PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
187
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
1977
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
187
artykuł:
Agregat do spalania siarki przy zastosowaniu pieca z palnikiem
(
Pryndowa A.
)
artykuł:
Koagulacja kompleksu białka i pektyny
(
Vasatko J.
,
Dandar A.
,
Morova E.
,
Studnicky J.
)
artykuł:
Fizykochemiczne badania przyczyn powstania melasu
(
Silina N. P.
)
artykuł:
Hydrodynamika i wymiana ciepła w warunkach cukrowniczych
(
Gariaza W. T.
,
Artiuchow J. G.
,
Pawelko W. I.
,
Kulinczenko W. R.
)
artykuł:
Oczyszczanie soku surowego z wielokrotną karbonacją wstępną
(
Zagrodzki I.
,
Szwajcowska K.
,
Zagrodzki S. M.
,
Zaorska H.
)
artykuł:
Napięcie powierzchniowe i lepkość melasów
(
Cronewitz T.
)
artykuł:
Przyczynek do wykrywania i zwalczania korozji w Wyparce
(
Devillers P.
,
Cornet C.
,
Detavernier R.
)
artykuł:
Gęstość i współczynniki załamania światła w układach podwójnych woda-sacharoza i woda glicyna oraz potrójnych woda-glicyna-sacharoza
(
Accorsi C. A.
,
Mantovani G.
)
artykuł:
Inkluzja niecukrów podczas krystalizacji sacharozy
(
Schneider F.
,
Emmerich A.
,
Akyar O. C.
)
artykuł:
Cz. I Pomiary temperatury topnienia sacharozy
(
Ivancenko D.
,
Smelik A.
,
Bohmerova Z.
)
artykuł:
Zmiany habitusu kryształów sacharozy
(
Mantovani G.
,
Accorsi C. A.
)
artykuł:
Zastosowanie rotacyjnego przetwornika konsystencji do regulacji procesu gotowania cukrzyc
(
Gromkowski A. I.
,
Remizowa N. A.
)
artykuł:
Zastosowanie ekskluzji jonowej w przemyśle cukrowniczym
(
Ciz K.
)
artykuł:
Zależność między warunkami oczyszczania soku a zabarwieniem cukru
(
Prey V.
,
Andres H.
)
artykuł:
Opracowanie technologii i aparatury do ciągłego gotowania cukrzyc
(
Gulyj I. S.
,
Popow W. D.
,
Sirenko S. I.
,
Bazal I. G.
)
artykuł:
Cz. II. Pomiary temperatury topnienia sacharozy
(
Smelik A.
,
Ivancenko D.
,
Bohmerova Z.
)
artykuł:
Badania konduktometrycznych własności soków z punktu widzenia optymalizacji procesu II karbonatacji
(
Susorow B. G.
,
Jeremienko B. E.
,
Herbut K. F.
)
artykuł:
Studia modelowe reakcji Maillarda w sokach cukrowniczych
(
Reinefeld E.
,
Schneider F.
,
Westphal F.
,
Tesch K.
,
Knackstedt H. G.
)
artykuł:
Badania rozkładu sacharozy w temperaturach powyżej 100 C
(
Bohn K.
)
artykuł:
Odbarwianie rafinerskich roztworów cukru w ciągłej kolumnie przeciwprądowej
(
Friml M.
,
Ticha W.
,
Sztengl P.
)
artykuł:
Stałe dysocjacji sacharozy, glukozy i fruktozy w różnych temperaturach
(
Iwanow S. Z.
,
Lygin J. S.
)
artykuł:
Wpływ odbarwienia za pomocą jonitów na własności fizyczno-chemiczne produktów rafinerskich
(
Iwanow S. Z.
,
Losiewa W. A.
,
Czikin G. A.
)
artykuł:
Badanie kinetyki procesów i karbonatacji i warunków jej optymalizacji
(
Rewa L. P.
,
Fiedotkin I. M.
,
Logwin W. M.
,
Szestakowski W. A.
,
Jakowienko W. E.
)
artykuł:
Metody intensyfikacji procesów technologicznych w przemyśle cukrowniczym
(
Fiedotkin I. M.
)
artykuł:
Badania nad oczyszczaniem produktów cukrowniczych metodą elektrodializy
(
Bobrownik L. D.
,
Fiedorienczenko L. A.
)
artykuł:
Zastosowanie techniki znakowania izotopowego do oznaczania strat cukru wadsorbentach węglowych
(
Gross D.
,
Coombs J.
)
artykuł:
Badania modelowe nad krystalizacją sacharozy w obiegu
(
Schliephake D.
,
Schneider F.
,
Petersen H.
)
artykuł:
Badania procesu wymiany ciepła w ekstraktorach krajanki buraczanej w aparaturze laboratoryjnej
(
Grabka J.
,
Zagrodzki S.
)
artykuł:
Rozkład sacharozy w wodnych roztworach jako reakcja wielostopniowa
(
Golybin W. A.
,
Iwanow S. Z.
)
artykuł:
Metody oceny porównawczej wyników technologicznych przy przerobie buraków różnej jakości
(
Vukov K.
)
artykuł:
Filtracja soków gęstych i klarówek
(
Zagrodzki S. M.
)
artykuł:
Porównanie metod odwapniania soków
(
Zaorska H.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.