PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Folia Universitatis Agriculturae Stetinensis. Scientia Alimentaria
Rocznik
2005
Tom
---
Numer
04
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
04
artykuł:
Wplyw dodatku transglutaminazy na wlasciwosci farszow drobiowych z roznym udzialem soli kuchennej
(
Arciszewska A.
,
Cegielka A.
,
Mroczek J.
,
Zieba A.
), s. 7-13
artykuł:
Wplyw wybranych obrobek termicznych na sklad lotnych substancji zapachowych aromatu kminkowego w modelowej potrawie z drobiu
(
Bortnowska G.
), s. 15-22
artykuł:
Wlasciwosci enzymatycznie przeestryfikowanego tluszczu mlecznego
(
Brys J.
,
Kowalska M.
,
Wirkowska M.
,
Kowalski B.
), s. 23-32
artykuł:
Wplyw dostepnosci skladnikow odzywczych na biosynteze zewnatrzkomorkowych egzopolisacharydow przez Bacillus spp. i ich rola w procesie adhezji
(
Czaczyk K.
,
Myszka K.
,
Mueller A.
), s. 33-46
artykuł:
Wplyw rodzaju nosnika na jakosc mikrokapsulkowanych aromatow
(
Dluzewska E.
,
Leszczynski K.
), s. 47-57
artykuł:
Wplyw adaptacji niskotemperaturowej bakterii fermentacji mlekowej i drozdzy na kriotolerancje
(
Dziugan P.
,
Malinowska S.
,
Wlodarczyk M.
,
Kusewicz D.
), s. 67-75
artykuł:
Wplyw szoku zimna na liofilizacje bakterii mlekowych i drozdzy
(
Dziugan P.
,
Malinowska S.
,
Wlodarczyk M.
,
Kusewicz D.
), s. 77-86
artykuł:
Wybrane wlasciwosci ziarna pszenzyta przechowywanego przez 24 lata oraz wyizolowanej z niego skrobi
(
Gambus H.
,
Szary K.
,
Sabat R.
,
Matusz-Mirlak A.
), s. 95-106
artykuł:
Inhibicja enzymatycznego brazowienia przez zastosowanie bialek serwatkowych
(
Glibowski P.
), s. 107-118
artykuł:
Wplyw glodzenia przed ubojem na wybrane cechy jakosciowe miesa brojlerow
(
Goluch-Koniuszy Z.
,
Gardzielewska J.
), s. 119-127
artykuł:
Biosynteza oraz aktywnosc przeciwdrobnoustrojowa wybranych biosurfaktantow
(
Golek P.
,
Checinska M.
,
Bednarski W.
), s. 129-134
artykuł:
Zawartosc wybranych skladnikow chemicznych w swiezych nasionach nowych odmian bobu
(
Grzeszczuk M.
,
Jadczak D.
,
Rekowska E.
), s. 135-140
artykuł:
Wplyw gumy ksantanowej na zelowanie koncentratow bialek serwatkowych
(
Gustaw W.
), s. 141-147
artykuł:
Wplyw wysokiego cisnienia na wlasciwosci i trwalosc mikrobiologiczna surowej poledwicy wedzonej z dodatkiem roznej ilosci substancji peklujacych
(
Hac-Szymanczuk E.
,
Mroczek J.
,
Stolpe B.
), s. 149-161
artykuł:
Wplyw temperatury na aktywnosc lipolityczna, proteolityczna i amylolityczna szczepow Thermomyces lanuginosus wyizolowanych z surowego ziarna kawy
(
Janda K.
,
Ulfig K.
), s. 163-170
artykuł:
Wplyw okresu pozyskiwania mleka koziego na cechy jakosciowe kefiru w czasie przechowywania
(
Jasinska M.
,
Mituniewicz-Malek A.
,
Wasik K.
), s. 171-182
artykuł:
Wplyw ilosci dodanych przypraw na zmiany lipidow masla w czasie chlodniczego przechowywania
(
Jasinska M.
,
Wasik K.
), s. 183-192
artykuł:
Zastosowanie metody profilowania sensorycznego w kontroli jakosci i stabilnosci chipsow ziemniaczanych
(
Jaworska D.
,
Swiderski F.
), s. 193-203
artykuł:
Koncentraty z dzikiej rozy [Rosa rugosa] otrzymane roznymi metodami
(
Kobus M.
,
Wlodarczyk M.
,
Pogorzelski E.
,
Dziugan P.
,
Laskowska J.
), s. 205-216
artykuł:
Selekcja i ocena przydatnosci przemyslowej biotynoniezaleznych hybrydow Saccharomyces cerevisiae
(
Patelski P.
,
Szopa J. S.
), s. 217-227
artykuł:
Wplyw nawadniania deszczownianego i nawozenia azotem na jakosc surowca ziemniaczanego przeznaczonego do produkcji frytek i czipsow
(
Pinska M.
,
Wojdyla T.
,
Rzekanowski C.
,
Rolbiecki S.
,
Rolbiecki R.
), s. 229-239
artykuł:
Charakterystyka hybrydowych szczepow drozdzy winiarskich
(
Rajkowska K.
,
Kunicka A.
,
Cebula B.
,
Robak T.
,
Smolewski P.
), s. 241-253
artykuł:
Aktywnosc bakteriocyny wytwarzanej przez bakterie Carnobacterium divergens AS7 w mielonym miesie wolowym
(
Sip A.
,
Grajek W.
), s. 255-265
artykuł:
Zmiany wybranych wskaznikow jakosciowych w mrozonych homogenatach truskawkowych
(
Skupien K.
,
Wojcik-Stopczynska B.
,
Jakubowska B.
), s. 267-277
artykuł:
Charakterystyka serkow twarogowych o podwyzszonej wartosci odzywczej
(
Szpendowski J.
,
Klobukowski J.
,
Bohdziewicz K.
), s. 279-287
artykuł:
Wplyw dodatku mikroelementow na wlasciwosci uzytkowe skrobi utlenionych
(
Smigielska H.
,
Lewandowicz G.
,
Walkowski A.
), s. 289-301
artykuł:
Badanie mikrobiologicznej jakosci przypraw pochodzacych od roznych producentow
(
Wojcik-Stopczynska B.
,
Jakubowska B.
), s. 303-311
artykuł:
Wplyw zawartosci izomerow trans na zmiany chemiczne zachodzace w tluszczach podczas wypieku ciastek francuskich
(
Zbikowska A.
,
Krygier K.
,
Rutkowska J.
), s. 313-320
artykuł:
Wplyw parametrow procesu masowania na zmiany tekstury miesni udowych indykow i miesnia polbloniastego bydla
(
Zych A.
,
Gajowiecki L.
,
Lachowicz K.
,
Sobczak M.
,
Kotowicz M.
,
Zochowska J.
), s. 321-327
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.