PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Rocznik
2009
Tom
19
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Wplyw dodatku skrobi na kinetyke adsorpcji i wlasciwosci mechaniczne powlok sojowych
(
Kokoszka S.
,
Lenart A.
), s. 12-15
artykuł:
Analiza mikrostruktury nasion gorczycy w kontekscie ich obluskiwania
(
Mieszkalski L.
,
Zuk Z.
), s. 16-19
artykuł:
Wlasciwosci przeciwutleniajace i zawartosc zwiazkow polifenolowych w rynkowych sokach warzywnych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
(
Swiderski F.
,
Zebrowska M.
,
Sadowska A.
), s. 20-23
artykuł:
Modelowanie neuronowe w procesie transportu wilgoci w ziarnie pszenicy
(
Szwedziak K.
), s. 24-26
artykuł:
Wplyw warunkow przechowywania na jakosc jablek 'Sampion'. Czesc I. Jedrnosc miazszu i kwasowosc miareczkowa
(
Andziak E.
,
Tomala K.
,
Sikora M.
), s. 27-35
artykuł:
Wysokocisnieniowe aseptyczne nastrzykiwanie miesa solanka peklujaca
(
Balejko J.
,
Majewski J.
,
Kowalski M.
), s. 36-40
artykuł:
Wplyw temperatury na wlasciwosci sorpcyjne nasion i maki amaranthusa
(
Palacha Z.
,
Meus K.
), s. 41-48
artykuł:
Analiza pomiaru parametrow sterowania maszynowa obrobka ryb dla projektowania rozwiazan mechatronicznych
(
Dutkiewicz D.
,
Bil T.
), s. 49-52
artykuł:
Wplyw struktury ziarna pszenicy na proces rozdrabniania
(
Cacak-Pietrzak G.
,
Ceglinska A.
,
Gondek E.
,
Jakubczyk E.
), s. 53-56
artykuł:
Maszyna do rownoleglej obrobki szprotow
(
Dowgiallo A.
,
Dutkiewicz D.
), s. 57-60
artykuł:
Wplyw procesu technologicznego na zawartosc zwiazkow polifenolowych i aktywnosc przeciwutleniajaca jablek i przetworow jablkowych
(
Czerwonka M.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 61-64
artykuł:
Wplyw wysokosci napelnienia kadzi wirowo-osadowej na kinetyke przeplywu wtornego namywajacego osad
(
Jakubowski M.
), s. 65-68
artykuł:
Jakosc frakcji lipidowej w ciastkach zbozowych
(
Wirkowska M.
,
Brys J.
), s. 69-71
artykuł:
Wykorzystanie masy osobniczej do sterowania maszyn do obrobki ryb
(
Majewski J.
), s. 72-74
artykuł:
Obligatoryjny system identyfikowalnosci w zakladach przemyslu spozywczego
(
Ziolkowska A.
,
Kijowski J.
), s. 75-78
artykuł:
Wplyw aktywosci wody na wlasciwosci mechaniczne wybranych odmian pszenicy ozimej
(
Jakubczyk E.
,
Gondek E.
), s. 79-83
artykuł:
Wdrozenie informatycznego systemu identyfikowalnosci wewnetrznej w przetworni rybnej. Czesc II. Oprogramowanie i zastosowanie standardow GS1
(
Szulecka O.
), s. 84-88
artykuł:
Zasady przetworstwa zywnosci ekologicznej
(
Srednicka D.
,
Kazimierczak R.
,
Rembialkowska M. E.
), s. 89-93
artykuł:
Popularnosc suplementow diety wsrod mlodziezy
(
Janus P.
,
Regula J.
), s. 94-97
artykuł:
Zastosowanie mikrofal do obrobki cieplnej zywnosci
(
Perek A.
,
Dolata W.
), s. 103-108
artykuł:
Lipidy miesa kurzego - tluszcz nie[d]oceniony. Czesc II. Wybrane metody modyfikacji - frakcjonowanie
(
Kostecka M.
,
Lobacz M.
), s. 109-112
artykuł:
Analiza warunkow wystepowania biofilmow w systemach CIP
(
Piepiorka J.
), s. 113-117
artykuł:
Zamienniki bialka zwierzecego. Czesc II. Produkty sojowe
(
Hoffmann M.
,
Gornicka M.
,
Jedrzejczyk H.
), s. 118-123
artykuł:
Przeglad konstrukcyjno-funkcjonalny masownic do miesa. Czesc III. Wyposazenie i funkcje dodatkowe masownic
(
Diakun J.
,
Sencio M.
), s. 124-130
artykuł:
Charakterystyka drobnoustrojow wchodzacych w sklad kultur starterowych i ich wykorzystanie w przetworstwie miesa
(
Hac-Szymanczuk E.
,
Roman J.
), s. 131-135
artykuł:
Produkcja maszyn dla przemyslu spozywczego w Polsce - stan po transformacji ustrojowej
(
Gradowski J.
), s. 136-142
artykuł:
Przyszlosc rolnictwa a bezpieczenstwo zdrowotne zywnosci
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
), s. 143-146
artykuł:
Przyczyny swiatowego kryzysu rynkow finansowych i sposoby jego przezwyciezania [doswiadczenia i wnioski z lat 2007-2009]
(
Daniluk M.
), s. 147-150
artykuł:
Zarzadzanie finansami publicznymi - kontrola podatkowa a kontrola skarbowa
(
Kotowska E.
), s. 151-160
artykuł:
Innowacyjna firma
(
Boguski J.
), s. 161-165
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.