PL
|
EN
Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
216
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
1978
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
216
artykuł:
Wartość pokarmowa mieszańców kukurydzy skarmianych w formie kiszonki
(
Seidler S. A.
,
Urasinska A.
,
Wolczak J.
,
Makowska J.
)
artykuł:
Przemiany azotu u owiec żywionych sianem i kiszonką z runi łąkowej nawożonej dwoma poziomami azotu
(
Potkanski A.
,
Ponikiewska T.
,
Urbaniak M.
,
Kuzniarska E.
,
Soltowski M.
)
artykuł:
Zastosowanie kiszonych buraków Poly-Past Ihar w tuczu trzody chlewnej
(
Mikolajczak J.
)
artykuł:
Ocena jakości kiszonek z kukurydzy zbieranej w różnych fazach wegetacji
(
Jamroz D.
,
Szyszkowska A.
,
Piech A.
,
Krzywiecki S.
)
artykuł:
Wartość pokarmowa wysłodków buraczanych zakiszanych z różnym udziałem słomy
(
Podkowka W.
,
Mikolajczak J.
,
Janas J.
)
artykuł:
Zmiany zawartości tioglukozydów w procesie zakiszania ziemniaków parowanych i buraków Poly-Past Ihar z dodatkiem poekstrakcyjnej śruty rzepakowej
(
Podkowka W.
,
Rogozinska I.
)
artykuł:
Wartość pokarmowa kiszonek sporządzonych z buraków odmiany Poly-Past z dodatkiem pomiotu kurzego
(
Podkowka W.
,
Janicki B.
)
artykuł:
Wybrane zagadnienia z technologii kiszenia pasz
(
Podkowka W.
)
artykuł:
Zastosowanie różnie konserwowanej zielonki z traw w zimowym żywieniu krów mlecznych
(
Ruszczyc Z.
,
Fritz Z.
,
Pres J.
)
artykuł:
Skutki produkcyjne skarmiania sianokiszonki w porównaniu z dawką tradycyjną w żywieniu krów mlecznych
(
Swietlikowska U.
,
Korczynski A.
,
Pielarska G.
)
artykuł:
Wartość pokarmowa kiszonki z owsa w zależności od fazy wegetacji
(
Podkowka W.
,
Janicki B.
)
artykuł:
Straty składników pokarmowych przy różnych sposobach konserwowania porostu łąkowego
(
Minakowski D.
,
Kowalik T.
,
Wolszczak J.
)
artykuł:
Wartość pokarmowa kiszonek z owsa i jęczmienia jarego zbieranych w fazie dojrzałości mlecznej i woskowej. Cz. I. Plon zielonej i suchej masy oraz wartość pokarmowa kiszonek z owsa i jęczmienia w fazie dojrzałości mlecznej i woskowej
(
Krzywiecki S.
,
Kinal S.
,
Luczak W.
,
Ruszczyc Z.
)
artykuł:
Wartość pokarmowa kiszonych buraków Poly-Past Ihar w żywieniu trzody chlewnej i przeżuwaczy
(
Mikolajczak J.
,
Grajewski J.
)
artykuł:
Mechanizacja zakiszania pasz
(
Olszewski T.
)
artykuł:
Kiszenie odpadów pomidorowych i przydatność pastewna kiszonek dla przeżuwaczy
(
Wojcik S.
,
Soroka T.
,
Matras J.
,
Wojtasik J.
,
Tarkowski A.
,
Downar-Zapolski T.
)
artykuł:
Wpływ metod konserwacji zielonki z żyta na współczynniki strawności oraz wykorzystanie azotu u owiec
(
Ponikiewska T.
,
Potkanski A.
,
Urbaniak M.
)
artykuł:
Zakiszanie lucerny z dodatkiem formaliny
(
Podkowka W.
,
Janas J.
,
Mikolajczak J.
,
Rogozinska I.
)
artykuł:
Badania nad wyciekaniem soków w procesie zakiszania buraków Poly-Past Ihar
(
Podkowka W.
,
Mikolajczak J.
)
artykuł:
Zakiszanie liści buraków cukrowych zbieranych kombajnem Matrot
(
Podkowka W.
,
Mikolajczak J.
)
artykuł:
Efektywność desykacji roślin przed zakiszaniem
(
Michna G.
)
artykuł:
Wpływ okresu przechowywania na skłąd chemiczny i jakość kiszonek
(
Gawecki K.
,
Kozlowski J.
)
artykuł:
Wpływ terminu sprzętu jęczmienia i owsa na plon energii i białka ogólnego strawnego
(
Tywonczuk J.
,
Lewicki C.
,
Szymanska E.
,
Rapczynska I.
)
artykuł:
Wpływ przewiędnięcia lub podsuszenia zielonki z traw na jakość i wartość pokarmową kiszonek oraz straty składników pokarmowych
(
Lewicki C.
,
Rydzik W.
,
Blaszka H.
)
artykuł:
Wartość pokarmowa kiszonek z owsa i jęczmienia jarego zbieranych w dojrzałości mlecznej i woskowej. Cz.II. Kiszonka z kukurydzy, owsa i jęczmienia z dodatkiem koncentratu "Melwit" w dawkach dla krów mlecznych
(
Luczak W.
,
Pres J.
,
Ruszczyc Z.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.