PL
|
EN
Ten serwis zostanie wyłączony 2025-02-11.
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Gleboznawcze
Rocznik
1997
Tom
48
Numer
3-4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3-4
artykuł:
Skladniki nawozowe w dwoch malych zlewniach o zroznicowanych wlasciwosciach glebowo-rolniczych
(
Witkowski D.
), s. 23-36
artykuł:
Wielopierscieniowe weglowodory aromatyczne [WWA] w ukladach gleba-roslina wyzsza
(
Smreczak B.
), s. 37-47
artykuł:
Poziom niektorych metali ciezkich w glebach i lisciach drzew miasta Lodzi
(
Czarnowska K.
), s. 49-61
artykuł:
Ocena niektorych czynnikow determinujacych roznice w zawartosci C organicznego oznaczanego metoda Tiurina i bezposrednia metoda suchej destylacji
(
Labetowicz J.
,
Stepien W.
,
Ozarowski G.
), s. 75-82
artykuł:
Wplyw nawozenia azotem i terminu zbioru na sklad chemiczny bulw ziemniakow. Cz.1. Zawartosc skrobi i azotu
(
Gasior J.
), s. 83-93
artykuł:
Wplyw nawozenia azotem i terminu zbioru na sklad chemiczny bulw ziemniakow. Cz.2. Zawartosc potasu, fosforu, magnezu, wapnia i sodu
(
Gasior J.
), s. 95-103
artykuł:
Gleby plowe wytworzone z utworow pylowych Pojezierza Chelminsko-Dobrzynskiego i Wysoczyzny Kaliskiej. Cz.2. Badania litologicznej jednorodnosci na podstawie analizy uziarnienia
(
Dabkowska-Naskret H.
,
Jaworska H.
), s. 123-136
artykuł:
Peryglacjalne utwory pokrywowe i ksztaltowanie profilu glebowego na wysoczyznie fluwioglacjalnej w Polsce Srodkowej
(
Manikowska B.
), s. 151-167
artykuł:
Wspomnienie o prof.dr hab.dr h.c. Lucjanie Krolikowskim w dziesiata rocznice smierci
(
Konecka-Betley K.
,
Prusinkiewicz Z.
), s. 171-172
artykuł:
Bibliografia publikacji polskich z zakresu gleboznawstwa, chemii rolnej, uprawy roli i gospodarki wodnej - rok 1995
(
Pondel H.
), s. 173-234
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.