PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2012
Tom
45
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Zawartość witamin rozpuszczalnych w tłuszczach w dziennej racji pokarmowej osób z Nysy i okolic
(
Grochowska-Niedworok E.
,
Misiarz M.
,
Wyka J.
,
Malczyk E.
,
Calyniuk B.
,
Mamala A.
)
artykuł:
Wykorzystanie tłuszczów do przygotowania potraw smażonych w warunkach domowych
(
Korzeniowska-Ginter R.
,
Czarniecka-Skubina E.
)
artykuł:
Wstępne badania zawartość ołowiu i kadmu w całodziennych racjach pokarmowych studentów Szkoły Głównej Służby Pożarniczej (SGSP)
(
Klos A.
,
Bertrandt J.
,
Dlugaszek M.
,
Szymanska W.
)
artykuł:
Wpływ światła o różnej długości fal na rozwój roślin i wybrane parametry biochemiczne na przykładzie rzeżuchy (Lepidium sativum) i gorczycy. (Sinapis alba)
(
Kusior M.
,
Krosniak M.
,
Chlopicka J.
,
Zagrodzki P.
)
artykuł:
Wpływ suplementacji jonów miedzi i resweratrolu na zawartość składników mineralnych w sierści szczurów z wyindukowanym chemicznie nowotworem gruczołu sutkowego
(
Skrajnowska D.
,
Bobrowska B.
,
Wereszczynska M.
,
Tokarz A.
)
artykuł:
Wpływ sprzężonych dienów kwasu linolowego na dynamikę procesów peroksydacji lipidów w warunkach procesu nowotworowego
(
Bialek A.
,
Tokarz A.
)
artykuł:
Wpływ spożycia składników mineralnych z dietą oraz aktywności fizycznej na stan mineralny organizmu studentek
(
Puscion A.
,
Markiewicz-Zukowska R.
,
Karpinska E.
,
Mystkowska K.
,
Borawska M. H.
)
artykuł:
Wpływ składu kompleksów beta-Laktoglobuliny z witaminą D3 na przebieg krzywych DSC
(
Gorska A.
,
Ostrowska-Ligeza E.
,
Brys J.
,
Wirkowska M.
)
artykuł:
Wpływ preparatów skrobi opornych dodawanych do diet zwierząt doświadczalnych na absorpcje pozorne wapnia i fosforu
(
Orzel D.
,
Zieba T.
,
Bronkowska M.
,
Styczynska M.
,
Biernat J.
)
artykuł:
Wpływ parametrów parzenia na zawartość kofeiny w naparze Yerba Mate
(
Kruszewski B.
,
Jakobiak A.
,
Jasiczek A.
,
Wieczorek B.
,
Niemczuk D.
)
artykuł:
Wpływ nawyków żywieniowych i suplementów diety na spożycie witaminy C
(
Mystkowska J.
,
Markiewicz-Zukowska R.
,
Karpinska E.
,
Puscion A.
,
Borawska M. H.
)
artykuł:
Wpływ dodatku przeciwutleniaczy i obróbki cieplnej na jakość wyrobów z mięsa indyczego
(
Karpinska-Tymoszczyk M.
,
Danowska-Oziewicz M.
)
artykuł:
Wpływ dodatku modyfikowanych skrobi kukurydzianych na jakość wyrobów z mięsa drobiowego oddzielonego mechanicznie
(
Karpinska-Tymoszczyk M.
,
Danowska-Oziewicz M.
)
artykuł:
Właściwości antyoksydacyjne wybranych produktów fermentacji mlekowej
(
Barton H.
,
Fortuna M.
,
Folta M.
)
artykuł:
Walidacja oznaczania wybranych eikozanoidów metodą LC-MS/MS
(
Jelinska M.
,
Gielecinska I.
,
Mojska H.
,
Tokarz A.
)
artykuł:
Stężenie wybranych składników mineralnych w sokach jabłkowych z uprawy konwencjonalnej i ekologicznej
(
Zagrodzki P.
,
Krosniak M.
,
Pazdan K.
,
Piotrowicz J.
,
Gastol M.
)
artykuł:
Sposób żywienia a ryzyko chorób układu sercowo - naczyniowego wśród kobiet w wieku 40-73 lat. Cz. I. Podstawowe składniki odżywcze, sacharoza, błonnik
(
Terlikowska K. M.
,
Dobrzycka B.
,
Witkowska A.
,
Zujko M. E.
)
artykuł:
Skład chemiczny marchwi białej White Satin F1 świeżej i mrożonej
(
Wronowska A.
,
Zadernowski R.
)
artykuł:
Realizacja projektu dotyczącego narażenia na wybrane substancje chemiczne w żywności (FACET)
(
Walkiewicz A.
,
Traczyk I.
)
artykuł:
Preferencje i czynniki wyboru w zakresie spożycia mleka i produktów mlecznych wśród studentek poznańskich uczelni wyższych
(
Przyslawski J.
