PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2015
Tom
48
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Zmiany histopatologiczne w wątrobie szczurów po narażeniu na mieszaniny polichlorowanych naftalenów - badania uzupełniające
(
Stragierowicz J.
,
Darago A.
,
Klimczak M.
,
Galoch A.
,
Duda-Szymanska J.
,
Skrzypinska-Gawrysiak M.
,
Kilanowicz A.
)
artykuł:
Wpływ błonnika na zróżnicowanie mikrofl ory jelitowej (mikrobiota jelit)
(
Karwowska Z.
,
Majchrzak K.
)
artykuł:
Stan odżywienia, skład ciała, a sposób żywienia otyłych kobiet w wieku 60–85 lat, słuchaczek stowarzyszenia Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Szczecinie
(
Goluch-Koniuszy Z.
,
Giezek M.
)
artykuł:
Skład kwasów tłuszczowych, udział CLA oraz izomerów trans C18:1 i C18:2 w serach z produkcji ekologicznej
(
Paszczyk B.
)
artykuł:
Recenzja akademickiego podręcznika pt. "Chemia Żywności" - praca zbiorowa pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk
(
Duda Z.
)
artykuł:
Pamięci mgr Anny Rudnickiej i dr med. Krystyny Dłużniewskiej
(
Barton H.
)
artykuł:
Oznaczanie polifenoli i wybranych pierwiastków w kawie, herbacie i miodach
(
Pieszko C.
,
Grabowska J.
,
Jurek N.
)
artykuł:
Ocena wartości zdrowotnej naparów wysokogatunkowych herbat liściastych białych i zielonych w oparciu o analizę zawartości fl uorków, kofeiny i składu mineralnego
(
Czernicka M.
,
Zagula G.
,
Puchalski C.
,
Cebulak T.
,
Kapusta I.
)
artykuł:
Ocena pobrania z dietą wybranych witamin przez młodzież w wieku 13-15 lat w zależności od płci oraz miejsca zamieszkania
(
Florkiewicz A.
,
Grzych-Tuleja E.
,
Cieslik E.
,
Topolska K.
,
Filipiak-Florkiewicz A.
,
Leszczynska T.
,
Kopec A.
,
Pysz M.
)
artykuł:
Ocena częstości spożycia ryb oraz wiedzy konsumentów dotyczącej roli białka ryb w żywieniu człowieka
(
Kukulowicz A.
)
artykuł:
Magnez aktualny stan wiedzy
(
Karmanska A.
,
Stanczak A.
,
Karwowski B.
)
artykuł:
Dietoprofilaktyka chorób współtowarzyszących niedoczynności tarczycy w wybranej grupie kobiet
(
Sadowska J.
,
Stawska A.
)
artykuł:
Analiza zawartości i jakości tłuszczu w polskich smażonych chipsach ziemniaczanych
(
Zychnowska M.
,
Krygier K.
,
Iwanczuk M.
)
artykuł:
Analiza wybranych wskaźników jakości wód funkcjonalnych typu ACTIVE, BALANCE i BEAUTY
(
Stasiuk E.
,
Przybylowski P.
,
Skrzypkowska N.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.