PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Biotechnologia
Rocznik
2005
Tom
---
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Comparative in vitro study on the adhesion of probiotic and pathogenic bacteria to different human intestinal cell lines
(
Lewandowska M.
,
Olejnik A.
,
Neumann M.
,
Krepulec A.
,
Piotrowska J.
,
Teresiak A.
,
Grajek W.
)
artykuł:
Modele matematyczne w inzynierii metabolicznej
(
Szewczyk K. W.
), s. 7-31
artykuł:
Zastosowanie esterazy z watroby swinskiej w syntezie organicznej
(
Mroczkiewicz M.
,
Fryszkowska A.
,
Ostaszewski R.
), s. 32-47
artykuł:
Synteza polimerow z uzyciem enzymow
(
Rokicki G.
), s. 48-68
artykuł:
Analiza pracy skladowiska odpadow z punktu widzenia inzynierii bioreaktorowej
(
Kaczorek K.
,
Ledakowicz S.
), s. 69-87
artykuł:
Biologiczne procesy oczyszczania barwnych sciekow wlokienniczych
(
Solecka M.
,
Ledakowicz S.
), s. 103-124
artykuł:
Charakterystyka zdolnosci rozwojowej oocytow ssakow w aspekcie zaplodnienia i rozwoju zarodkowego. Cz. II. Regulacja dojrzalosci cytoplazmatycznej i genomowej
(
Opiela J.
,
Katska-Ksiazkiewicz L.
), s. 151-162
artykuł:
Enzymy rozkladajace ksylan - charakterystyka i zastosowanie w biotechnologii
(
Tokarzewska-Zadora J.
,
Ragalski J.
,
Szczodrak J.
), s. 163-182
artykuł:
Znaczenie aktywnosci hydrolazy soli zolci u bakterii z rodzaju Bifidobacterium
(
Ziarno M.
), s. 183-195
artykuł:
Dlaczego warto stosowac indukowana mutageneze w hodowli chryzantem?
(
Miler N.
), s. 198-205
artykuł:
Funkcja wybranych fragmentow 16S rRNA malej podjednostki rybosomalnej w procesie biosyntezy bialka
(
Bakowska K.
), s. 206-214
artykuł:
Biotechnologia w pracach OECD
(
Twardowski T.
), s. 234-236
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.