,
Glowka A.
,
Boleslawska I.
,
Kazmierczak A.
,
Dzieciol M.
)
artykuł:
Porównanie działania przeciwdrobnoustrojowego olejków eterycznych Manuka (Leptospennum Scoparium) i Kanuka (Kunzea Ericoides)
(
Gniewosz M.
,
Stobnicka A.
,
Adamska E.
)
artykuł:
Podaż wapnia z produktów mlecznych diecie kobiet po 60 roku życia
(
Wlodarek D.
,
Sobocinska A.
,
Glabska D.
)
artykuł:
Określenie procentowego udziału kwasów tłuszczowych w tłuszczu mleka klaczy
(
Kacprzak S.
,
Pietrzak-Fiecko R.
,
Felkner-Pozniakowska B.
,
Galgowska M.
,
Wojcik D.
)
artykuł:
Ocena zawartości wybranych witamin : składników mineralnych w całodziennych racjach pokarmowych grupy kobiet z zaburzeniami płodności
(
Gorna I.
,
Drabowicz E.
,
Przyslawski J.
)
artykuł:
Ocena zawartości i potencjalnej biodostępności składników mineralnych z żywności dla diabetyków
(
Krejpcio Z.
,
Suliburska J.
,
Hyzyk A. K.
,
Dyba S.
,
Grochowicz A.
)
artykuł:
Ocena zawartości cynku w ziołowych suplementach diety
(
Socha K.
,
Borawska M. H.
,
Soroczynska J.
,
Markiewicz-Zukowska R.
)
artykuł:
Ocena wpływu sytuacji społeczno-ekonomicznej na występowanie centralnego otłuszczenia na podstawie wskaźnika talia-do-wysokości u młodzieży z małych miast i wsi w wieku 13-18 lat. Projekt POLYSES
(
Dlugosz A.
,
Niedzwiedzka E.
,
Dlugosz T.
,
Wadolowska L.
)
artykuł:
Ocena wartości odżywczej i kalorycznej jadłospisu dla dorosłych z cukrzycą typu II proponowanego w jednej z poradni diabetologicznych na terenie województwa mazowieckiego
(
Zyngiel W.
,
Trzuskowska M.
)
artykuł:
Ocena pobrania wapnia, magnezu, sodu i potasu z całodziennymi racjami pokarmowymi studentów z uwzględnieniem suplementacji
(
Marzec Z.
,
Marzec A.
,
Wyszogrodzka-Koma L.
,
Buczek A.
)
artykuł:
Ocena jakości wybranych soków pomarańczowych
(
Pyryt B.
,
Wilkowska D.
)
artykuł:
Ocena jakości mikrobiologicznej żywności w Unii Europejskiej w oparciu o doniesienia RASFF
(
Mackiw E.
,
Sciezynska H.
,
Pawlowska K.
,
Maka L.
)
artykuł:
Ocena barwy napojów energetyzujących
(
Roj A.
,
Przybylowski P.
)
artykuł:
Obniżenie zawartości hydroksyproliny w ścianie tętniaka aorty- wskazanie do suplementacji askorbinianu
(
Lapinski R.
,
Siergiejuk M.
,
Worowska A.
,
Gacku M.
)
artykuł:
Obecność potencjalnych alergenów w wybranej grupie gotowych dań dla niemowląt
(
Stankiewicz J.
)
artykuł:
Kiełki brokułu jako źródło potencjalnie bioprzyswajalnych antyoksydantów
(
Swieca M.
,
Gawlik-Dziki U.
,
Dziki D.
,
Baraniak B.
)
artykuł:
Hydroliza enzymatyczna białka mleka i jego przetworów w warunkach in vitro
(
Pokorska-Lis G.
,
Tokarz A.
,
Debek P.
)
artykuł:
Ekstraktywność składników bioaktywnych w procesie otrzymywania nalewki z pigwy
(
Narwojsz A.
,
Borowska E. J.
,
Borowski J.
,
Pilat B.
)
artykuł:
Dystrybucja podskórnej tkanki tłuszczowej dziewcząt w relacji do przedstartowej redukcji masy ciała
(
Janiszewska K.
,
Przybylowicz K.
,
Danielewicz A.
)
artykuł:
Częstotliwość spożycia produktów typu fast food przez młodzież męską
(
Wyka I.
,
Grochowska-Niedworok E.
,
Malczyk E.
,
Misiarz M.
,
Szczesna N.
)
artykuł:
Charakterystyka tłuszczów występujących w wybranych batonach zbożowych
(
Derewiaka D.
,
Gorska J.
)
artykuł:
Badanie aktywności przeciwdrobnoustrojowej żywności typu tempeh
(
Chlebowska-Smigiel A.
,
Gientka I.
,
Mroczek K.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.