PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywienie Człowieka i Metabolizm
Rocznik
2009
Tom
36
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Wysiłek fizyczny a zdrowie starszych kobiet
(
Kowalska J.
,
Lebiedzinska A.
,
Rypina M.
,
Szefer P.
,
Cieslinska-Swider J.
), s. 267-271
artykuł:
Ocena wartości energetycznej i odżywczej diety oraz wydatku energetycznego grupy młodzieży uprawiającej piłkę nożną
(
Kasprzak Z.
), s. 272-277
artykuł:
Zawartość magnezu, żelaza i manganu w wybranych produktach przeznaczonych do żywienia niemowląt i małych dzieci
(
Marzec A.
,
Marzec Z.
,
Kupiec A.
,
Zareba S.
), s. 300-305
artykuł:
Ocena preferencji żywności typu fast food wśród uczniów gimnazjum sportowego
(
Radzimirska-Graczyk M.
,
Chalcarz W.
), s. 306-309
artykuł:
Zawartość wybranych witamin w całodziennych racjach pokarmowych studentów Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku w latach 2003-2004 i 2008-2009
(
Czapska D.
,
Ostrowska L.
,
Stefanska E.
,
Karczewski J.
), s. 320-324
artykuł:
Zaburzenia odżywiania u pływaczek synchronicznych
(
Kostrzewa-Tarnowska A.
,
Czlapka-Matyasik M.
,
Bajerska J.
), s. 331-335
artykuł:
Zachowania żywieniowe osób uczulonych na alergeny pokarmowe z terenu Poznania
(
Jedrusek-Golinska A.
,
Szymandera-Buszka K.
,
Debinska E.
), s. 347-350
artykuł:
Czy wymiana płynu owodniowego u ciężarnych z rozpoznanym prenatalnie wrodzonym wytrzewieniem ma wpływ na żywienie doustne noworodka
(
Bulhak-Guz H.
,
Gulczynska E.
,
Maroszynska I.
,
Szaflik K.
,
Wilczynski J.
,
Chilarski A.
), s. 357-364
artykuł:
Postawy osób dorosłych wobec żywności funkcjonalnej w zależności od poziomu wiedzy żywieniowej
(
Czarnocinska J.
,
Gorecka D.
,
Orlowska H.
), s. 375-379
artykuł:
Jakość mikrobiologiczna wybranych, reklamowanych w mediach, produktów spożywczych przeznaczonych dla dzieci
(
Kukulowicz A.
,
Steinka I.
), s. 380-384
artykuł:
Występowanie modyfikowalnych czynników ryzyka chorób układu krążenia u dziewcząt chorych na zespół Turnera
(
Tabor A.
,
Schlegel-Zawadzka M.
,
Starzyk J.
), s. 402-412
artykuł:
Ochronne działanie Povexu na scianę jelita
(
Dobrowolski P.
,
Gawron A.
,
Kruszewska D.
,
Huet P.
,
Pierzynowski S. G.
), s. 419-424
artykuł:
Wpływ treningu i diety ubogiej w białko na aktywność dyzmutazy ponadtlenkowej i peroksydazy glutationowej oraz na zawartość zredukowanego glutationu w tkankach szczurów
(
Frankiewicz-Jozko A.
,
Faff J.
), s. 446-453
artykuł:
Fermentowane preparaty lubinowe - wstępna charakterystyka immunochemiczna
(
Baranska A.
,
Kurzawska A.
,
Lampart-Szczapa E.
,
Piasecka-Kwiatkowska D.
), s. 454-460
artykuł:
Ocena narażenia populacji polskiej na akryloamid pochodzący z płatków śniadaniowych
(
Mojska H.
,
Gielecinska I.
), s. 475-480
artykuł:
Aktywność antyproliferacyjna wodnych ekstraktów izolowanych z podgrzanego włókna ziemniaczanego typu Potex
(
Langner E.
,
Nunes F. M.
,
Juszczak M.
,
Rzeski W.
,
Kandefer-Szerszen M.
,
Pierzynowski S. G.
), s. 481-487
artykuł:
Wpływ azotanów [III], azotanów [V] oraz alliloizotiocyjanianu na poziom jodu w moczu szczura w warunkach suplementacji jodem
(
Kostogrys R. B.
,
Franczyk-Zarow M.
,
Maslak E.
,
Pisulewski P. M.
), s. 488-492
artykuł:
Zmiany w zawartości żelaza w roślinach kiełkujących w hodowlach hydroponicznych z FeSO4
(
Zielinska-Dawidziak M.
,
Staniek H.
,
Twardowski T.
), s. 499-505
artykuł:
Wzbogacanie w kwas L-askorbinowy jako jedna z możliwości ograniczania izomerów trans w tłuszczach do smarowania pieczywa
(
Borek-Wojciechowska R.
), s. 506-510
artykuł:
Zawartość substancji biologicznie czynnych w herbatkach instant przeznaczonych dla niemowląt i dzieci do lat 3
(
Sembratowicz I.
,
Ognik K.
), s. 518-523
artykuł:
Zróżnicowanie genetyczne bakteriofagów wyizolowanych ze środowiska aktywnych w stosunku do szczepów Salmonella enteritidis
(
Parasion S.
,
Gryko R.
,
Szczesna M.
,
Mizak L.
), s. 529-534
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.