żywności
(
Konecka-Matyjek E.
,
Turlejska H.
,
Pelzner U.
), s. 289-295
artykuł:
Pojemność przeciwutleniająca oraz zawartość polifenoli, antocyjanów i kwasu askorbinowego w przechowywanych produktach z czarnej jagody
(
Guranowski M.
,
Mitek M.
), s. 180-188
artykuł:
Pobranie substancji dodatkowych w świetle raportu Komisji Europejskiej
(
Walkiewicz A.
,
Matuska J.
,
Traczyk I.
,
Szponar L.
), s. 257-263
artykuł:
Ocena sposobu żywienia i częstości występowania niedoborów wybranych skladników odżywczych w dietach dziewcząt w zależności od sezonu
(
Wajszczyk B.
,
Chwojnowska Z.
,
Rogalska-Niedzwiedz M.
,
Chabros E.
,
Kokosa J.
,
Charzewska J.
), s. 149-155
artykuł:
Ocena sposobu żywienia 35-45 letnich kobiet i mężczyzn z terenu Dolnego Śląska
(
Wyka J.
,
Bronkowska M.
,
Zechalko-Czajkowska A.
), s. 99-108
artykuł:
Ocena poziomu wiedzy żywieniowej młodzieży w wieku 13-15 lat w perspektywie prewencji chorób dietozależnych
(
Jezewska-Zychowicz M.
), s. 86-98
artykuł:
Neutronowa analiza aktywacyjna w zastosowaniu do badania składu pierwiastkowego amarantusa
(
Danko B.
,
Polkowska-Motrenko H.
,
Koster-Ammerlaan A.
), s. 377-385
artykuł:
Jakość i wartość żywieniowa naturalnych wód źródlanych i mineralnych
(
Hoffmann M.
,
Jedrzejczyk H.
), s. 310-316
artykuł:
Higiena istotnym elementem zapewnienia bezpieczeństwa żywności w ustawodawstwie żywnościowym
(
Pelzner U.
,
Turlejska H.
,
Konecka-Matyjek E.
), s. 280-288
artykuł:
Herbicydy w uprawie roślin przyprawowych a jakość surowca
(
Kucharski W. A.
,
Mordalski R.
,
Kordana S.
), s. 342-347
artykuł:
Czy wzbogacanie diety składnikami odżywczymi pochodzącymi z suplementacji wpływa na jakość żywienia i poziom czynników ryzyka chorób układu krązenia?
(
Waskiewicz A.
,
Sygnowska E.
,
Piotrowski W.
,
Dojka E.
), s. 48-55
artykuł:
Częstość stosowania suplementacji diet u kobiet w wieku podeszłym
(
Kokosa J.
,
Chabros E.
,
Wajszczyk B.
,
Rogalska-Niedzwiedz M.
,
Kost J.
,
Chwojnowska Z.
,
Charzewska J.
), s. 143-148
artykuł:
Częstość spożywania posiłków przez kobiety w wieku podeszłym
(
Kokosa J.
,
Charzewska J.
,
Chabros E.
,
Wajszczyk B.
,
Rogalska-Niedzwiedz M.
,
Chwojnowska Z.
), s. 137-142
artykuł:
Badania odpowiedzi komórek krwi pępowinowej u noworodków z niskim i wysokim stopniem ryzyka rozwoju alergii
(
Karwowska W.
,
Wroblewska B.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 206-210
artykuł:
Aktywność przeciwutleniająca soków z owoców jagodowych w odniesieniu do ogólnej zawartości związków fenolowych
(
Malik A.
,
Targonski Z.
,
Stoj A.
), s. 317-323
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.