PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2020
Tom
27
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Ekonomiczny aspekt bezpieczeństwa żywnościowego w gospodarstwach domowych osób starszych z uwzględnieniem wybranych cech socjodemograficznych
(
Gajda R.
,
Kolozyn-Krajewska D.
)
artykuł:
Wpływ preparatu z jagód acai (Euterpe oleracea) na właściwości powierzchniowe, autoagregację i tworzenie biofilmu przez bakterie z rodzaju Lactobacillus
(
Piekarska-Radzik L.
,
Klewicka E.
)
artykuł:
Występowanie zespołu słabości oraz ryzyka żywieniowego wśród osób starszych korzystających z Dziennych Domów Seniora
(
Rolf K.
,
Pietruszka B.
,
Baran I.
,
Jaworska G.
)
artykuł:
Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
)
artykuł:
Kształtowanie profilu smakowo-zapachowego mięsa wołowego w procesie dojrzewania na sucho
(
Domaradzki P.
,
Florek M.
,
Litwinczuk Z.
)
artykuł:
Z żałobnej karty. Prof. dr hab. inż. Tadeusz Kołczak 1938-2019
(
Domagala J.
)
artykuł:
Wiedza i postrzeganie tłuszczów a zwyczaje żywieniowe polskich konsumentów produktów do smarowania pieczywa
(
Pilska M.
)
artykuł:
Wpływ preparatów enzymatycznych na trwałość pieczywa mieszanego wytworzonego na zakwasie i przechowywanego w warunkach zamrażalniczych
(
Kwaśniewska-Karolak I.
,
Mostowski R.
)
artykuł:
Zachowania starszych konsumentów wobec zjawiska marnotrawstwa żywności
(
Neffe-Skocinska K.
,
Tomaszewska M.
,
Bilska B.
,
Kolozyn-Krajewska D.
)
artykuł:
Wpływ ultradźwięków na stężenie wybranych związków bioaktywnych w naparach z mięty pieprzowej, rumianku pospolitego oraz kawy
(
Kowalski R.
,
Wyrostek J.
,
Kowalska G.
,
Pankiewicz U.
)
artykuł:
Apekty technologiczne, ekonomiczne i zdrowotne zastosowania promieniowania mikrofalowego w obróbce żywności
(
Ptak S.
,
Zarski A.
,
Kapusniak J.
)
artykuł:
Wpływ transglutaminazy na objętość właściwą i porowatość miękiszu bezglutenowego chleba gryczanego
(
Sadowska A.
,
Diowksz A.
)
artykuł:
Wpływ nawożenia roślin ziemniaka (Solanum tuberosum L.) na zawartość i jakość skrobi w bulwach
(
Liszka-Skoczylas M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.