PL
|
EN
Ten serwis zostanie wyłączony 2025-02-11.
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość. Suplement
Rocznik
2006
Tom
13
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
V Jubileuszowa Konferencja Naukowa Oddzialu Warszawskiego PTTZ. Jakosc i bezpieczenstwo zywnosci - uwarunkowania surowcowe, technologiczno-produkcyjne i prawne
(
Witrowa-Rajchert D.
,
Nowak D.
), s. 7-10
artykuł:
Ocena mikrobiologiczna produktow wegetarianskich
(
Bialasiewicz D.
,
Majczyna D.
,
Krolasik J.
), s. 11-24
artykuł:
Jakosc uslugi gastronomicznej w aspekcie zywieniowym, technologicznym i higienicznym
(
Czarniecka-Skubina E.
), s. 25-34
artykuł:
Wplyw jakosci maki tortowej na cechy biszkoptu
(
Korzeniowska-Ginter R.
), s. 35-43
artykuł:
Wplyw jonow wapnia na wlasciwosci sensoryczne marchwi odwadnianej osmotycznie
(
Kowalska H.
,
Wyrozebska M.
), s. 44-51
artykuł:
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne powietrza hali technologicznej a jakosc produkowanych opakowan
(
Kregiel D.
), s. 52-58
artykuł:
Jakosc mikrobiologiczna sera tofu pakowanego prozniowo
(
Nowak A.
), s. 73-79
artykuł:
Jakosc mikrobiologiczna wybranych produktow garmazeryjnych
(
Oltuszak-Walczak E.
), s. 80-85
artykuł:
Zmiany barwy suszonych borowek i malin zachodzace podczas przechowywania
(
Paslawska M.
), s. 86-92
artykuł:
Zastosowanie kultur starterowych [wyselekcjonowanych szczepow bakterii mlekowych] do poprawy jakosci pieczywa mieszanego i zytniego
(
Piasecka-Jozwiak K.
,
Chablowska B.
,
Slowik E.
,
Rozmierska J.
,
Stecka K. M.
), s. 100-113
artykuł:
Wplyw odmiany ziemniakow i sposobu ich obrobki kulinarnej na zawartosc kadmu i olowiu w bulwach po ugotowaniu
(
Pyryt B.
,
Kolenda H.
), s. 114-120
artykuł:
Optymalizacja ukladu ekstrakcyjnego i ocena wlasciwosci przeciwutleniajacych nasion wybranych roslin straczkowych
(
Remiszewski M.
,
Przygonski K.
,
Kulczak M.
,
Jezewska M.
), s. 127-135
artykuł:
Stabilnosc przeciwutleniajaca i jakosc sensoryczna jako kryteria przydatnosci olejow rafinowanych do smazenia
(
Rytkowska J.
,
Jaworska D.
), s. 136-142
artykuł:
Wlasciwosci reologiczne oraz retrogradacja wybranych skrobi modyfikowanych kukurydzy woskowatej
(
Sitkiewicz I.
,
Denoch S.
), s. 143-151
artykuł:
Zmiany zawartosci naturalnych przeciwutleniaczy oraz pojemnosci przeciwutleniajacej zachodzace w surowcu w trakcie procesu otrzymywania soku zageszczonego z jablek
(
Skapska S.
,
Sieliwanowicz B.
,
Jasinska U.
,
Owczarek L.
,
Lipowski J.
,
Trzcinska M.
,
Halasinska A.
), s. 152-160
artykuł:
Ocena przydatnosci wielomianow w programowaniu jakosci hermetycznie pakowanych serow twarogowych
(
Steinka I.
), s. 161-172
artykuł:
Wplyw warunkow zamrazalniczego przechowywania na mikroflore miazgi aloesowej
(
Steinka I.
,
Kukulowicz A.
), s. 173-182
artykuł:
Implementacja systemu HACCP w malych zakladach produkujacych zywnosc - wyniki badan prowadzonych w Polsce przed i po akcesji do Unii Europejskiej
(
Trafialek J.
,
Kolozyn-Krajewska D.
), s. 201-213
artykuł:
Porownanie stabilnosci oksydatywnej wybranych olejow tloczonych na zimno z olejami rafinowanymi
(
Wroniak M.
,
Lukasik D.
,
Maszewska M.
), s. 214-221
artykuł:
Wplyw ekspozycji swietlnej na zielenienie, akumulacje chlorofilu i glikoalkaloidow w bulwach ziemniaka
(
Zgorska K.
,
Czerko Z.
,
Grudzinska M.
), s. 222-228
artykuł:
Wplyw wybranych czynnikow na zawartosc glikoalkaloidow w bulwach ziemniaka
(
Zgorska K.
,
Czerko Z.
,
Grudzinska M.
), s. 229-234
artykuł:
Wplyw okresowego podwyzszenia temperatury w czasie przechowywania na jakosc mikrobiologiczna marchwi o malym stopniu przetworzenia
(
Zielinska A.
,
Czapski J.
), s. 235-245
artykuł:
Ocena przydatnosci tluszczow piekarskich o obnizonej zawartosci izomerow trans kwasow tluszczowych do produkcji ciast biszkoptowo-tluszczowych
(
Zbikowska A.
,
Krokocki P.
,
Krygier P.
), s. 246-252
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.