PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin
Rocznik
1992
Tom
---
Numer
181-182
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
181-182
artykuł:
Wplyw okresowej suszy glebowej na odmiany i rody jeczmienia jarego Czesc II. Efektywnosc procesow adaptacji i regeneracji
(
Kaminska J.
,
Mazgalska W.
), s. 155-162
artykuł:
Wplyw gestosci siewu na plon ziarna odmian jeczmienia ozimego i jego strukture
(
Noworolnik K.
), s. 171-175
artykuł:
Wartosc wazniejszych cech rolniczych w kolekcji jarej pszenicy twardej [Triticum durum Desf.]
(
Szwed-Urbas K.
), s. 31-38
artykuł:
Wartosc browarna i gospodarcza jeczmienia ozimego w warunkach Polski
(
Kowalska M.
,
Zator J.
), s. 129-141
artykuł:
Suszenie nasion kupkowki pospolitej [Dactylis glomerata] powietrzem ogrzanym, w warstwie nieruchomej
(
Ptasznik W.
), s. 321-332
artykuł:
Struktura plonu oraz wlasciwosci technologiczne mieszancow miedzygatunkowych pszenicy jarej
(
Miazga D.
,
Achremowicz B.
,
Kowalczyk K.
), s. 39-45
artykuł:
Reakcja owsa na niekorzystne warunki fitosanitarne gleby po roznych przedplonach
(
Bojarczuk J.
,
Bojarczuk M.
), s. 119-127
artykuł:
Przydatnosc materialow hodowlanych owsa ze Stacji Hodowli Roslin w Choryni do uprawy w warunkach gorskich i podgorskich
(
Dolnicki A.
), s. 199-204
artykuł:
Porownanie genotypow rzepaku ozimego ['0', '00'] pod wzgledem zawartosci siarki
(
Szukalska-Golab W.
), s. 243-249
artykuł:
Plonowanie buraka cukrowego w zaleznosci od przedplonu i zmianowania
(
Kus J.
), s. 235-241
artykuł:
Mykotoksyny wytwarzane przez patogeny grzybowe wystepujace na wybranych gatunkach traw, koniczynie i lucernie
(
Horodecka M.
), s. 285-298
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.