PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Acta Scientiarum Polonorum. Biotechnologia
Rocznik
2003
Tom
02
Numer
1-2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1-2
artykuł:
Enzymatic abilities and comparison of lipolytic activity of two Yarrowia lipolytica strains
(
Gdula A.
,
Chrzanowska J.
,
Szoltysik M.
,
Wojtatowicz M.
,
Guerzoni M. E.
)
artykuł:
Akumulacja wybranych pierwiastkow przez Eisenia fetida w czasie biologicznego przetwarzania osadow sciekowych
(
Gondek K.
,
Filipek-Mazur B.
), s. 3-9
artykuł:
Otrzymywanie mutantow Fil drozdzy Yarrowia lipolytica do produkcji kwasu cytrynowego
(
Rywinska A.
,
Wojtatowicz M.
,
Wielebinska A.
), s. 11-20
artykuł:
Ciagla produkcja kwasu cytrynowego z syropu glukozowego przez mutanta Yarrowia Lipolytica w reaktorze membranowym
(
Rymowicz W.
,
Rywinska A.
), s. 21-30
artykuł:
Biosynteza kwasu cytrynowego z sacharozy przez unieruchomione w karagenie pojedyncze lub mieszane kultury Yarrowia lipolytica
(
Rymowicz W.
,
Musial I.
,
Zarowska B.
), s. 31-40
artykuł:
Charakterystyka drozdzy paszowych Yarrowia lipolytica suszonych metoda rozpylowa
(
Musial I.
,
Rymowicz W.
,
Kramkowski R.
), s. 41-49
artykuł:
Cieploopornosc szczepow drozdzy wytypowanych jako ko-startery do produkcji sera
(
Juszczyk P.
,
Zarowska B.
,
Wojtatowicz M.
,
Chrzanowska J.
), s. 51-58
artykuł:
Zarodnikowanie szczepow z rodzaju Saccharomyces i Schwanniomyces oraz produktow ich fuzji
(
Kawa-Rygielska J.
,
Dziuba E.
), s. 59-65
artykuł:
Charakterystyka wybranych cech biotechnologicznych hybrydow drozdzy Saccharomyces i Schwanniomyces occidentalis
(
Dziuba E.
,
Kawa-Rygielska J.
), s. 67-72
artykuł:
Aktywnosc proteolityczna szczepow drozdzy pochodzacych z serow Rokpol
(
Czajgucka A.
,
Chrzanowska J.
,
Juszczyk P.
,
Szoltysik M.
,
Wojtatowicz M.
), s. 73-81
artykuł:
Konstrukcja efektywnych biocenoz degradujacych formaldehyd i jego pochodne w uciazliwych sciekach przemyslowych
(
Kaszycki P.
,
Czechowska K.
,
Petryszak P.
,
Koloczek H.
), s. 91-103
artykuł:
Wplyw slodu pszenzytniego na fizykochemiczne i organoleptyczne wlasciwosci piw
(
Foszczynska B.
,
Dziuba E.
), s. 105-116
artykuł:
Zastosowanie ksylanazy grzybowej w piekarnictwie
(
Romanowska I.
,
Janowska K.
,
Bielecki S.
), s. 117-127
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.